Atac de panica?

05-12-2020
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Buna ziua, as dori foarte mult sa aflu părerea unui specialist.Ei bine sufăr de anxietate generalazita, însă medicul a zis ca e o anxietate usoara.Prima data când am fost la un medic, mi-a dat sa beau Linuxin și Depakini, deși am fost la un alt medic și a zis sa nu beau nimic din astea, doar Stresol.L-am ascultat pe al 2, insa Stresol nu m-a ajutat cu nimic.De prin iulie sufăr de Emetofobie, îmi e foarte frica de a vomita, mai ales ca mai am și boala de reflux gastroesofagiana.Noaptea trecuta am rămas peste noapte la altcineva, și seara am avut un disconfort la stomac care se transformase în greata.Mi s-a făcut atat de tare frica, ca am început sa am tremurături, frisoane, aveam pulsul 110 batai pe minut când stăteam în pat, respirație grea și aveam impresia ca am pierdut legatura cu realitatea.Dupa vreo 20 de minute, m-am calmat și eram foarte foarte obosit, si a trecut și greata.Cu cat îmi era mai frica, cu atât si mai tare îmi era greata.Am simțit un sentiment foarte intens de frica, nu am mai avut asa ceva înainte.Seamana cu un atac de panica?
Psihologul cu care lucrez spune ca greata aceasta vine de la frica mea exagerata, caci intr-adevar îmi e foarte frica de a vomita, la un orice disconfort la stomac fac o panica, si mai am și alte fobii ciudate.Imi e frica și de antidepresive si anxolitice deoarece creează si alea greata.Psihoterapia nu ma ajuta.Ce as putea face ca să scap de fricile astea care deja ma "handicapeaza" si îmi distrug orice fericire din viata?Si oi fi avut noaptea trecuta un atac de panica?
8 comentarii
1
05-12-2020, ora 12:11
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Care medic a zis ca aveti "anxietate usoara"? Ca nu exista acest diagnostic, sub forma aceasta. Spuneti ca psihoterapia nu va ajuta. Poate nu e de ajuns acum doar psihoterapia si aveti nevoie de tratament psihiatric, nu de naturiste. Personal, v-as recomanda sa mergeti la un psihiatru, sa continuati psihoterapia si ideal ar fi sa faceti si o evaluare clinica, cu un psiholog clinician.
1
05-12-2020, ora 12:33
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Buna ziua.

Si eu recomand sa mergeti la alt psihiatru. Probabil aveți nevoie de tratament medicamentos.
0
05-12-2020, ora 12:57
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Medicul asa si a zis, ca am o anxietate generalizata, dar nu e nimic grav ca e usoara.Dar ati putea va rog sa îmi spuneți dacă seamănă acesta cu un atac de panica?Adică experienta mea de noaptea trecuta.
1
05-12-2020, ora 13:05
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Din descrierea dumneavoastră, cel mai probabil a fost un atac de panica.
1
05-12-2020, ora 13:13
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Atacul de panica e un simptom al unei tulburari anxioase. Dar nu e de ajuns sa stiti asta, ce faceti cu informatia asta e important.
1
06-12-2020, ora 06:32
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Atacul de panica poate surveni pe fondul anxietatii generalizate, precum si in alte fobii specifice, tulburari anxioase (tulburarea de panica cu sau fara agorafobie, fobie sociala, nevroza obsesiv compulsiva, stres posttraumatic), in sevraj, reactia la anumite medicamente etc.

Persoana are episoade de frica sau anxietate foarte intense care apar brusc si neasteptat. Aceste episoade, numite atacuri de panica, pot dura de la 5 minute pana la cateva zeci de minute. Pot aparea din cand in cand sau frecvent, inopinat sau in anumite situatii anxiogene.

Atacurile de panica se pot manifesta prin urmatoarele simptome somatice si psihice:
-disconfort sau durere in piept;
-palpitatii, batai puternice ale inimii sau accelerarea ritmului cardiac;
-senzatii de scurtare a respiratiei sau sufocare;
-greata, diaree sau probleme cu stomacul;
-senzatii de amorteala sau de furnicaturi;
-teama de pierdere a controlului sau de a nu innebuni
-senzaţie de ameteala, dezechilibru, vertij sau lesin;
-sentimentul de irealitate sau de detasare de noi insine;
-transpiraţii sau / si tremur etc..

Linistiti-va, atacurile de panica nu sunt periculoase pentru organism. Presupun ca ati exclus alte afectiuni pe fond: cardiovascular, endocrin, neurologic si altele la care ar face referire medicul generalist.

Important! Oricate explicatii vi s-ar oferi sau oricata teorie ati citi, acestea nu va trateaza problema de sanatate emotionala. Mai ales in cazul unor tulburari de anxieate cronice sau si acute. Acestea se trateaza in timp si cu perseverenta.

Pentru a intelege ce vi se intampla si mai ales ce aveti de facut pentru a va trata, mergeti din nou la medicul psihiatru. Posibil sa aveti nevoie de o schema de tratament complexa cu anxiolitice si in continuare de sedinte de psihoterapie cu diverse strategii (exercitii pentru reducerea activarii neurofiziologice - relaxare, tehnici pentru modificarea functionarii atentiei si a modului de gandire, reducerea coportamentelor de siguranta excesiva, expunerea treptata la situatiile anxiogne).

Practica este mama insanatosirii!
2
06-12-2020, ora 10:20
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Parerea mea este sa luati tratament medicamentos si sa faceti psihoterspie
1
07-12-2020, ora 13:34
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Mie mi-a placut mult treaba cu ”anxietate generalizata...usoara”. Bun diagnostic, tratament ca atare.

Daca este ”generalizata”, nu mai e ”usoara” si.invers.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: