Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică

©

Autor:

Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
Inhalarea aburilor este o metodă tradițională de a scăpa de nasul înfundat, însă, potrivit unui nou studiu, această tehnică are prea puține șanse să ajute în cazul congestiei nazale cronice. În schimb, irigațiile nazale cu apă salină ar putea avea un efect benefic în congestiile cronice.

Studiul aparține Universității din Southampton, Marea Britanie și a fost publicat în revista Canadian Medical Association Journal.

Congestia nazală sau nasul înfundat este un simptom comun în răceli, gripe sau alergii, polipoză nazală și sinuzită. Deși este în mare parte o iritație, poarte duce la dureri de cap sau privire încețoșată.

La studiu au participat 871 de pacienți cu sinuzită. Fiecăruia i s-a distribuit aleatoriu unul din patru tratamente: tratamentul de rutină, inhalații zilnice de aburi, irigații nazale zilnice însoțite de un clip video pentru demonstrație, o combinație între inhalări și irigații nazale. Pacienții au fost reevaluați la 3 si 6 luni după începerea tratamentului.

La șase luni, pacienții care au folosit doar inhalații zilnice nu au observat nicio îmbunătățire a congestiei nazale. Pacienții care au folosit irigații nazale au observat îmbunătățiri evidente, atât la trei luni, cât și la șase luni de la începerea tratamentului.

Echipa de cercetători a remarcat faptul că eficiența irigațiilor cu apă salină din studiul de față a fost mai mică decât cea observată în studiile anterioare, în care pacienții su fost mai bine instruiți asupra tehnicii.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 23-03-2019 | creare: 22-07-2016 | Vizite: 6865
Bibliografie
Steam inhalation does not ease chronic nasal congestion, study finds, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/311738.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum