Mi-a „fugit” genunchiul intr-o parte, am cazut in fund - Care sunt sansele sa am ligamentele rupte?

17-07-2018
Meghes_Viviana
Nu este medic/terapeut
Meghes_Viviana
bună ziua, am 16 ani si joi coboram o pantă si mi-a "fugit" genunchiul intr-o parte, am cazut in fund si aveam o durere foarte mare in momentul in care voiam sa il întind, dupa cateva ore il puteam intinde dar ma durea cand voiam sa il îndoi, iar in momentul in care il indoiam se misca ciudat genunchiul, am mers la urgente iar acolo mi-au facut o radiorafie, au zis ca nu am osul rupt dar am un fragment micut de os intre articulatii, mi s-a scos aproximativ 30 ml de lichid din genunchi (ceea ce a fost extrem de dureros) mi-au pus tot piciorul in ghips (de la glezna pana la bazin) si m-au internat dandu-mi-se gheața in permanenta(au zis ca am hematroza posttraumatica cu fragment de os), spunând ca este posibil sa am ligamentele rupte dar se aștepta un RMN, sambata mi s-a scos piciorul din ghips, l-au palpat si mai aveam putin lichid dar zicea medicul ca se poate absoarbe pana luni daca nu se scoate, luni nu a venit, iar azi, la ora 9 a venit medicul spunându-ne ca la RMN am programare pe lunea viitoare si pot merge acasa, mi s-a schimbat din nou ghips-ul (il udasem cu urina) acolo mi-au ridicat piciorul si mi l-au miscat si nu m-a durut, asistentele si medicul mi-au zis ca pot sa ma mișc putin prin casa (pana la baie dar sa l tin intins) cu carje, sa nu ma sprijin pe el.
Care sunt sansele sa am ligamentele rupte? îmi este foarte frica de asta si nici nu stiu in ce constă recuperarea si cat dureaza.
Iar in cazul in care am ligamentele ok o sa mi se scoata osuletul acela printr-o operatie cu ceva camera (nu mi s-au dat prea multe detalii) care v-a dura 15 minute in care imi vor anestezia doar piciorul si iarasi nu mi s-a zis nimic despre recuperare.
Sunt foarte speriata si de joi plang incontinuu de frica, nestiind ce pot patii cu piciorul si in ce consta recuperea, va rog frumos sa mi răspundeti la nelămuriri.
Va multumesc anterior, atat pentru timpul acordat citirii cat si pentru cel acordat raspunsului.
4 comentarii
1
20-07-2018, ora 09:17
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Poate ar fi bine sa platiti rmn si sa il faceti mai repede. daca acea bucatica de os este atasata de ligamentul incrucista anterior, un ortoped experimentat va putea sa il reataseze si astfel veti ramabe cu ligamentul d voastra original, lucru extrem de important. Peste 1 luna o sa fie cam tarziu pt acseasta operatie. In alta ordine de idei, poate nu este nimic grav, insa este nevoie de.rmn pt a afla exact ce este cu acea bucatica de os.
0
20-07-2018, ora 10:53
Meghes_Viviana
Nu este medic/terapeut
Meghes_Viviana
Mai am o intrebare, ieri m au ajutat ai mei sa stau putin in picioare, fara sa mi las greutatea pe cel in ghips si nu m-a durut deloc, simteam ca pot merge si astea doar ca imi era ghipsul foarte greu dar nu m-a durut deloc, pot incerca sa fac 2-3 pasi cu carje? imi este foarte frica sa nu agravez situatia, sunt foarte stricta in legatura cu acesta (nu l mișc, il tin mereu drept, cu glezna in aer cum mi-a zis dna doctor) dar nu pot sa stau 24/7 in pat asa ca ma pun ai mei pe.jos imi tin piciorul in aer, drept si eu ma trag pe maini si ma ajut cu celălalt picior, este o problema? ma afecteaza cu ceva?
0
20-07-2018, ora 11:17
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Un raspuns la aceasta intrebare nu pit sa va dau. Nu uitati de anticoagulante!
0
20-07-2018, ora 12:42
Meghes_Viviana
Nu este medic/terapeut
Meghes_Viviana
mi s -au prescris Fraxiparine
dar, in legatura cu recuperarea imi puteti da niste detalii?
in ce consta si mai ales daca o mai nevoie de ghips
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •