Cum am scapat de psoriazis

21-10-2018
Mara Balmoș
Nu este medic/terapeut
Mara Balmoș
Bună ziua! Aș vrea să vă împărtășesc experiența mea personala cu psoriazis vulgaris. Mă știu cu această boală autoimună de piele de la vârsta de 4-5 ani si am urmat câteva tratamente destul de diferite. Cand eram copil, mergeam doar pe tratamente naturiste, cu ceaiuri si alimente mai putin grase si mai mult bio. Le țineam o perioadă sub control, dar mai apoi am devenit imună la acest tip de tratament. Am continuat cu creme de la Avene, pentru a-mi menține pielea hidratata, lucru recomandat pentru psoriazis. Timp de câțiva ani imi apăreau doar la coate si la genunchi, dar treceau fără tratament. Între timp, la vârsta de 16 ani am avut un puseu destul de puternic, se manifestau pe tot corpul, aproximativ (mai puțin față, palme si picioare), predominant pe trunchi si scalp. Am urmat un tratament cu creme de la Bioderma, Dermagor si Advantan, recomandat de dermatolog.
Următorul puseu l-am avut anul acesta, care a fost cel mai grav dezvoltat de până acum în cazul meu. A durat 8-9 luni, în care am incercat toate tratamentele pe care le aveam la dispoziție, consultand bineînțeles un dermatolog. Am reluat tratamentele anterioare, nu mai prezentau niciun efect. Am stat internata 2 saptamani la Dermatologie, unde mi-am facut o biopsie plus analize la tiroida, plămâni, ficat, rinichi, si exudate pentru depistarea streptococului auriu. Toate analizele au iesit normale, doctorii nu știau care era cauza puseului încă. Am făcut tratamente cu PUVA, nu m-a ajutat. Am incercat creme cu corticoizi (Diprosalic si Cultivate în cele mai mari doze). Ajutau, doar pentru o perioadă, apoi apăreau din nou. Mi s-a propus tratamentul biologic, cu care nu am fost de acord. În iunie, am descoperit un alt tratament de la Romvac, pentru psoriazis(tratează si alte boli) cu imunoglobulina si imunoinstant G. (Găsiți detalii pe site-ul lor, Romvac, dar trebuie sa sunați pentru detalii). Așadar, am ajuns la doamna doctor Sima. Recunosc, nu mi-a fost ușor. Trebuie să ai răbdare, în primul rând, si multă încredere. Tratamentului ii trebuie timp, deoarece mai întâi scoate toate toxinele prin piele, deci e foarte probabil să vă apără mai multe. După 3 luni, m-am vindecat complet, nici mie nu îmi vine să cred când ma uit la pozele vechi. Aveti incredere in voi si in tratament. De asemenea, am facut si 3 saptamani de acupunctura în București în paralel. Mai mult ca sigur si asta a contribuit.
Părerile sunt împărțite în ceea ce privește expunerea la soare, unii doctori sunt de acord, alții nu. Eu am stat 7 zile, nu neapărat la soare, dar apa sărată m-a ajutat mult. Doamna doctor Sima recomandă chiar băile cu apa călduță și sare, fără săpunuri, sau șampon. Ca săpun este mai mult ca indicat săpunul de casa, cel pe care îl cunoaștem de la bunica.
Astept intrebari dacă aveți nelamuriri si sper ca am ajutat.
46 comentarii 12 Înainte ›
0
26-10-2018, ora 09:08
Alex8196
Nu este medic/terapeut
Alex8196
Bună ziua! A mai facut cineva acest tratament, cu imunoglobulina și imunoinstant G?
3
06-12-2018, ora 12:30
Bogdan Flore
Nu este medic/terapeut
Bogdan Flore
Bună ziua. Am psoriazis vulgar de aproximativ 9/10ani. Pe data de 2decembrie2018 mi-a ajuns tratamentul cu imunoglobulina Y de la Romvac și am început tratamentul. Acuma am o speranță de vindecare după nenumărate decepții cu creme costisitoare, vizite la dermatologi și în țară și în străinătate după care nu am avut rezultate decât pt câteva zile după care erupea din nou mai mult acoperind suprafețe mai mari. Deși după 4 zile de tratament este încă devreme să mă pronunț eu sunt încrezător în acest tratament mai ales pt că am văzut filmări cu pacienți vindecati și asta mi-a dat speranță și curaj. Sanatate multă tuturor și Doamne ajută! Am să vă țin la curent cu noutăți și curând cu vești bune( cred asta, cu siguranță așa va fi!)
0
26-12-2018, ora 09:21
Dana.t
Nu este medic/terapeut
Dana.t
Buna ziua. Dna Balmoș va rog sa îmi spuneți dacă rezultatele in urma tratării psoriazisului s-au menținut și dacă nu sunt indiscreta care este aproximativ costul tratamentului. Sunt foarte interesată pentru mama mea. Multa sănătate!
4
02-01-2019, ora 22:55
Bogdan Flore
Nu este medic/terapeut
Bogdan Flore
Bună seara, La mulți ani și an nou fericit! Nu știu dacă doamna Maria a făcut tot tratamentul sau a renunțat ceea ce eram pe punctul de a face și eu la un moment dat dar Dumnezeu mi-a dat putere, ambiție, bună voința și multă RĂBDARE. Am făcut o lună pe 2ianuarie de când am început tratamentul și am avut etape și etape de erupție, prurit groaznic ce nu avusem în 9ani de când am psoriazis și totuși nu am renunțat și nici nu intenționez să renunț! Este foarte costisitor tratamentul 500€/lună și cere multă răbdare și timp dar merită. Sunt optimist și cred că merită din rezultatele avute intr-o lună. Aș fi vrut să mă vindec mai repede dar dacă vindecarea are timpul ei...O să am răbdare (cum am avut toți acești ani folosind doar creme fără speranță de vindecare a bolii ci doar a plagilor pe piele ) și o să duc tratamentul până la vindecarea completă care cu ajutorul lui Dumnezeu va veni. Multă sănătate tuturor care se luptă cu această boală
3
08-01-2019, ora 12:35
Mara Balmoș
Nu este medic/terapeut
Mara Balmoș
Bună ziua!
Da, mi-a trecut complet, doar că indiferent de tratamentul pe care îl faceți trebuie să minimizati nivelul de stres, fiind factorul principal care îl declanșează, psoriazisul fiind o boala autoimună de piele, ce nu se vindeca niciodată complet. Tratamentul este costisitor, dar nu va pot calcula un pret deoarece e în funcție de nevoile dvs. si de modul în care metabolizati tratamentul. Trebuie să aveți încredere în dvs. si in tratament, răbdare, pentru că e nevoie de timp pentru ajunge la rezultate(min 3 luni, dar depinde de persoana, cum am mai spus). Între timp, trebuie să găsiți o cale să vă împăcați cu sine și psihic si fizic, pentru că pe mine, personal, asta m-a durut cel mai tare, aspectul si parerea celorlalti care mereu ma întrebau dacă e contagios. Deci, mai puțin stres, mai multa incredere si răbdare!
1
26-01-2019, ora 21:17
Dana.t
Nu este medic/terapeut
Dana.t
Mulțumesc mult pentru răspuns. Multă sănătate și să avem un psihic sănătos pentru a avea și un trup sănătos. Doamne ajută!
0
10-02-2019, ora 19:04
Dana.t
Nu este medic/terapeut
Dana.t
Bună seara! Domnul Bogdan Flore spuneți-mi vă rog cum evolueaza tratamentul de la romvac. Începeți să vedeți rezultate pozitive? Multă sănătate și remisie pe viață a psoriazisului.
3
11-02-2019, ora 20:10
Bogdan Flore
Nu este medic/terapeut
Bogdan Flore
Buna seara. Sunt în a treia lună de tratament și da rezultatele sunt pozitive. Spatele, coatele și genunchii sunt curați. Ceea ce aveam de ani de zile a dispărut tot, acuma aștept cu nerăbdare să dispară și ceea ce a scos tratamentul la suprafață iar într-un final cât mai curând să se vindece complet unghiile. Sunt pe drumul cel bun așa că vă urez sănătate tuturor, seară frumoasă și aveți încredere în tratament chiar funcționează, la mine a mers chiar ft bine așa că de ce nu și la alții? Îmi pare rău că nu pot pune poze aici să vedeți diferența.. Doamne ajută la toată lumea!
2
15-02-2019, ora 20:44
Julienutza
Nu este medic/terapeut
Julienutza
Bună ziua cu respect va rog sa reveniți cu părerile după tratament. Mulțumesc
1
18-02-2019, ora 22:12
Dana201
Nu este medic/terapeut
Dana201
Si eu fac tratamentul de 1luna de zile.E f greu...ies mult mai multe decat mi-as fi imaginat vreodata dar merg inainte.va tin la curent.trebuie multa perseverenta si rabdare.
2
21-02-2019, ora 09:39
Bogdan Flore
Nu este medic/terapeut
Bogdan Flore
Aveți dreptate că răbdare mai ales că la început pare să se agraveze.dar pe urmă se curăță tot și sacrificul merită când vezi rezultate pozitive
1
24-02-2019, ora 10:53
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
Buna ziua!Am facut si eu tratament o luna de zile si nu am avut eruptie foarte deasa, doar asa cateva in plus (pe talpile picioarelor), dar apoi pielea s-a curatat aproape de tot.Acum comand tratament pt inca o luna sa vad cum evolueaza.Deocamdata sunt foarte multumita de rezultat.Ma asteptam sa apara eruptie mult mai mare dupa 2-3 saptamani, dar nu a fost asa.A mai avut cineva asa?
0
26-03-2019, ora 23:32
Sorina.A
Nu este medic/terapeut
Sorina.A
Buna seara! Am inceput tratamentul Romvac pt psoriazis vulgar de aprox o luna, mai am 3 zile de tratament din prima luna si deja am comandat tratamentul pt luna urmatoare. Ideea e ca nu vad inca nici o schimbare, din contra, sunt mult mai grav! In sensul ca eruptiile sunt foarte inflamate, rosii, iar priritul groaznic!! Azi pare sa fie ok, maine iar sunt rosii si dureroase, pe tot corpul. A mai patit cineva asa? Nu trebuia sa vad deja rezultate dupa 27 zile?? Va multumesc pentru razpuns si va urez sanatate!
1
29-03-2019, ora 07:47
Bogdan Flore
Nu este medic/terapeut
Bogdan Flore
Sorina, rezultatul îl vedeți și simțiți deja. Tratamentul scoate din corp pe piele psoriazisul și încep mâncărimile groaznice cum spuneți d.voastră. Noi suntem în luna a patra și mâncărimile au dispărut deși totuși uneori din cauza prafului transpirație la muncă încep din nou. Primele 2luni sunt mai nasoale după care încep să dispară.
0
30-03-2019, ora 01:39
Sorina.A
Nu este medic/terapeut
Sorina.A
Multumesc mult pentru raspuns! Sa inteleg ca inclusiv in luna 4 de tratament exista eruptii si mancarimi??!! De vindevat, s a vindecat ceva? Intreb pt ca, intr adevar, pare sa se agraveze in loc sa treaca.
0
06-04-2019, ora 08:16
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
Eu sunt in a 3a luna de tratament...apar mai putine si dispar incet.Nu am avut eruptii mai multe sub tratament decat inainte.Ma asteptam sa erupa pe suprafete mari dar nu...mai continuăm tratamentul
0
20-04-2019, ora 21:01
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
A facut cineva mai mult de 3 luni de tratament?Am înțeles ca trebuie continuat până dispar leziunile de tot
0
26-04-2019, ora 09:46
Sorina.A
Nu este medic/terapeut
Sorina.A
Eu maine incep a treia luna de tratament si nu cred ca e necesara si a patra luna! La mine eruptia in prima luna a fost cumplita! Mi a iesit pe tot corpul, au fost fff inflamate si sm avut un prurit ingrozitor. Acum, la sfarsitul lunii a doua, am unele care abia se mai vad, iar restul sunt aproape vindecate. Astept sa termin si luna a treia sa vad ce se intampla. Multa sanatate!
0
29-04-2019, ora 13:04
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
Au dispărut si la mine dar au reaparut.Incep a 4 a lună de tratament. Vedem in continuare ce se întâmplă. Sănătate multă!
0
08-05-2019, ora 10:16
florina k
Nu este medic/terapeut
florina k
Buna ziua
Fiica mea, in varsta de 16 ani are psoriazis, intr-o forma usoara. Mai precis, boala a debutat la 9-10 ani, la nivelul scalpului. Dupa aproximativ 5 ani s-a retras de acolo si, in urma cu aproximativ doi ani i-a aparut pe palme, dar intr-o forma fara rani, doar scuame. Folosesc un spray Panthenol-forte de la farmacie, care are mai multe vitamine in componenta sa, si care o ajuta sa tina sub control boala. Tratamentul de la Romvac mi-a atras atentia pentru ca mi se pare cel mai profund in actiunea sa, si, care, are o metoda infailibila. Adica foloseste in sistem biologic (gaina) pentru a rezolva o problema, de foarte multe ori, atat de ascunsa, incat medicii nu o gasesc.
Doamna Balmos, in prezentarea ei, din 21-10-2018, spunea ca in spital i-au fost facute multe investigatii printre care si o biopsie si toate au iesit normale, iar medicii nu puteau stabili o cauza.
Rugamintea mea este sa-mi raspundeti la cateva intrebari pentru a sti ce sa fac in continuare.
1.Cine a primit tratament personalizat, dat de doamna doctor Sima, in cat timp, de la consultatie, i s-a livrat acasa?
2.Consultatia pentru tratament personalizat s-a intins pe mai multe zile? Ma gandesc aici ca s-au luat probe de sange.
Intreb aceste amanunte pentru ca nu sunt din Bucuresti si, in acelasi timp, vreau sa suprapun tratamentul cu vacanta de vara a fetei.
Am rugamintea sa-mi impartasiti si cum a evoluat boala pe parcursul tratamentului, pentru cei care sunt acum in tratament.
Multumesc si multa sanatate.
0
12-05-2019, ora 16:43
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
Mergeți la doamna doctor Sima pt o consultație, cu rezultatul unei biopsii făcute inainte.Consultatia este gratuită, dureaza cateva minute, se face programare.Primul tratament il puteti lua de la farmacia Romvac care se află in apropierea cabinetului de consultatii.In continuare, se poate comanda tratamentul telefonic, ajunge a doua zi prin curierat.Depinde de organism cat de repede asimilează tratamentul. Pot fi 3 luni sau mai multe..sănătate multă.
0
17-05-2019, ora 08:27
florina k
Nu este medic/terapeut
florina k
Multumesc mult pentru toate informatiile. Sanatate multa pentru toti cei incercati de aceasta boala.
0
11-06-2019, ora 21:15
c1pri
Nu este medic/terapeut
c1pri
@sakurakarate75: Aveti 5 luni de la tratament? Cum se prezinta pielea? Mai continuati tratamentul sau ati intrerupt? Ati folosit produsele Imunoinstant Multiplu ( solutie buvabila ) si Imunoinstant G ( granule ) standard sau personalizate si cum le-ati administrat - in aceiasi zi ambele sau o luna unul, o luna altul ? ( dl director de la Romvac spunea intr-o prezentare ca 90% din pacienti folosesc gama de produse standard pentru ca deja sunt specialsa acopere o gama larga de bacterii..diferenta ar fi de pret, din cate am vazut in catalogul de produse cele personalizate ar fi de 4-5 ori mai mult )
0
11-06-2019, ora 21:20
c1pri
Nu este medic/terapeut
c1pri
@Bogdan Flore: Ati inceput tratamentul cu produse RomVac in decembrie 2018, dupa 6 luni in iunie 2019 cum se prezinta pielea dv? Sunteti inca in remisie 100% sau v-a mai aparut? Mai luati tratament sau ati intrerupt, daca ati intrerupt in ce luna?
0
12-06-2019, ora 08:24
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
C1pri Am folosit si solutia si granule +oua+unguent PV in acelasi timp.De aparut mai apar pustule, tratament fac in continuare, până dispar de tot.Sper să nu mai dureze mult
0
12-06-2019, ora 08:50
c1pri
Nu este medic/terapeut
c1pri
@sakurakarate75: Cum administrati tratamentul...in aceiasi zi de exemplu luati oul crud dimineata si granulele apoi solutia care se bea seara?

Sincer mi se pare putin cam mult sa administrezi in fiecare zi toate produsele. Ar fi interesant sa vezi de exemplu o luna doar cu ouale hiperimune cum merge, apoi in luna a 2-a cu granule, luna a 3 cu solutie..apoi sa le rotim in alta ordine...asa daca le administram pe toate odata nu reusim sa ne dam seama care are efectul cel mai bun.

De exemplu poate ar fi suficient sa se consume doar ouale hiperimune pentru ca cestea sunt in principal sursa pentru restul produselor, granulele ( imunoinstant g ) si solutia sunt obtinute tot din acest ou imunizat.

Dupa 5 luni cam in ce procent au mai disparut petele fata de prima luna?
0
12-06-2019, ora 09:10
c1pri
Nu este medic/terapeut
c1pri
@Mara Balmoș: Am inteles ca ati inceput tratamentul in iunie 2018 din cate am citit la inceputul acesti discutii ( sunteti persoana cu perioada cea mai lunga din acest grup ) si ati spus ca dupa 3 luni de tratament in cazul dv v-au disparut complet simptomele.

Din luna septembrie 2018 pana in iunie 2019, pe parcursul umatoarelor 9 luni de zile ati mai luat imunoinstant sau ati facut pauza?

Cum suntenti dupa 1 an de zile de la tratament acum in iunie 2019?
0
13-06-2019, ora 20:25
sakurakarate75
Nu este medic/terapeut
sakurakarate75
C1pri Eu isu dimineata oul, seara tin picioarele in solutia pv, apoi las sa se usuce solutia fără să sterg, dupa care aplic unguentul PV.Au disparut aproape de tot, dupa care am avut o eruptie deasa tot in acelasi loc(pe tălpi).Tot apar...nu intrerup tratamentul, o sa merg mai departe fara ouă.
0
14-06-2019, ora 02:06
c1pri
Nu este medic/terapeut
c1pri
@sakurakarate75: In mod normal un tratament ar trebui sa arate rezultatele clinice ( disparitia simptomelor cat mai mult ) intre 3 si 6 luni ( ideal in luna 3-4 ). Va tin pumnii sa gasiti o formula optima de mentinere, ideal ar fi cat mai putina substanta la intervale cat mai mari de timp, dar avand in vedere ca este un produs bio in acest caz sa spunem ca nu ar fi asta o problema.

Dupa care la intreruperea tratamentului substanta respectiva ( imunoglobulina in acest caz ) ar trebui sa ramana activa in organism cat mai mult pana cand mai luati sa zicem o luna de mentinere la 6 luni sau odata pe an,

Ceea ce nu am reusit sa aflu inca este cat timp ramane imunoglobulina activa in organism. De exemplu sunt substante pe care le iei seara si a doua zi le elimini prin urina iar efectul tine 16 ore sa zicem dupa care trebuie sa iei din nou acea substanta. In cazul imunoglobulinei nu am gasit aceste informatii despre cat timp ramane activa in organism.
0
20-07-2019, ora 19:13
Dana.t
Nu este medic/terapeut
Dana.t
Buna ziua! Va rog ca cei care au făcut/fac tratamentul de la romvac sa ne comunice cum evoluează. Dacă rezultatele se mențin, dacă tratamentul a funcționat. Sunt foarte interesată să știu dacă rezultatele se mențin după întreruperea tratamentului romvac. Va mulțumesc! Sănătate nouă!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
46 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.