Atacuri de panica fobie anxietate? | Forumul Medical ROmedic

Atacuri de panica fobie anxietate?

08-05-2014
radu1iosif
Nu este medic/terapeut
radu1iosif
Buna.
Ma numesc Radu am 25 de ani si sufar de atacuri de panica de aproximativ 3 ani...s-au transformat in atacuri de panica mai mult fiindca de fapt era o constanta frica, fobie de razboi.Habar nu am daca are vreo denumire, pe un forum am primit un raspuns cum ca ar fi sindrom anxios depresiv.
Traiesc cu frica aceasta care e minora in viata de zi cu zi dar devine supraexagerata cand e vreun eveniment la nivel international sa nu vorbesc daca, cumva ar fi ceva in tara.
In urma evenimentelor recente mai ales, chiar daca e un lucru improbabil sa fie vreo problema la noi in tara efectiv, tind sa nu ies din casa...locuiesc aproape de o baza militara si aud avioanele care fac exercitii..pana acum asta nefiind o problema acum in mintea mea se creeaza scenarii etc.
Paranoia, atacuri de panica, anxietate..tind sa nu ies din casa si uneori ma gandesc ca singura scapare ar fi sa ies din tara sa ma duc in vreun loc care nu e atat de aproape de amenintari etc..stiu ca nu suna etic si stiu ca am o problema.
Va rog daca trece cineva prin asa ceva as dori foarte mult sa discut despre problema asta..vreau neaparat sa imi rezolv aceasta problema fiindca ma afecteaza pe plan profesional social si familial.
Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsuri..sugestii.
7 comentarii
0
08-05-2014, ora 22:09
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Exista termenul de traumatophobia care se refera la teama de razboi si de ranire fizica. Daca dati o cautare pe google veti gasi un site in limba engleza pe aceasta tema.

Toate bune,
Daniela Gherghina, medic specialist psihiatru
0
08-05-2014, ora 22:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
care e cel mai ingrozitor scenariu pe care ti l-ai imaginat radu? si cum ai reactionat la el? ai urmat pana acum vreun tratament pentru aceasta stare?
0
09-05-2014, ora 00:13
radu1iosif
Nu este medic/terapeut
radu1iosif
Aveam vreo 13 ani cand am vazut..si erau la moda pe atunci aparusera pe inregistrari si evident ca vroiam sa le vad..erau decapitari ale soldatilor in orient..si imi aduc aminte ca eram socat ca cineva e capabil de asa ceva cu atat calm..si in timp am inteles cat de nevaloroasa e viata in unele momente pentru altii si fara intentia sa par las nu vedeam cu atat mai mult rost sa iti pierzi viata in evenimente la o scala atat de mare incat devii un numar decat pe scara sociala.Nefiind nedrepte evident actele..inainte sa am problema asta m-am documentat din curiozitate despre al doilea razboi mondial..ororile petrecute..familiile destramate..povesti de-ale bunicii mele care era tarana cand s-a intamplat..strabunicul meu dus in rusia la fin de razboi si altele...cand am inceput sa am problema asta toate informatiile acumulate in timp au accentuat eventualele scenarii.
Sa va raspund la intrebarea cel mai ingrozitor scenariu..executia de orice forma..o moarte inevitabila, seaca si brusca din voia altei persoane care imi decide incetarea atat de simplu din ordin.Doar pentru ca as fi de alta baricada..evident obligat.Tatal meu in varsta de 60 de ani neputincios la fel acelasi scenariu..Reactia mea e evident oroare..frica..si faptul ca sunt atat de neputincios la o scala atat de mare.Fizic cu siguranta m-as teme de actele cele mai violente dar realizez ca oricum nu inseamna nimic in comparatie cu a sfarsi o viata la 20 de ani.
0
09-05-2014, ora 21:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E adevarat ca suntem doar o picatura in acest ocean al vietii...dar ce ar fi oceanul fara picaturi? Cred Radu ca ai fost socat sa vezi acea inregistrare la 13 ani...ororile razboiului sunt si vor ramane foarte tulburatoare si tocmai de aceea e bine sa evitam declansarea unui razboi pe cat posibil. E adevarat ca e ingrozitor sa se intample o castrofa precum razboiul si sa-ti sfarsesti viata dupa doar 2-3 decenii...dar macar in privinta razboiului lumea poate face ceva. Cum ar fi insa daca daca ne-am face zilnic probleme legate de alte catastrofe pe care nu le putem evita, cum ar fi cutremurele sau uraganele. Ne-am pierde oare o multime de timp din viata doar gandindu-ne la asta...nu ar insemna de fapt sa murim aproape la fel de repede?

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
0
09-05-2014, ora 22:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sunt frici irationale, nerealiste si au legatura doar cu fondul anxios (fiziologic), tema ii apare fiecaruia in functie de preocuparile si experienta proprie, spre exemplu daca cineva a avut tangente cu medicina sau spitalele la o varsta frageda ii va fi frica de contaminare, sange sau ace ! Trebuie tratata deci anxietatea de fond, tema conteaza doar pt psiholog ! Iar daca te uiti mai atent in familie o sa vezi ca mama sau tata au avut la randul lor cel putin o fire anxioasa, panicarda daca nu chiar o boala in toata regula !
0
09-05-2014, ora 22:34
radu1iosif
Nu este medic/terapeut
radu1iosif
Multumesc pentru raspunsuri si preocupare vis-a-vis de problema mea.
Cu siguranta aveti dreptate in legatura cu problema mea existentiala din acest punct de vedere domnul Ignat si da, am sa contactez un psiholog in legatura cu anxietatea Stevens.Cam acesta ar fi urmatorul pas.
Va multumesc inca odata pentru timpul acordat si va doresc sanatate.
0
11-05-2014, ora 13:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ radu1iosif

Mergeti sa va vada si un psihiatru cu trimitere de la medicul de familie.
Cu un tratament adecvat, puteti sa va reveniti si sa aveti o viata normala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul