frica de calatorii, desi imi place sa calatoresc prin lume

03-07-2011
ladyne
Nu este medic/terapeut
ladyne
Am 40 ani, imi place sa calatoresc prin lume, dar am observat de cate ori am plecat din tara, in prima zi de calatorie sunt panicata, vars, ametesc, nu pot sta in picioare, nu ma doare nimic dar nu ma pot tine pe picioare iar de mancat nu pot manca nimic, ce bag in gura, vomit, si tremur toata.

Peste 6 zile plec iar si deja incepe sa imi fie teama de ceea ce va urma.

Ce sa iau ca sa scap de aceasta stare proasta?
6 comentarii
0
03-07-2011, ora 20:24
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Aveti o reactie de panica in momentul cand plecati la drum. Va sfatuiesc sa mergeti la un consult psihiatric pentru a primi un anxiolitic pe care sa il luati in acea zi. De asemenea e bine sa vi se faca o evaluare sa vedeti daca starile de anxietate mai apar si in alte momente si in functie de acest fapt, ce e de facut.
0
04-07-2011, ora 15:42
ladyne
Nu este medic/terapeut
ladyne
Multumesc pentru raspuns.
0
05-07-2011, ora 00:07
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
ladyne, te sfatuiesc sa incerci masaj de relaxare (cu mai multa insistenta in zona toracelui), inot, sauna (daca ti se potriveste asa ceva), exercitii de respiratie - daca te intereseaza imi poti trimite un mesaj si iti voi da cateva tehnici care functioneaza foarte bine, sau acupunctura. Orice care te pune in legatura cu corpul tau si te ajuta sa te relaxezi. Uneori avem tendinta sa ignoram senzatiile corporale atat de mult, incat ajungem sa resimtim niste reactii foarte violente.
0
05-07-2011, ora 16:50
ladyne
Nu este medic/terapeut
ladyne
Va multumesc mult, chiar as dori sa aflu cum imi pot controla reactiile corpului fara ajutorul medicamentelor din farmacie.Am observat ca starea de rau general survine atunci cand plec in strainatate in calatorii sau cand am examene sau inspectii la ora(sunt cadru didactic ).Ma gandesc ca am fost in copilarie un copil retras, timid si cu o situatie materiala precara, cu un tata alcoolic si viloent.Pana la 18 ani nu am vazut marea sau muntele.Facultatea am facut-o mult mai tarziu datorita lipsei mele de incredere in mine.Acum, la 40 ani am tot ce isi poate dori o femeie, un sot iubitor, un copil de 10 ani eminent, o meserie care imi place si careia ma dedic cu tot sufletul, o situatie materiala buna.Am insa aceste probleme in momentele importante din viata mea.Teama de esec, emotii puternice inainte de calatorii, dureri de fiere inainte de examene, greata, rau, varsaturi.Dupa care sunt sanatoasa tun.VA ROG, AJUTAT_MA
0
05-07-2011, ora 19:05
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Pai, in afara de masaj, inot si ce v-am mai sugerat eu pe acolo, va fi important sa identificati situatiile activatoare de anxietate. Exista un melanj de emotii, senzatii fizice, ganduri si amintiri atat de puternice in momentul unui episod anxios incat este greu de descifrat la prima vedere ce se intampla de fapt.
In problemele de anxietate se lucreaza cel mai bine cu tehnicile de relaxare, restructurarea cognitiva (identificarea gandurilor automate negative si verificarea veriditatii lor), desensibilizarea sistematica si expunerea. Daca va decideti sa apelati la ajutorul unui psiholog, ar fi bine sa va faceti niste teste medicale pentru a exclude posibilitatea existentei unor probleme de natura biologica, dar si pentru a va asigura ca inima dvs. este sanatoasa si poate face fata unor expuneri destul de solicitante si epuizante pe moment. Va sfatuiesc sa verificati daca suferiti de gastrita, ulcer, sau alte afectiuni gastro-intestinale.
In cateva ore cand voi ajunge si eu acasa va voi trimite si cateva tehnici de relaxare. Multa bafta si sanatate va doresc, si daca aveti vreo intrebare sau nelamurire nu ezitati sa ma intrebati.
0
05-07-2011, ora 22:39
ladyne
Nu este medic/terapeut
ladyne
Multumesc inca o data pentru raspuns.Sunt sanatoasa tun, mi-am facut toate analizele inclusiv ecografie pentru ca banuiam ca am ceva la fiere.Medicul insa mi-a spus ca nu vede nici un fel de inflamare a acestui organ sau depuneri.Asa ca...totul se petrece in mintea mea.Acum stau cu teama pentru ca sambata in zori, adica pe la ora 2 dimineata voi pleca cu fetita mea spre aeroportul Bucuresti, si, deja ma gandesc ca drumul pana la Disneyland va fi un calvar daca mi se va face rau.Astept cu mare nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teama de ace a copiilor ar putea fi influențată de comportamentul părinților
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  •