Atacuri de panica

09-09-2014
Beatrice1985
Nu este medic/terapeut
Beatrice1985
Buna sunt Beatrice si fac atacuri de panica de obicei dimineata inainte de a merge la servici. Plang fara motiv, ma speri ca daca imi va fi si mai rau nu ma va lasa sa plec de la lucru. Cand ajung la lucru incep sa plang, ma ia cu ameteli, incep sa imi amorteasca mainile si imi e frica sa nu lesin. Am uitat sa precizez ca simt cum mi se gaureste stomacul si nu primesc aer. Mi-am facut analize si in afara de fier marit putin nu mi-a iesit nimic. Cum as putea depasi aceste atacuri de panica. Acuma am inceput sa iau magne b6 si Linistress dar nu stiu daca ma vor ajuta. Spunetimi va rog ce sa iau sau cum sa ma autocontrolez ca am tot auzit de autocontrol dar cand imi este rau nu ma pot gandi la altceva decat la frica. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
2 comentarii
0
09-09-2014, ora 22:01
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Buna Beatrice, sunt mai multe subiecte deschise pe forum despre atacuri de panica pe care poti sa le citesti. De obicei exista trei solutii, ori medicatie, ori psihoterapie ori o combinatie din cele doua. Din experienta mea atacurile de panica sunt o problema relativ usor de tratat care raspunde foarte bine la tehnici de relaxare, expunere, restructurari cognitive si directionarea atentiei. Nevoia de control sau autocontrol e un factor care nu face decat sa creasca anxietatea, deoarece senzatiile si reactiile corpului nu pot fi controlate in mod constient, unele dintre ele fiind controlate de la nivel subcortical. Ce se poate face este reducere unui hyperarousal prin relaxare. Dar pentru aceste lucruri ai neoie de cineva care sa te invete tehnicile. Nu poti porni la lupta fara arme.
0
23-09-2014, ora 03:09
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună Beatrice, este mai simplu decât pare. Temerile care generează anxietatea respectă un scenariu bine pus la punct, ce sfidează numai limitele imaginaţiei. Însă pentru că imaginaţia este dublată de reacţii fizice, totul pare atât de real, încât treptat îţi pierzi şi încrederea în propriile abilităţi pentru rezolvarea problemelor.
Dificultatea apare odată cu lipsa speranţei, iar gândurile catastrofale devin dovezi pentru confuzie. Scenariul catastrofal apare oricând este anticipată o situaţie dificilă, pentru care (se presupune că) nu există abilităţile necesare pentru autocontrol.
Câteva indicii pentru vindecare: sfidează scenariile catastrofale, validează-ţi singură abilităţile şi caută dovezile pentru siguranţă.
Cu cât simptomele sunt mai persistente, cu atât intervenţia psihologică devine mai necesară. Lucrurile nu se schimbă de la sine, fiindcă simptomele psihice se accentuează şi produc comorbidităţi de ordin psihosomatic. Dacă aveţi nevoie, vă pot ajuta indiferent de locaţie, prin intermediul psihoterapiei online.
Multă sănătate,
C.A.N.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: