Ciprolen in timpul sarcinii.. trebuie sa intrerup sarcina?

03-10-2007
c_olimpia
Nu este medic/terapeut
c_olimpia
Buna!Sunt in primele 4-5 saptamani de sarcina.Acum 2 saptamani medicul mi-a dat sa iau Ciprolen 500mg -2 pe zi timp de 5 zile, ovule Klion 10 zile, Fasigin, neobservand sarcina.Zilele trecute mergand la control a vazut sarcina si mi-a sugerat intreruperea ei. Sunt disperata fiindca sunt si la prima sarcina si nu stiu ce sa fac. Va rog din suflet spuneti-mi si parerea voastra!Este cazul sa intrerup sarcina?
5 comentarii
0
03-10-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu atit ciprolenul, ci fasyginul in mod sigur poate dauna produsului de conceptie. Nu sunt ginecolog, dar sunt convins ca ginecologul Dvs are dreptate.
0
04-10-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, părerea mea este că nu e cazul să vă alarmaţi.
0
15-11-2007, ora 00:00
daniela28
Nu este medic/terapeut
daniela28
am patit acest lucru in urma cu ceva timp.pt o raceala mi s-a prescris ciprolen plus alte medicamente.dupa o luna am fost la control si mi-a spus ca am o luna de sarcina si mi s-a recomandat intreruperea ei.nu am fost sigura ca sarcina are numai o luna, am crezut ca doctorul a confundat sarcina cu raceala.mi s-a spus ca ciprolenu provoaca malformatii si am decis sa intrerup sarcina.spre mirarea si durerea mea pana in ziua cand a trebuit sa merg pentru avort sarcina a inceput sa coboare in jos deci era eminenta de avort.nu aveam nici o sansa sa pastrez sarcina.nu pot exprima in cuvinte durerea pe care am simtit-o si care ma chinuie in prezent.nu incetez sa ma invinovatesc.
Sper sa fii fost mai norocoasa decat mine.Ai grija de tine
0
12-04-2008, ora 00:00
miky_miky_miky
Nu este medic/terapeut
miky_miky_miky
Buna! sunt in 5 luni de sarcina si am fost depistata cu o infectie urinara, doctorul ginecolog mi-a recomnadat sa i-au ciprolen una la 12 ore.Pe conspect scrie foarte clar ca acest medicament este contraindicat in sarcina si alaptare. Ce sa fac ?
0
22-02-2010, ora 16:01
c_olimpia
Nu este medic/terapeut
c_olimpia
Nu am mai scris de mult.Vreau sa va spun ca am mers cu sarcina mai departe.Am nascut la termen o fetita sanatoasa.Acum are 1 an si 8 luni si multumim lui D-zeu ca este sanatoasa si dezvoltata conform varstei.Ciprolenul, cu substanta activa ciprofloxacina, este utilizat si in timpul sarcinii, cand este necesar, insa trebuie utilizat cu precautie.Eu am stat de vorba si cu un genetician, care mi-a spus ca procentul la o sarcina normala de a naste un copil cu malformatie este de 4%, iar in cazul unei sarcini in care s-a luat ciprofloxacina riscul este de 6%.Eu am ales sa merg mai departe si nu regret.Toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: