Chist tireoglos sau branhial

34 comentarii 1 2
0
26-05-2012, ora 10:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. daca chisturile sun mici si nu deranjeaza cu nimic.. ( personal ) asi prefera sa.i las in pace, sa nu.i masez, sa nu.i ating.. si daca nu se maresc in volum sau nu se inflameaza.. NU au cum sa va faca rau !!!
2 daca sunt simptome locale.. care va deranjeaza.. va internati in clinica de chirurgie Maxilo-faciala si ei stiu ce au de facut !
0
26-05-2012, ora 13:01
stella77
Nu este medic/terapeut
stella77
Chisturile au 20/6 mm respectiv 18/6 mm si migreaza. Nu am dureri dar am bufeuri. Multumesc.
0
13-10-2012, ora 18:37
indradela
Nu este medic/terapeut
indradela
In urma cu 2 saptamani am descoperit intamplator o formatiune vizibila cand inghit, exact la baza gatului. Am facut analize recomandate printre care si scintigrama si ecografie. Am primit diagnosticul de formatiune cu ecogenitate mixta ( hipoecogena cu zone lacunare aneogene), cu semnal Doppler prezent, de 17/22/24mm, asezata inferior fata de loja tiroidiana, pe linia mediana, fara adenopatie laterocervicala vizibila, subcapsular anterior, bine delimitata, cu microcretificari. La scintigrama a rezultat ca nu capteaza iod. Mi s-a recomandat initial o punctie cu analiza la medicul anatomo-patolog sau interventie chirurgicala. Nu inteleg ce este aceasta formatiune. Unde se pot face astefel de punctii? Este un chist? Un nodul? Va creste? Il pot urmari sa vad daca va creste sau nu este recomandat si mai bine il scot? Mentionez ca nu ma deranjeaza in nici un fel si nu stiu cand a aparut.
0
04-04-2013, ora 10:23
gabi_martinel
Nu este medic/terapeut
gabi_martinel
Vreau sa ma operez de chist branhial in Bucuresti dar nu stiu nici un medic !orice medic ORl din spital(specialist, primar) opereaza asa ceva?Am fost la unul si a zis ca e mic si sa il las asa!Dar pe mine ma deranjeaza, ma doare gatul.
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •