Boala mostenita

16-12-2022
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
Aveti careva schizofrenie, sau poate alte tulburari psihice, mostenite?

V-au/v-a ajutat sau nu parintii/parintele de la care e boala mostenita?

Mie mi-a facut f f rau, ca nu mi-a zis de boala lui tata, nu am aflat nimic, pana ce am avut episod psihotic si m-am si chinuit prin strainatate. Ma ajuta f mult de imi explica tot de mic. El bineinteles avusese deja doua episoade, era pe tratament antipsihotic, nu se adaptase nicicum strainatatii, plus multe alte tendinte, se incuia singur in locuitna samd, ma ajuta sa imi zica din timp mai ales ca ii semanam intocmai. Poate alegeam diferit.

(Uneori ma gandesc ca era si o rautate patologica in el, care s-a rasfrant si asupra mea. Spre exemplu rudele lui sanatoase insistau sa se ocupe de mine de mic si el refuza. Asta nu stiu de poate fi tratata, cred ca exista in paralel cu boala.

Problema o fi si ca se autotrata de schizofrenie, fiind si el dr in Bucuresti, dar refuzand sa mearga la psihiatru. Si traia intr-o lume imaginara paralela, pe care celalalt frate i-o intretinea deoarece vroia cat mai mult din mostenire...dar nu de asta doream sa scriu...)
3 comentarii
1
16-12-2022, ora 01:56
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
Nu stiu cum se mosteneste si schizofrenia asta, si bolile astea, parintii lui tata nu au avut, fratii/surorile lui tata nu au avut, iar celalat frate al meu nu ca nu era a lui...iar din parte maternala nu are nimeni nu stiu cate generatii...

Tata se autotarata de unul singur de schizofrenie cu Olanzapina f f multa. Mai lua Rivotril mult. Veneau f multi pacienti la el, functiona ok desi era in delir.

L-a convins fratele celalalt ca il iradiaza unii cu niste "unde trifazice ca la wi-fi" din mai multe directii si prin asta ii baga ganduri in cap sau ii dau stari de somnolenta. Tot povestea de aia. Era convins si ca ii ascuns un om intre rigipsul de la perete si perete unde locuia. Si ca il aude cum ii racaie peretele si ii vorbeste. Sau ca dupa ploaie securistii ii bat cu ciocanul in acoperis. Si multe altele,...

Dar se autotrata cu Olanzapina foarte multa, zicea ca il ajuta, putea sa functiomeze normal la serviciu asa dar totodata era in permanenta tulburare deliranta (era un securist care credea ca e implicat in toate astea, prin fosta nevasta care l-ar fi introdus pe respectivul in SRI, o persoana de care a scris si in ziare, era un scenariu f f elaborat si credibil cumva desi nu altele, omul intre rigips si perete samd). Avusese 2 episoade psihotice cu diagnostic de schizofrneie paranoida, primul anii '80 statea imbracat in cearsaf afara sa predice, se credea Hristos revenit pe pamant. A atacat pe cineva cu cutitul dar nu a ranit pe nimeni. L-au internat vecinii printr-o ruda la Obreja unde a stat cateva luni.

Etc.

Al doilea episod l-a avut la scurt timp dupa revenirea din Canada, unde a stat doar singur incuiat in locuinta, nu ma mir asa am si eu tendinta.
1
16-12-2022, ora 21:10
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Dupa cu stiu eu aceste probleme se mostenesc nu numai din tata la fiu ci si din alte generatii din urma.
Din cauza aceasta cel afectat nu trebue sa aiba copii, care la rindul lor probabil va duce mai departe aceasta afectiune.
1
19-12-2022, ora 20:03
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Am eu depresie. Cel mai probabil am moștenit gena de la tata pe linia mamei sale. Eu îi suspectez pe toți verișorii mei din partea tatălui că au gena dar nu s-a manifestat depresia decât la mine.
Știi cum cred eu că e cu genele astea? Gena e ca și o sămânță de stejar plantată într-un ghiveci. Are materialul genetic, dar n-o să fie niciodată un stejar. De ce? Pt că n-are condițiile de mediu favorabile. Așa și genele, dacă nu prinzi niște condiții "bune", nu prea are boala șanse să-și facă apariția. Din păcate, unii avem genele, suntem și sensibili și acem (sau am avut) și niște condiții favorabile - o combinație de nota 10!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •