acum vreo luna printr-o raceala destul de urata in urma careia mi-a ramas o inflamatie in gat

25-06-2011
ioioiooo
Nu este medic/terapeut
ioioiooo
am 16 ani si am trecut acum vreo luna printr-o raceala destul de urata in urma careia mi-a ramas o inflamatie in gat pe care eu o simteam ca pe un nod. Am avut nodul asta in gat ceva timp, uneori se mai ameliora, alteori era mai rau, am luat tot felul de chestii pentru gat, mi-am facut analize la sange care au iesit toate bune, m-am dus la endocrinolog mi-a zis ca nu am nimic, am facut o ecografie abdominala si nu am nimic. la orl mi-a dat un antiinflamator si mi-a zis sa astept ca iritatia va trece. Aseara am inceput sa simt o durere in stanga sus, in spatele sanilor, sa am probleme cu respiratia (pe astea le mai avusesem, dar numai cand ma gandeam la ele, probabil de la panica) si parca mi-a si amortit mana stanga. Am intrat pe net si am vazut ca si nodul poate fi ceva legat de inima, si mi-e tare teama sa nu am ceva acolo. Am in familie o bunica si o matusa amandoua cu cardiopatie ischemica. Stiu ca sunt cam tanara dar parca am simptomele si ma gandesc sa imi fac un EKG, ce credeti?
6 comentarii
0
25-06-2011, ora 18:23
FULU
Nu este medic/terapeut
FULU
BUNA eu sunt in aceasi situatie cu a ta ma mir cum de nici un medic din cati ai consultat nu ti-a recomandat un calmant. nu ai specificat varsta dar eu de la varsta adolescentei si pana nu demult an avut acest nod in gat si s-a tratat de la sine fiind mai nesimtita si luind niste pastile de calmare cum ar fi extraveral care e f usor aspacardin si multa liniste nu ma mai agit foarte tare. din ce spui tu cu siguranta ai ceva si la inima, dar nu e cred ca e grav. daca duci o viata agitata mergi la un psiholog sau cardiolog si o o primesti ce trtebuie. dupa multi ani eu am hotarat sa merg la cardiolog dar cred ca e umpic cam tarziu asa ca tu nu neglija. aceste noduri vin de la psihic si ulterior vei avea probleme si cu inima eu asa am patit de la stres am inbolnavit inima. joi v-oi merge la bucuresti ptr analize amanuntite la inima la fundeni apoi v-oi vedea si eu ce am si ce trebuie sa fac asa ca nu neglija mult succes si sanatate multa!
0
25-06-2011, ora 20:16
ioioiooo
Nu este medic/terapeut
ioioiooo
Buna Fulu, multumesc pentru raspuns. Mi-au recomandat si calmante, aseara ca sa adorm am luat un sedaif pc si am adormit. in legatura cu varsta, eu am 16 ani, deci sunt la varsta adolescentei si probabil ca sunt stresata din cauza liceului sau mai stiu eu ce, desi teoretic nu as avea motive. Am fost si la un psiholog, sper sa ma poata ajuta in timp. Eu sunt si o persoana mai emotiva, pun totul la suflet, poate ca s-au adunat. Am sa ma duc si eu la cardiolog, chiar daca nu e nimic, mai bine sa fiu sigura decat sa-mi para rau mai tarziu. Multa bafta si tie si sper sa fie bine joi! Multa sanatate!
0
26-06-2011, ora 13:14
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Buna Fulu
De la stres mult mi am imbolnavit si eu inima.Am 40 de ani si acum vre o 20 de ani s a declansat totul.La ecografie facute de multi ani, mi a iesit prolaps nesemnificativ de valva mitrala si multe extrasistole.Mi s a spus ca nu i nimic grav si uite ca acum dupa atatia ani am fibrilatii.Si eu merg saptamana viitoare la Cluj pentru investigatii.Problema la mine a fost si faptul ca nu am suportat betablocantele, imi scad rau tensiunea.Am incercat sa scap de acea aritmie cu digoxin, si asta a scos apa din mine rau de tot pana am ajuns la tensiunea 8 cu 4.Te rog sa ma tii la curent cu situatia ta, mai ales dupa ce vii de la Buc.
Ioioiooo si eu cand raceam in tinerete imi amortea mana stanga si aveam palpitatii.Tine te de un medic bun si controale c ardiologice si psihiatrice sa nu ti lipseasca
Sanatate multa va doresc
0
26-06-2011, ora 21:45
ioioiooo
Nu este medic/terapeut
ioioiooo
draga termina, dar eu de obicei cand racesc nu-mi amorteste nimic si nu am nici un nod, de asta m-am speriat, ca acum a fost diferit de tot ce stiam eu. in fine, sper sa-mi treaca, ma voi duce si la cardiolog si sper sa rezolv problema cat mai repede. Oricum, multumesc pentru sfaturi si astept bucuroasa si alte pareri.
0
10-07-2011, ora 09:37
FULU
Nu este medic/terapeut
FULU
Buna termina i-mi oare rau sa aud ca nu te simti bine si ca eu sa merge pe urmele tale in ce priveste stresul. Am fost la Bucuresti si am plecat cu un gust amar deoarece am plecat fara noici o relatie sa zic asa, am avut un doctor care a pus o vorba si a plecat in fine am fost pentru o ecotransofaringiana programata pe 30 si m-au internat in ideea sa o faca si daca nu am sasit cubanii la timp nu mi-au facut nimic decat analize din sange ekg raze la plamani si ecocardioscopie dar eu aveam aceste analize m-am chinuit sa fac transu si m-a pins sambata si duminica si urma cine stie in ce zi... imagineazati ce emotii am avut ptr acea analiza care astept de mult sa o fac, am olans de necaz si am plecat la cere din spital pt ca nu eram pregatita de spitalizare. de fapt eu nu ma simt rau uneori amdureri in zona inimii dar nu mereu insa stiu ca trebuie sa intervin chirurgical saunt vorbele mai multor persoane. se pare ca una din camere nu se inchide bine si e un reflux de singe pentru acest lucru trebuie aceea analiza ecotransfaringiana sa vad ce dimensiune are pentru opturatea spatiului nu e deloc simplu dar dupa concediu o sa ma ocup din nou si de data asta o sa caut o clinica particulara nu mai vreau sa aud de Fundeni asta e situatia mea.Ati doresc multa sanatate si fii mult mai calma ca asta am vazut la mine cu cat sunt mai nesimtita e mult mai bine dar eu acum lucrezla asta ptr ca sunt o fire inimoasa prea miloasa si sensibila acum lucrez sa fiu opusul si vad ca iese daca vrei te pop dulce si-ti doresc multa sanatate!!!!!!!!!!!!!!
0
17-07-2011, ora 17:27
ioioiooo
Nu este medic/terapeut
ioioiooo
Ok, deci mi-am facut ekg-ul si mi s-a zis ca sunt sanatoasa. De asemenea am facut o radiografie la plamani si mi-a iesit ff buna. aparent nimic nu e in neregula cu mine. Insa durerile tot acolo sunt, inima inca ma doare, mai nou ma doare si capul. M-am tot gandit, nu prea cred ca e pe fond nervos. Ce ziceti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de atac cerebral la copii ar putea crește în timpul unei răceli
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  •