Cum pot ajuta o persoana aflata in depresie | Forumul Medical ROmedic

Cum pot ajuta o persoana aflata in depresie

38 comentarii 1 2
0
27-03-2015, ora 22:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Un om disperat

"Ce vreau sa va mai intreb e ce parere aveti, reactionez correct fata de ea, daca atunci cand imi face reprosuri ca nu o ajut suficient nu o contrazic (desi sunt perfect constient ca nu are dreptate, ca exagereaza din cauza starii de suferinta in care se afla), ci ii promit ca voi face mai multe si voi fi mai atent si mai grijuliu cu ea, chiar ii cer iertare ca nu i-am fost alaturi asa cum si-a dorit, apoi cand imi cere ea scuze pentru ceea ce a zis, ii spun ca e ok si ca nu m-am suparat, iar cand se simte obligata fata de mine pentru ca ii sunt alaturi, ii spun zambind ca nu are nicio obligstie fata de mine, ca o ajut mereu cu placere si ca ii voi fi mereu alaturi? Credeti ca e tehnica cea mai eficienta, ca e 100% corecta si ca nu o afecteaza deloc? Dvs. v-ar fi facut bine o astfel de atitudine, in timpul bolii? Mentionez ca niciodata nu imi pierd rabdarea cu ea, mai ales de cand stiu ca e bolnava, oricat ar fi de nedreapta si nemultumita de mine, eu nu ii reprosez, la randul meu, nimic, doar o iau in brate si o linistesc, nici macar tonul nu l-am ridicat la ea niciodata in toata aceasta perioada."

Viitorul meu sot e si mare decat mine decat dv. fata de ea si asa de bine imi face cand se comporta asa in pasele mele de rau ca dupa un timp indelungat de prietenie amicitie superba, am acceptat sa ma casatoresc cu el si sa aiba grija de mine.

Tineti-o tot asa. Comportamentul dv. face f bine relatiei si sanatatii ei.
Daca se simte mai bine, daca conduce, daca lucreaza si poate iesi in toate locurile in care ati zis ca iesiti se datoreaza mult si dv.

Multi dintre pacienti nu mai pot lucra, sufera teribil, schimba tratamentele la rand, nu le merg, au multe efecte secundare si abia pot iesi din casa.
0
27-03-2015, ora 22:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Un om disperat

"Adrian, tu crezi ca ma mai pot vindeca sau depresia asta ma va chinui toata viata ?"

Depresia e in cele mai multe cazuri o boala cronica adica pe viata dar vine si pleaca in episoade de remisie, in care pacientul sa nu ia nici o pastila, numai daca este corect si eficient tratata iar reducerea tratamentului se face treptat, strict sub supraveghere medicala.

Episoadele de remisie pot tine luni sau ani. Eu am avut si 7 ani episod de remisie in care am avut 2 servicii si am facut 2 facultati. Fara nici o pastila.
0
07-04-2015, ora 12:07
Un om disperat
Nu este medic/terapeut
Un om disperat
Dna Clara_p,
Abia acum am citit mesajele dvs., nu am intrat, o perioada mai lunga de timp, pe acest forum.
Multumesc pentru sfaturi, support si aprecieri! In timpul acesta, am schimbat tratamentul si prietena mea e intr-o stare de sanatate multumitoare, lucreaza si sofeaza in continuare, e active, vesela, implicata, iubeste si lupta pentru sanatatea si fericirea ei.
E adevarat, insa, ca a schimbat medicul si, i9mplicit, tratamentul, ca a continuat saptamanal psihoterapia si ca noi, toti cei apropiati ei, am facut tot ce s-a putut pentru binele si sanatatea ei. Si se pare ca a dat rezultate.
Va doresc o zi frumoasa, multa sanatate si sarbatori fericite, binecuvantate, cu pace si lumina in suflet!
0
07-04-2015, ora 22:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ma bucur din suflet sa mai aud si vesti bune pe Forumul Romedic.
0
07-04-2015, ora 22:44
Un om disperat
Nu este medic/terapeut
Un om disperat
Va multumesc pentru gandul bun! O seara linistita!
0
23-04-2015, ora 12:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
O sa va raspund aici si nu in privat, deoarece vad ca aici sugerati domnule adrian ca prietena dvs a reusit sa depaseasca destul de bine starea in care se afla. Din pacate nu sunt posibile sfaturi 'generice' pentru cei apropiati in aceste situatii ci doar unele specific legate de simptomatologia persoanei. Intrebati direct psihoterapeutul la care merge acum...si in mod normal ar putea sa va sugereze unele aspecte mai specifice.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
0
23-04-2015, ora 12:34
Un om disperat
Nu este medic/terapeut
Un om disperat
E adevarat ca a avut o perioada foarte buna, la inceputul lunii aprilie, cand chiar depasise complet starea de tristete si pe aceasta baza s-a si redus medicatia.
Insa, in ultima saptamana, tristetea ii apre din nou pe chip, in suflet, in viata. Mi-e frica de o potentiala viitoare recidiva a bolii, desi alte simptome nu sunt (atacuri de panica, insomnie, lipsa de energie, lipsa de dorinta de implicare in profesie, agresivitate etc).
Va multumesc pentru raspuns si sugestii!
O zi frumoasa!
0
23-04-2015, ora 18:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se revine la dozele initiale daca pe noile doze nu se functioneaza perfect.

Nu are recidiva deoarece nu a avut remisie completa, adica o perioada mai mare, cateva luni, cativa ani, in care sa functioneze perfect fara medicamente.
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul