casca impotriva caderii parului in timpul chimioterapiei

De curand am citit pe net ca singura cale de prevenire a caderii parului in timpul tratamentului de chimioteratie este casca refrigetanta. Casca se prezinta sub forma unei bonete care difuzeaza local frig, ceea ce are ca efect reducerea afluxului sangvin la nivelul pielii capului. Astfel, moleculele ce ajung direct in sange in timpul sedintei de chimioterapie vor afecta in numar mai mic parul.
Eficacitatea castii de racire depinde de diferiti factori: natura si dozajul moleculelor chimioterapice, natura parului, lungimea parului (ideal scurt), timpul scurs intre punerea castii si inceputul sedintei de chimioterapie (in mod ideal, casca trebuie pusa cu 10 minute inainte de sedinta si scoasa dupa 30 minute de la finalul sedintei).
Stie cineva ceva legat de acest lucru? De unde se poate achiziona o astfel de casca?
Eficacitatea castii de racire depinde de diferiti factori: natura si dozajul moleculelor chimioterapice, natura parului, lungimea parului (ideal scurt), timpul scurs intre punerea castii si inceputul sedintei de chimioterapie (in mod ideal, casca trebuie pusa cu 10 minute inainte de sedinta si scoasa dupa 30 minute de la finalul sedintei).
Stie cineva ceva legat de acest lucru? De unde se poate achiziona o astfel de casca?
0 comentarii
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Caderea parului
- 2imi cade foarte tare parul
- 25caderea parului in mod excesiv
- 2cadere excesiva a parului
- 3Cadere de par si sprancene! Senzatie de raceala!
- 0caderea parului
- 1caderea parului dupa nastere
- 0Caderea parului..mostenire sau stres?
- 8Pastile, remedii - caderea parului
- 3Caderea parului :(
- 26Chimioterapia + tratamente naturiste = reusita?
- 4Mi-am distrus parul cu fumul de tigara
- 6Efecte adverse ale chimioterapiei
- 3spray fixativ pentru par
- 3vreau un tratament bun impotriva caderii parului
- 1Cadere par
- 3Am o problemă cu căderea excesivă a părului
- 1Cadere par.
- 2Cădere masiva a parului, aproape ca ma apropii de un stadiu de depresie
- 1Imi cade parul
Mai multe informații despre: Chimioterapia Caderea parului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: