Am 18 ani si nu mi-a mai venit ciclu normal de aproape un an

04-11-2008
1marianx
Nu este medic/terapeut
1marianx
Am varsta de 18 ani si nu mi-a mai venit ciclu normal de aproape un an. Am fost in decembrie anul trecut la un ginecolog in Gaesti unde am facut o ecografie si care mi-a recomandat yasmin. Intradevar ciclul menstruatic mi-a venit constant 3 luni de zile, timp in care am luat tratamentul respectiv dupa care l-am intrerupt si odata cu el si ciclul.L-am reluat intr-o alta serie, tot trei luni si tot la fel mi-a venit costant insa s-a intamplat aceeasi poveste. De aproximativ doua luni sunt ingrijorata si nu stiu ce sa mai fac, deoarece am renuntat la anticonceptionale intrucat prezentam efecte secundare precum stari depresive acute si ingrasare. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac pentru a-mi regla functiile metabolismului si cele legate de sanatate.
Astept un raspuns prin care pot sa-mi rezolv problema.

Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
04-11-2008, ora 20:56
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Dar la inceput ti-a venit normal?pt ca daca este asa probabil ai o dereglare hormonala si cel mai indicat ar fi sa mergi la un endocrinolog.
0
05-11-2008, ora 08:32
1marianx
Nu este medic/terapeut
1marianx
In clasa a 6-a mi-a venit pentru prima oara normal.Insa dupa cinci luni ( aproximativ) s-a intamplat sa-mi vina prea des ( o data la 2 sapt sau chiar la o saptamana), acest lucru aproape timp de o luna, dupa care am fost la acelasi ginecolog care mi-a prescris niste medicamente si injectabil( nu-mi aduc aminte numele lor ). In tot acest timp culoarea aducea spre un maroniu inchis si nicidecum rosu. Dupa ce am urmat tratamentul respectiv mi s-a stabilozat si culoarea si periada de aparitie a ciclului. Nu am mai avut probleme pana acum un an.

Arena multumesc pentru sfat !
0
05-11-2008, ora 09:17
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
La majoritatea fetelor tinere ciclul vine neregulat in primii ani de menstruatie.Sincer ar fi foarte bine sa consulti un endocrinolog pt ca poti avea probleme mai tarziu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •