Am un bebe de 3 luni si jumatate.. de la 2 luni are nasul infundat

03-01-2009
giani_cainele
Nu este medic/terapeut
giani_cainele
Am un bebe de 3 luni si jumatate.de la 2 luni are nasul infundat, si nu se mai vindeca.Mentionez ca i-am dat rinonef-t, apoi am incercat si cu humex cu apa de mare, karvol nu se mai gaseste pe piata, il aspir mereu cu batista sugarului si devine agitat seara si nu prea mai doarme normal.Chiar nu exista ceva sa ii treaca?In camera am 23 grade si aparat de dezumificare a aerului{humydry}.tot degeaba...Ce ma sfatuiti sa fac? As dori un raspuns cat mai curand.
Multumesc!
6 comentarii
0
03-01-2009, ora 19:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru desfundarea nasului la sugari exista in farmacie o pompita cu o para; se apasa para de cauciuc, se introduce in nasuc si se da drumul, para se umfla din nou si aspira secretiile din nazofaringe.Cu servetele nu scoti mare lucru.De ce ai nevoie de aparat de dezumidificare in camera copilului?Se fierbe sau se spala in camera lui, sunt aburi permanent?Temperatura camerei sugarului trebuie sa fie intre 20-22 grade, iar cand se face baie se mai incalzeste cu cateva grade.Supraincalzirea camerei, ca si uscaciunea facuta de tine cu acel aparat sunt daunatoare pentru ca copilul va transpira si va raci.Doar daca ai umezeala mare in camera se justifica acel aparat.In farmacii mai sunt si alte produse de desfundat nasul, solutii si picaturi, adaptate varstei lui.Numai bine!
0
09-01-2009, ora 15:14
maria77
Nu este medic/terapeut
maria77
Buna!Atentie la batista sugarului!!!!!!!!!Nu trebuie utilizata prea des pentru ca atunci usuca si mai rau mucoasa iar efectul este acesta pe care-l spui tu ca, copilul are mereu nasucul infundat.Te sfatuiesc sa renunti la batista sugarului cel putin o perioada si ar fi bine sa mergi cu bebe la un medic orl-ist.Probabil iti va prescrie ceva local.Ar fi bine ca in camera sa ai in mod normal 20-22 grade iar la baie 23-24.Stai fara grija ca nu o sa raceasca la aceasta temperatura.Astept vesti bune.Sanatate!
0
11-01-2009, ora 19:52
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Printre preparatele utile pentru copilasi pentru nas sunt Colargol sau solutiile cu apa de mare gen Sterimar sau Aqua maris. Se poate administra Sinupret 10 pic x 3 pe zi in ceai sau suc.
Utili sunt si aerosolii cu ser fiziologic si, eventual cu Fluimucil.
0
27-10-2009, ora 23:57
just_alina19
Nu este medic/terapeut
just_alina19
buna ziua!am o fetita de un an si 10 luni, a fost racita, dar problema este ca nu i se desfunda nasucul deloc, si ii si curge!am mai avut aceasta problema in luna februarie cand i-a curs nasucul 2 luni!acum ii fac aerosol cu acc+ser+dexometazona, dar nu o desfunda!ce sa fac in acest caz?ajutati-ma!
0
01-11-2009, ora 06:51
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Desi mai rar, vegetatiile adenoidiene sau polipii apar si la varste mai mici- eventual efectuati si un consult ORL.
0
02-04-2010, ora 15:44
sinzy
Nu este medic/terapeut
sinzy
buna am nascut acum 1 saptamana nu prea ma pricep eu la copii..dar ma ingrijoreaza faptul ca fetitza mea are mereu nasul infundat nustiu ce sa ma mai fac de multe ori stau langa ea si plang mie frica sa dorm si noaptea.acum folosesc NAZOMER SI POMPITZA TIP PARA DAR DEGEABA TOT ASA INFUNDATA E :(:(CE SA MA FAC ASTEPT ORICE SFAT :(MULTUMESC
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nas înfundat la bebeluși - abordare corectă și tratament
  •