Ajutați-mă - imi joaca tare genunchiul si se aude o trosnitură si ma doare îngrozitor
Am fost operat acum 8 luni de ligament încrucișat anterior si sutură de menisc.si acum cand fac sprinturi sau alerg normal sau fac sărituri sau aterizări imi joaca tare genunchiul si se aude o trosnitură si ma doare îngrozitor medicul a zis ca nu este nimica dar nu mi se pare normal am nevoie de ajutor ce pot sa fac?Vreau sa dau un examen cu probe sportive săritura peste capra săritura in lungime si imi este frică, asa l-am si rupt ligamentul si meniscul dar doctorul a zis ca pot sa fac din nou ce făceam înainte doar ca acum îmi trosnește genunchiul si ma doare foarte tare având un joc mare in momentul trosnirii...dupa aceea pot din nou umbla doar ca ma doare câteva zile genunchiul si dupa care îmi trece si pot sa alerg din nou dar se tot repeta la sărituri la sprinturi...si la orice implică aterizări ale piciorului.
1 comentarii
Buna seara,
Trebuie sa intelegeti ca, dupa ligamentoplastie, nu aveti un genunchi "nou", deoarece neo-ligamentul nu are aceleasi proprietati mecanice precum cel "original".
Daca veti continua cu eforturile fabuloase mentionate, riscati fie ruptura neo-ligamentului, fie artroza precoce (distrugerea cartilajului articular).
Ar fi de preferat sa protejati genunchiul, tot restul vietii, de acest tip de agresiuni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Trebuie sa intelegeti ca, dupa ligamentoplastie, nu aveti un genunchi "nou", deoarece neo-ligamentul nu are aceleasi proprietati mecanice precum cel "original".
Daca veti continua cu eforturile fabuloase mentionate, riscati fie ruptura neo-ligamentului, fie artroza precoce (distrugerea cartilajului articular).
Ar fi de preferat sa protejati genunchiul, tot restul vietii, de acest tip de agresiuni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7durere de genunchi - tratament naturist
- 59dureri de genunchi si maini. Care este cauza?
- 10durere la genunchi
- 4probleme genunchi
- 13osteoporoza si durere de genunchi
- 1Dureri genunchi la mers pe jos
- 5durere genunchi in special cand trebuie sa imi vina menstruatia
- 6umflatura deasupra genunchiului stang
- 4am dureri in ambii genunchi la urcatul scarilor
- 13Durere de genunchi
- 5Durere genunchi
- 5Durere la genunchi
- 7inflamaţia genunchiului
- 1Durere genunchi dupa dans