Ameteala puternica

08-02-2012
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Buna ziua, matusa mea a fost dusa la spital in urma unor ameteli foarte puternice, ca diagnostic prezumtiv medicul i-a pus spondiloza cervicala. Analizele de sange i-au iesit bune, la cele de ochi va avea nevoie de ochelari dar totusi se pare ca nu de acolo ar fii problema. Va rog sa ma sfatuiti inspre ce analize sa o mai trimit, medicul i-a facut acele verificari neurologice fizice, spune ca nu este nimic dpdv neurologic. Alte simptome nu are si nici nu a avut, decat aceasta ameteala care se accentueaza in momentul in care sta in pozitie orizontala si inchide ochii! A primit pana acum betaserc dar nu prea are niciun efect. Multumesc
4 comentarii
0
08-02-2012, ora 14:11
magdutza1979
Nu este medic/terapeut
magdutza1979
si eu m am confruntat cu aceasta problema din 2008, si eu am luat betaserc dar fara rezultat, si eu am spondiloza cervicala am fost si la neurolog si se pare ca nu am nimic, sinuzita am controlato si nu sant probleme asa grave dar se pare ca este [pe sistem nervos
ma simt foarte obosita si daca nu dorm nu mi revin si mai multe.stiu cum se simte mama ta ca si eu trec prin asa ceva si pe mine ma dus cu vorba ca este de la spondiloza dar se pare ca nu este asa
. Sa consulte si un psihiatru, si ceva control la glanda tiroida si eu am hipertiroidism hashimoto, nu stiu ce varsta aveti dumneavostra dar eu am 32 si tot asa ma simt.multa sanatate va doresc
0
08-02-2012, ora 14:36
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ar mai putea fi de la - tensiune, o infectie in corp care a provocat o anemie, o carie.
La cardiolog a fost? Ar fi bine sa faca un consult si niste analize la sange - coagulograma, ionograma.
O infectie la sinusuri sau o infectie vaginala, dar este posibil sa fie si amandoua odata, pot da ameteli.
Are dureri la frunte? Nas infundat sau curge, mucozitati in gat sau lacrimeaza ochii? Atunci ar fi bine sa faca un exudat nazal cu antibiograma.
Daca are o infectie cu e-coli vaginal sau in urina, aceasta bacterie consuma fierul din organism si determina aparitia anemiei prin deficit de fier.
Ar fi bine sa faca o urocultura cu antibiograma si o analiza de secretie vaginala cu antibiograma (nu ma refer la papanicolau, care este pentru altceva).
In antibiograma o sa spuna ce bacterii patogene s-au gasit si cu ce se poti trata.
Inainte de analiza trebuie sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Deasemenea, nu trebuie sa se spele in vagin si sa nu aiba contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare, ca iarasi poate iesi rezultatul fals negativ.
Nu stiu ce varsta are mama ta, dar chiar daca este la menopauza poate face infectii vaginale bacteriene cu - ecoli, enterococ, streptococ. Nu este ceva cu transmitere sexuala. Bacteriile astea le avem oricum, doar ca pot ajunge in vagin si provoaca multe neplaceri - chiar fara o manifectare locala, gen scurgeri.
La dantura ar trebui sa se uite cu atentie, mai ales daca are lucrari mai vechi sau masele fara nerv.
Bacteriile din carii, printre care si streptococi, pot da astfel de ameteli. Cariile avanseaza incet iar bacteriile de acolo pot provoca neplaceri ca acestea mult timp, pana sa apara durerea locala, mai ales daca nu mai este nerv.
Probleme de tranzit are? Diaree sau constipatie, dureri in partea dreapta - la colecist.
0
08-02-2012, ora 20:51
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Multumesc pentru raspunsuri, nu are niciun alt simptom si ncii nu a avut nici macar o durere de cap, lucreaza ffff mult de vreo 3 4 ani ajunge acasa seara la 7 8 9 de dimineata de la 7, are nevoie de ochelari pe care ii va primi sapt viitoare, poate sa fie si de acolo. Nu stiu ce sa zic despre acea infectie pentru ca nu a fost predispusa la asa ceva, este inactiva sexual de ani buni si e si la menopauza. Analizele de sange i-au iesit foarte bune...semne neurologice spune ca nu exista. Eu insa am sa insisit la un examen pentru tiroida si pt inima.Vom vedea de acolo ce se va intampla, cred ca este pe baza de sistem nervos, oboseala, stres. Am sa revin cu noutati maine i se pune diagnosticul definitiv! Sanatate multa!
0
09-02-2012, ora 00:14
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Pai tocmai mentionasem mai sus ca acea infectie vaginala de care vorbeam, nu este cu transmitere sexuala si mai ales faptul ca este la menopauza reprezinta un risc, deoarece mucoasa vaginala este mai uscata si deci, scade mult si puterea de aparare naturala impotriva bacteriilor.
Asta este marea gresala a femeilor la menopauza, cand cred ca nu mai pot face infectii vaginale, pe motiv ca nu mai au raport sexual si nu isi mai fac nici un control genital.
O astfel de infectie vaginala neglijata, poate duce in timp la anemii si inflamatii articulare, la - degete, sold, genunchi si nu stiu de unde. Bacteriile emit toxinein organism care irita si inflameaza articulatiile.
Chiar si anemia prin deficit de fier, in unele cazuri, poate fi provocata de anumite bacterii care consuma fierul din organism, asa cum este - e-coli.
Mai ales dupa o varsta, femeile fac tot felul de analize cand se simt rau, dar ignora complet - partea genitala.
Ar fi bine sa faca analiza de - secretie vaginala cu antibiograma.
Si nu uita de dantura - si cariile pot da ameteli puternice, mai ales in pozitia culcat, cand intoarce capul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •