Amigdala dreapta umflata, rosie insotita de durere de ureche. Partea dreapta amortita
Buna ziua !
De doua zile am inceput sa am dificultate la inghitire, amigdala dreapta fiind rosie si umflata. La scurt timp am inceput sa resimt o durere infundata si la urechea dreapta. De fapt parca simt toata partea aceasta a fetei amortita. Peste doua zile trebuie sa merg la analize si de aceea am evitat sa iau antibiotic. Am luat Trachisan cam trei pe zi si am inceput de aseara sa iau Nurofen raceala si gripa dimineata si seara si Parasinus la pranz. Imi este putin teama deoarece anul trecut cam in aceeasi perioada am suferit o pareza afrigore pe partea dreapta.
Astept raspunsul dumnevoastra. Va multmesc anticipat.
De doua zile am inceput sa am dificultate la inghitire, amigdala dreapta fiind rosie si umflata. La scurt timp am inceput sa resimt o durere infundata si la urechea dreapta. De fapt parca simt toata partea aceasta a fetei amortita. Peste doua zile trebuie sa merg la analize si de aceea am evitat sa iau antibiotic. Am luat Trachisan cam trei pe zi si am inceput de aseara sa iau Nurofen raceala si gripa dimineata si seara si Parasinus la pranz. Imi este putin teama deoarece anul trecut cam in aceeasi perioada am suferit o pareza afrigore pe partea dreapta.
Astept raspunsul dumnevoastra. Va multmesc anticipat.
5 comentarii
mai foloseste si Maalox sau alt amtacid
fiindca foarte des durerie de gat snt legate de greseli in alimentatie si reflux gastro-esofagain
fiindca foarte des durerie de gat snt legate de greseli in alimentatie si reflux gastro-esofagain
Buna dimineata !
Va multumesc pentru sugestie si raspuns .
Luam deja Omez dimineata. Dar ingrijorarea mea vine de la amortirea aceasta pe care o simt pe partea dreapta...pot fluiera..pot umfla obrajii..insa durerea de ureche infundata persista...amigdala arata mai bine insa..
Va multumesc pentru sugestie si raspuns .
Luam deja Omez dimineata. Dar ingrijorarea mea vine de la amortirea aceasta pe care o simt pe partea dreapta...pot fluiera..pot umfla obrajii..insa durerea de ureche infundata persista...amigdala arata mai bine insa..
Buna dimineata !
Am mers ieri la un consult ORL,
Mi-a spus ca este o viroza auriculara, sincer nu am inteles prea bine.
Mi-a dat tratamentul urmator : Medrol 32 mg -4 zile /1 caps pe zi si spray nazal.
Eu am 40 kg, anul trecut cand am avut semipareza pe partea dreapta am avut de luat tot Medrol. Din pacate insa nu mai am schema de tratament dar stiu sigur ca am inceput cu un gramaj de 32mg si am scazut treptat.
Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa procedez la fel si acum sau nu vor fi probleme daca iau 4 zile 32 mg si intrerup brusc.
As putea completa si cu un complex de vitamina B ?
As aprecia un raspuns cat de curand puteti dumnevoastra !
Am mers ieri la un consult ORL,
Mi-a spus ca este o viroza auriculara, sincer nu am inteles prea bine.
Mi-a dat tratamentul urmator : Medrol 32 mg -4 zile /1 caps pe zi si spray nazal.
Eu am 40 kg, anul trecut cand am avut semipareza pe partea dreapta am avut de luat tot Medrol. Din pacate insa nu mai am schema de tratament dar stiu sigur ca am inceput cu un gramaj de 32mg si am scazut treptat.
Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa procedez la fel si acum sau nu vor fi probleme daca iau 4 zile 32 mg si intrerup brusc.
As putea completa si cu un complex de vitamina B ?
As aprecia un raspuns cat de curand puteti dumnevoastra !
da. se poate intrerupe brisc dup a 4 zile de tratament
daca se fac tratamnte de 2-3 saptamani.. atunci este alta schema de tratament
DAR
nu mi se pare normal ca un adult sa aiba 40 Kg
sigur e totul inregula cu tracul igestiv si cu fonul hormonal??
daca se fac tratamnte de 2-3 saptamani.. atunci este alta schema de tratament
DAR
nu mi se pare normal ca un adult sa aiba 40 Kg
sigur e totul inregula cu tracul igestiv si cu fonul hormonal??
Nu sunt foarte inalta 1.56
Am fost atat la control gastro cat si la control endocrinologic.
La consultul gastro singura problema a fost motilitatea stomacului (tratament cu Motilium si Pepsane) iar dr. endocrinolog mi-a spus ca analizele sunt in limitele normale la fel si ecografia.
Din pacate greutatea mea se datoreaza starii mele de agitatie si nervozitate, pe scurt ma stresez din orice, somnul nu il am prea linistit inca de copil si nu manac cu pofta. Manac putin si des (mic dejun o felie de branzica, pate sau muschiulet, gustare -iaurt cu cereale, pranz mancare gatita dar portie mica, iar gustare o banana si seara fie un bol de ciorbica fie spaghete...dar porii mici...nu am timp sa manac si felul unu si felul doi la o masa...dulciuri prea putin manac ). Cam de aceea aceasta greutate.
Va multumesc pentru grija si pentru raspunsuri.
Am fost atat la control gastro cat si la control endocrinologic.
La consultul gastro singura problema a fost motilitatea stomacului (tratament cu Motilium si Pepsane) iar dr. endocrinolog mi-a spus ca analizele sunt in limitele normale la fel si ecografia.
Din pacate greutatea mea se datoreaza starii mele de agitatie si nervozitate, pe scurt ma stresez din orice, somnul nu il am prea linistit inca de copil si nu manac cu pofta. Manac putin si des (mic dejun o felie de branzica, pate sau muschiulet, gustare -iaurt cu cereale, pranz mancare gatita dar portie mica, iar gustare o banana si seara fie un bol de ciorbica fie spaghete...dar porii mici...nu am timp sa manac si felul unu si felul doi la o masa...dulciuri prea putin manac ). Cam de aceea aceasta greutate.
Va multumesc pentru grija si pentru raspunsuri.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Are copilul meu amigdalita?
- 6faringo amigdalita acuta - ce trebuie sa mai fac?
- 5dureri in gat si febra foarte mare
- 1Dificultate la inghitire
- 3Cancer in gat
- 7inflamare gat-intrebare
- 0Inainte de operatia de amigdale
- 2Nu pot inghiti mancarea solida.
- 5faringita, puroi pe amigdale
- 1Probleme cu inghititul
- 10amigdalite repetate la copil
- 2Amigdalita cronica crioptica cu cazeum
- 3Amigdalita cu puroi de doua ori in doua luni
- 1Amigdalita acuta care nu cedeaza (Augmentin, Peniclina)
- 4Senzație ciudată în gură, salivație spumoasă
- 3Amigdala inflamata - complicatii
- 1Probleme de sănătate
- 0Amigdale si ganglioni umflati
- 4Helicobacter, simptome esofag
Mai multe informații despre: inghitire cu dificultate amigdalita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: