5thp versus sunatoare pentru tratare depresie

27-11-2015
andreea_flori
Nu este medic/terapeut
andreea_flori
Buna ziua,

Am urmat un tratament de 6 luni cu escitalopram pentru anxietate si o usoara depresie. Acum sunt mai bine insa mai am usoare stari de agitatie si prosta dispozitie in special cand sunt ingrijorata in viata personala ( cautare de loc de munca, etc).

As lua 5thp in continuare pentru a-mi imbunatati starea insa nu as vrea sa se obisnuiasca creierul cu aceste suplimente de substante. Credeti ca ar fi mai recomandata sunatoarea ?

Multumesc !
14 comentarii
0
27-11-2015, ora 17:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se intrerupe tratamentul alopat decat dupa schema data de medic si numai in momentul in care te simti perfect.

Sunt alte medicamente care dau efecte adverse mari. Se numesc antipsihotice. Nu e cazul tau. Tine legatura cu doctorul si nu renunta la tratament ca ce vrei tu sa iei sunt apa de ploaie.
0
04-12-2015, ora 11:18
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Andreea, tratamentul ti-l poate modifica/ intrerupe medicul, dupa ce iti evalueaza starea de sanatate.
0
16-12-2015, ora 16:51
andreea_flori
Nu este medic/terapeut
andreea_flori
Buna ziua,

Am mai mers la medic si mi-a dat anxiar o luna 1/4 dimineata, 1/4 la pranz si 1/2 seara si apoi revin la control. Anxiar da dependenta daca se ia o perioada de cateva luni?

Va multumesc pentru sfaturi!
0
16-12-2015, ora 17:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, da mu in doza asta. Nu ti-a dat doza mare. Cred ca ai ceva f usor. Incearca Gemoderrivat din muguri de tei argintiu intre mese. E mai bun decat anxiar, lexotan si alte alopate si nu da dependenta.
0
28-12-2015, ora 20:20
Maria175
Nu este medic/terapeut
Maria175
Buna Clara,

Stii pe cineva la care a dat rezultat?(mugurii de tei)

Mersi
0
29-12-2015, ora 11:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Cateva persoane. Inclusiv eu.
0
10-01-2016, ora 12:42
rradita
Nu este medic/terapeut
rradita
buna ziua as vrea sa va expun problema mea am tratament de la psihiatrie de 11 ani serlift 50 mg si sanval +rivotril acum vreau sa renunt la ele stiu ca nu voi renunta brusc dar totusi nu le mai vreau, daca v-ati confruntat cu o astfel de problema va rog ajutati-ma sub
liniez ca am probleme cu somnul va multumesc anticipat
0
10-01-2016, ora 13:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Nu puteti sa incercati sa renuntati la medicamente decat cu acordul medicului, dupa o perioada mai indelungata de timp in care ati fost stabila din toate punctele de vedere.
Nici Sanval si nici nici Rivotril nu sunt medicamente care se dau pe 11 ani pentru ca dau dependenta. Cititi prospect.
Mergeti la medicul dv sau la alt medic psihiatru, discutati cu el aceste aspecte si care este dorinta dv si sfatuiti-va cu el asupra unei eventuale scheme de reducere si a datei de la care ar fi bine sa incepeti aceasta reducere.
Daca aveti probleme cu somnul probabil va va inlocui ce luati pentru somn cu altceva. Nu inseamna ca daca nu mai luati medicamente v-ati si vindecat...
E foarte important somnul in afectiunile psihice. Fara somn ele se pot acutiza. Semnalati medicului aceasta problema.
Din pacate, fara un examen clinic, pe Forum, nu se pot da retete si scheme de reducere de tratament.
0
10-01-2016, ora 17:15
rradita
Nu este medic/terapeut
rradita
clara p va multumesc
0
10-01-2016, ora 17:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin. Curaj ! Tineti legatura cu specialistul.
0
10-01-2016, ora 22:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu trebuie redus nimic ci inlocuite direct hipnoticul si xanax-ul cu alte medicamente care nu dau dependenta (neuroleptice, anxiolitce din alte clase decat benzodiazepinele) dar cu efecte similare pe somn si anxietate iar dupa 1-2 luni se poate ramane doar cu antidepresivul daca mai e nevoie !

Primele doua se pot inlocui cu plante (ceai, tincturi, capsule) cu efect sedativ (passiflora, valeriana, tei, lavanda, conuri de hamei..) iar daca se renunta si la antidepresiv se poate face o cura cu pastile pe baza de sunatoare !
0
11-01-2016, ora 19:41
rradita
Nu este medic/terapeut
rradita
Stevens te rog sa fii mai explicit sunt de2 zile pe acest forum nu stiu nici daca comentariul respectiv este pentru mine.Medicul mi-a zis sa trec direct pe ceaiuri si acest lucru nu il vad posibilde aceea am inceput sa ma documentez, Iaeta ma si iti multumesc.
0
11-01-2016, ora 22:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Se poate incerca si direct insa nu deodata cu ambele medicamente, dupa 10 ani e posibil sa existe dependenta fizica si atunci nu te poti angaja intr-o lupta dubla !
Iti trebuie niste pastile de rezerva din alte clase decat xanax-ul si sanval-ul, incearca sa faci rost macar de extraveral (obligatoriu) si eventual niste carbamazepina sau altceva similar (lamictal, gabaran) ! Vorbeste cu medicul, trebuie reteta ! Spitomin iarasi ar fi bun, e un anxiolitic slab care nu da dependenta ! Deci fie carba fie pe asta sa-ti dea !

Apoi tincturi de valeriana (pt frica), talpa-gastii sau paducel (pt palpitatii) si angelica (pt agitatie) plus un ceai sedativ cu plantele pe care le-am mentionat inainte (tei, lavanda, conuri de hamei) ! Astea le gasesti in plafare !

Fa rost de astea si mai povestim aici sau pe privat !
0
18-01-2016, ora 16:43
rradita
Nu este medic/terapeut
rradita
Buna!Multumesc pentru informatii, am ceai de hamei, rozmarin, busuioc, mac, armurariu, maghiran.Extract de Tei-argintiu si Talpa-gastii, Bio-melatonina tb si cps.Noapte-buna, Voi cumpara si extract de valeriana cu siguranta voi lua si extraveral, Pe mine m-a ajutat mult rugaciunea si B-uri, Dupa 15 februarie voi ajunge la medic si am sa-i vorbesc de carba sau gabaran.Nu stiu in ce masura ma va ajuta eu fiind clar dependenta de medicamentele recomandate de medic.Iti multumesc inca o data.Doamne Ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul