Care este starea dupa operatie de tiroida?

3521 comentarii 1 2 ..... 434445 ..... 117 118 Înainte ›
0
16-06-2016, ora 16:55
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Marielenna numai ginduri pozitive, sa treci cu bine si curaj.
1
16-06-2016, ora 23:13
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Inca un studiu interesant si folositor in practica - referitor la carcinomul papilar "varianta foliculara".
Daca versiunea incapsulata si neinvaziva nu mai e considerata carcinom ci "tumoare foliculara neinvaziva cu caracteristici nucleare de tip papilar" (un fel de adenom atipic), ramane varianta foliculara invaziva/infiltrativa cu sau fara incapsulare.
Studiul facut pe 346 de pacientii intre anii 2000-2014 stabileste factorii de risc pentru metastazele la distanta in acesta boala :
- invazia angio-limfatica
- extinderea extra tiroidiana
- lipsa incapsularii
Concluzia este ca prezenta unuia din acesti factori de risc este obligatorie investigarea postoperatorie a posibilelor metastaze la distanta.

Risk factors of distant metastasis in the follicular variant of papillary thyroid carcinoma.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26239193

In plus in cadrul carcinomului papilar diferentiat exista variantele agresive
- varianta cu celule inalte
- cu celule columnare
- sclerozanta difuza
- solida / trabeculara
- insulara.
Aceste variante nu capteaza iodul sau devin rapid non-avide de iod.
Se prezinta de multe ori de la inceput cu extindere extratiroidiana, tumoare de marime mare sau/si cu metastaze la distanta.
In aceste cazuri sunt indicate, afara de tiroidectomie, disectiile ganglionare, rezectia structurilor invecinate invadate si cautarea metastazelor la distanta.

Aggressive variants of papillary thyroid carcinoma.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20824810
0
19-06-2016, ora 08:50
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Bluetux, credeti ca prof di Franta in cazul meu a luat in considerare si acest studiu? Ce credeti ca ar trebui sa fac eu in continuare tinind cont ca diacnosticul pus la Paris este de ( nodul atipic) si nu carcinom, dar mai sunt 2 microcarcinomi incapsulati.
0
19-06-2016, ora 10:53
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Studiile de mai sus se refera numai la formele agresive de cancere tiroidiene.
Doua microcarcinoame de 2-3 mm gasite intamplator si eliminate prin operatie nu mai prezinta nici un pericol daca nu a existat invazie vasculara sau limfatica.
Raportul patologic arata ca microtumorile nu s-au extins in afara tiroidei.
Nici embolii tumorale nu s-au gasit - adica nici macar vreun fragment tumoral blocat pe vreun vas de sange.
Profesorul ar fi semnalat vreun pericol si ar fi decis investigatii imediate, eventual ablatie cu iod radioactiv.
In continuare se vor face controale la 6 luni-1 an dupa cum decide endocrinologul/profesorul cu ecografie cervicala, supresie TSH sub 1 cativa ani, TG si antiTG, Se pot decide in functie de rezultate investigatii suplimentare : scintigrafie, CT, chiar iod dar sper sa nu fie nevoie.
0
19-06-2016, ora 10:56
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Multumesc frumos Bluetux.
0
21-06-2016, ora 19:39
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Buna tuturor, azi am facut TSH dupa 2, 5 luni de la operatie pentru a merge miine la endocrinolog momemtan iau 1, 5 euthirox siTSH a fost 0, 07 ce parere aveti? Nu e fff mic?
0
21-06-2016, ora 19:40
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Bluetux
0
21-06-2016, ora 20:09
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Ba da, e prea mic, trebuie scazuta doza de euthyrox, tinta e ca TSH sa fie mai mic decat 1 in cazul de fata. A scazut asa si din cauza caldurii, valorile TSH variaza si in functie de temperatura exterioara (sezon) dupa cum am mai zis.
Asa ca o sa-ti scada doza maine...daca nu, cauta alt endocrinolog :)
0
21-06-2016, ora 20:44
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Multumesc mult Blue
0
22-06-2016, ora 00:13
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Buna tuturor! Ce ciudat mi se pare că ai noștri endocrinologi nu au timp să îți explice ce se întâmplă cînd esti diagnosticat cu cancer, pardon carcinom papilar.noroc că există oameni ca bluetux si ne mai lămurește el!!Sint supărata pe Dr.nostri..
0
23-06-2016, ora 09:32
ariel707
Nu este medic/terapeut
ariel707
Postez din partea lui marielenna, ea trebuia operata vineri :

"Vineri nu am fost operata pt ca nu era anestezic.Azi (marti), am urcat pe masa de operatie, perfuzii, conectata la fire, pregatita sufleteste...stupoare, tensiunea 180.Anestezista mi-a explicat ca pot f bn sa nu ma trezesc din anestezie din cauza coplicatiilor la supra renala stg.Tb sa fac o analiza metanefrine care costa peste 200 de lei. "
"Am spus din prima ca sunt hipertensiva si am BAV, adica inimioara mea se mai opreste din cand in cand...pb cea mai mare este incidentalomul de la suprarenala stg, vor sa stie daca tensiunea mare e de la inima sau de la glanda...oricum in august poate ma voi simti mai bine., nu ma simt in stare sa detaliez pe forum...sunt f trista!! "
0
23-06-2016, ora 22:44
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Buna seara ! Dragii mei mă simt bine, dar din păcate nu mă pot abține de la dulce, nu stiu ce se întâmplă de nu ma mai pot controla.Maninc haotic de parcă intra zilele în sac.Dimineata mă mai salvez cu shakuri de fructe, A mai trecut cineva prin așa ceva?Vi să spus să țineți vreun regim???mie mi-au spus că am voie să maninc orice.Dar oare e bine?
0
23-06-2016, ora 22:53
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Ela02,
Vaiii, cata dreptate ai Ela02!!!!!! Si eu sunt ff dezamagita de doctorii nostrii - sunt si ff dezinteresati, aroganti cat prost pregatiti. Eu am o varianta de cancer folicular agresiva, cea trabeculara si nimeni, dar absolut nici un doctor la care am fost : adica 6 doctori nu au spus nimic de acest aspect si de faptul ca aceasta varianta nu absoarbe bine iodul. Cred ca si acum eram prin spitale, voiam sa ma operez mereu pt ca mi se parea ca am ceva in gat. Dar de fapt, noroc ca am facut ct -scan si pet-ct si am aflat de nodulii la plamani ( care cred ca erau acolo chiar inainte de operatie, dar nimeni nu s-a gandit la asta. ) Acum sunt la faza de accepatare a situatiei si sper sa nu evolueze prea repede boala. Increderea mea e in Cel de Sus.
Marielena, curaj, curaj si capul sus !!! sunt cazuri mult mai grave ca al tau, vei fi mai pregatita data viitoare, nu te lasa praga gandurilor. Doamne fereste de ceva mai rau. Tu inca nu stii nimic ce ai, poate nu ai nimic grav !!! Fii tare si Doamne ajuat!!!
Blue-tux- numai ganduri bune pentru tine si tot ce e mai bun pe lume!!
0
24-06-2016, ora 08:38
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Fran mă lași fără cuvinte!!!Să rămâi la fel de optimista si Bunul Dumnezeu te va ajuta!
0
24-06-2016, ora 12:58
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Inconpetenta si nepasare din partea doctorilor fara cuvinte.
0
24-06-2016, ora 13:31
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Multumesc tuturor!!
Fran57 sper sa fie bn, deocamdata ma simt f rau.Am programare la dr.endocrinologa care imi va rec. un marcher care sa excluda un feocromocitom la suprarenala stg.Ma termina insomniile, transpiratia abundenta, ameteala si tensiunea mare.
Am facut un puseu de tensiune pe masa de operatie si pt ca mi sa depistat un incidentalom la suprarenala stg se gandesc la ce este mai rau.Nu am vrut sa risc sa nu ma mai trezesc din anestezie pt ca mama mea ar ramane fara nici un ajutor.
Vreau sa o conduc pe ultimul drum, dupa aceea Dzeu cu mila!
0
24-06-2016, ora 16:44
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Imi pare Rau sa aud aceste vesti doamna Marielena. Sper din tot sufletul sa scapati cat mai repede din acest cosmar. Numai bine va doresc!
@Ela, sunt 4 sapt de cand am reluat euthyrox dupa iod. Si mie imi e foame incontinuu, nu simt nevoia de dulce neaprat, doar sa mananc. Ma simt lesinata daca nu mananc. Am inceput sa am din nou simptome de hipertiroidism. Mananc intr-una si nu pun deloc pe mine, chiar am inceput sa dau jos, am momente cand simt ca mi-o ia inima la sanatoasa preţ de cateva sec. Dar cel mai nasol e ca am dureri si spasme musculare, dureri articulare. Iau aceeaşi doza se eurhyrox pe care o luam înainte de iod. O s-o sun pe doc s-o intreb daca mai astept 2 sapt sa refac tsh sau e ok si acum. Numai bine tuturor!
0
24-06-2016, ora 19:15
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Multumesc Ana.Maria12 pt urari! Sper din tot sufletul sa nu am feocromocitom, voi afla rez. peste cateva saptamani, am inteles ca se lucreaza in ''strainataturi''...cum D-zeu sa nu cazi in depresie cand mergi din rau in mai rau? Mi-as dori sa mananc fara sa pun pe mine dar la mine e cam invers...ma ingras pe zi ce trece...dureri si spasme musculare am de mult timp.Cel mai tare ma deranjeaza transpiratia ambundenta si insomniile.

Un sfat pt cei carora li sa indicat operatia pe tiroida si nu stiu cui sa se adreseze: d-l dr. Radu Danila este un foarte bun chirurg, opereaza cu succes tot ceea ce tine de glanda endocrina si nu numai.Un chirurg apropiat de pacient, un mare OM!
0
24-06-2016, ora 21:49
Aisha24
Nu este medic/terapeut
Aisha24
Buna ziua,
As dori sa stiu daca cineva a facut injectii cu Thyrogen inainte de terapia cu iod ? Si daca da in zilele in care se fac aceste injectii si in ziua terapiei se mai ia eutirox? Dieta nu mai trebuie tinuta deloc?
0
25-06-2016, ora 06:45
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Thyrogen e singura optiune prin care poti sa ramai cu tratamentul de substitutie cu euthyrox in perioada de pregatire a ablatiei cu iod radioactiv si pentru masurarea TG stimulate.Astfel se evita o perioada lunga de hipotiroidism.
Dieta saraca in iod e necesara pentru o captare mai buna a iodului si se va tine la recomandarea medicului si in cazul injectiilor cu thyrogen.
Tot medicul va decide daca se mai ia sau nu euthyrox pe perioada celor 3 zile, oricum 3 zile fara euthyrox nu inseamna practic nimic.
0
25-06-2016, ora 08:40
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Buna dimineața, Ana Maria eu pun pe mine, de la operație mă joc cu un Kg, doua, adică le pun, le dau jos, etc.Dar înainte de operație am avut un plus de 10 kg.si am rămas cu ele.S per să nu mai pun, doctoriță a spus să nu țin regim ca am imunitatea scăzută, oricum nu cred că aș putea, mă simt slăbită cum spuneai tu dacă nu maninc, mai ales am o poftă de dulciuri.O alta problema mă cam doare un sân, mai ales cînd stau în pat, o să merg să fac un eco, desi dr.a spus că sunt dereglări hormonale mari în corpul meu.O zi minunată vă doresc și să auzim numai de bine, după atatea necazuri.
0
25-06-2016, ora 08:57
Aisha24
Nu este medic/terapeut
Aisha24
Va multumesc mult pentru raspuns.
0
25-06-2016, ora 19:22
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Ela, eu nu m-am ingrasat dupa operatie, am ramas la fel pana in mom in care am inceput regimul si nu am mai luat euthyrox. Am pus cateva kg, dar acum am inceput sa le dau jos. Acum iar trebuie sa tot ajustez doza de euthyrox pana ajung la cea optima. Oricum, simptomele nu sunt asa rele ca data trecuta cand intrasem in hipertiroidism. Cert e ca...e mult mai rău decat atunci cand aveam tsh 70-80 si ma simteam ca o leguma. Pot sa-ti spun ca din momentul in care mi-am ajustat doza de euthyrox, m-am simtit ca un om normal.
0
26-06-2016, ora 04:04
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Aisha24,
si eu abia am facut toata procedura cu tyrogen. Toata investigatia a durat o sapt: 2 zile tyrogen, a treia zi am luat iodul ( 5 unitati millicurie?) apoi a 5 a zi scanarea. cu 10 zile inainte am tinut dieta fara iod dar am luat tratamentul cu novotyral si apoi in sapt. cu tyrogenul nu am mai luat novotyralul.
Totusi nu mia crescut ff mult tsh-ul am avut 19.
Sa imi zici si mie daca vrei ce valori ai avut dupa tyrogen?Multumesc ff mult si multa bafta.
0
27-06-2016, ora 07:25
flo2110
Nu este medic/terapeut
flo2110
Buna dimineata,
Am 10 zile de la ingerarea capsulei de iod.Stau singura in casa, si parca nu imi mai revin.
De 5 zile iau 125 gr eutyrox iar problema este ca inca nu simt gustul mancarii si ma trezesc cu fata, miinile si corpul umflat.Parca as fi un balon.Am avut cateva zile de greata dupa ce am venit acasa dar a trecut aceasta stare cu ajutorul lamaiilor.
Precizez ca tsh-ul meu la internare a fost 90, TG 0.512 si ATPO 20.Am captat toate resturile iar doza de iod a fost de 100.
Cei care ati luat iodul v-ati lovit de astfel de simptome sau e prea mare doza de eutyrox?Inainte luam 100 si ma simteam f bine.
Nu mai inteleg.mi-am indus o stare de hipotiroidie "minunata" insa cum revin la normal?dl dr a zis ca marim doza si incep direct si apoi vedem peste 2 luni cum sunt analizele.
Sanatate si curaj tuturor!!!
Putem sa ne facem bine!
0
27-06-2016, ora 07:34
Aisha24
Nu este medic/terapeut
Aisha24
Fran 57 eu acest tratament il fac tocmai la sfarsitul lunii iulie. Cum aflu rezultatele te anunt.Multumesc mult ptr informatii. O zi buna.
0
27-06-2016, ora 09:16
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Buna Flo. Nu cred ca e mare doza de euthyrox. Încearcă sa nu mananci foarte sarat. Eu nu am avut reactii urate, doar ca timp de 2 saptamani imi simteam corpul imbibat in iod. Oricate dusuri as fi facut, simteam ca nu mai scap de el. Doamna care a fost cu mine in salon, in ziua a treia i s-au umflat ganglionii de la gat si devenisera durerosi. Erau cam cat o nuca.
Vad ca dureaza destul de mult pana isi revine tsh-ul la normal. Eu dupa 3 sapt am refacut tsh si scazuse de la 70 la 8. Acum sunt 5 sapt de la iod, dar cred ca e jos pt ca ma simt cam aiurea. Sapt viitoare refac tsh sa vad cum stau, cu toate ca iau aceeaşi doza ca inainte de iod. Ma bucur ca a captat iodul. Asta e cel mai important.
Nu stiu daca ajuta, dar eu am stat mai mult in aer liber dupa ce am iesit din spital. Am baut in continuare apa muuuulta si am mancat dropsuri acrisoare.
0
27-06-2016, ora 09:18
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
flo2110,
bravo, ai niste analize super -esti ca si vindecata cu asa un tg!!!! cine si unde te-ai operat? ff bun chirurg.
Dar mie mi se pare ca ti-a dat o doza cam mare de iod avand in vedere valoarea tg-ului. Si apoi eutiroxul se reia treptat, la inceput iei aprox 50 mg apoi maresti cate putin, altfel risti sa faci ceva la inima!Unde ai fost internata la iod?
In orice caz, in locul tau, nu mi-as face probleme de niciun fel, starile astea trec, important este sa nu mai ai celule rele in organism. Si tu sigur nu vei avea. Esti cea mai norocoasa. Multa sanatate in continuare.
0
27-06-2016, ora 09:21
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Aisha24, multumesc si eu pt raspuns. Poti sa imi zici unde se face tyrogen in tara? eu l-am facut in Turcia, nu stiam ca se face si aici. ?
0
27-06-2016, ora 10:10
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@flo2110
La care dintre spitale s-a administrat doza de 100 mci ?
Au fost resturi foarte importante vizibile ecografic, extensie extra tiroidala sau metastaze loco regionale - intreb pentru ca 100 mci e o doza mare de tratament, nu doar pentru ablatie.
Adaugă un comentariu / răspuns
3521 comentarii 1 2 ..... 434445 ..... 117 118 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •