Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului

04-10-2007
crisa00
Nu este medic/terapeut
crisa00
In majoritatea tulburarilor psihice trebuie sa intervenim pe toate caile posibile pt un rezultat imbucurator, de la medicamente sintetice pana la cele naturale, si o alimentatie buna.
Si eu am avut oarece probleme:neurastenie depresiva la varsta de 19, de la prea mult invatat. Acum am 21 de ani si incep sa ma simt mai bine datorita mai multor demersuri pe care le-am facut. Am incercat sa citesc cat mai multe materiale in acest domeniu, sa ma informez cat mai mult despre cum pot ameliora promlemele. In urma acestor cercetari am decis ca trebuie sa aplic sfaturile legate de alimentatie-exista alimente medicament, de asemena plante benefice, am inceput sa fac reflexoterapie, dar cel mai mult m-a ajutat sa renunt la medicamentele sintetice, care dauneaza f mult organismului prin efectele secundare, acupunctura-facuta de un japonez.Am acele mele pt evitarea transmiterii anumitor boli.Inca mai fac acupunctura(as face cam un an, am mare nevoie ca sunt studenta in ultimul an si dau licenta).Acupuncuta ma ajuta sa dorm mai bine, nu mai am insomni, si cel mai bine e ca am renuntat la meicamentele alopate(somnifete, antidepresive) care au f f multe efecte secundatre.Stiu ca este costisitoare acupunctura dar nu am incotro.
Nu am renuntat la cerdinta in Dumnezeu, care doar El ne poate vindeca prin intermediul doctorilor(de medicina alopata sau complementara-naturista, etc) si nu in ultimul rand, poate cel mai important: al nostru, caci trebuie sa vrem cu adevarat sa ne vindecam. Nu trebuie sa stam cu mainile in san, ci sa cautam ajutorul doctorilor (legate de stilul de viata ori de tratament, etc) si sa le urmam sfaturile in tocmai.Exista o vorba: Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista! Nu e indicat doar sa cerem de la Dumnezeu sa ne vindece, iari noi sa nu facem nimic.

VA RECOMAND O CARTE FOARTE BUNA, care se intituleaza: " CUM SA-TI PASTREZI SANATATEA CREIERULUI", scrisa de JEAN CARPER, EDITURA "CURTEA VECHE", locul si anul aparitiei : BUCURESTI, 2004. Din ea am aflat lucruri extraordinar de benefice pe sanatatea creierului.

Pe langa sfaturile din acea carte, eu am mai urmat si altele de prin revistele naturise: Formula As, etc. care se gasesc si pe internet. Din aceste din urma am aflat ca : SUNATOAREA duce la producerea de melatonina ceea ce face o reglare a starii somn-veghe, BUSUIOCUL
9 comentarii
0
04-10-2007, ora 00:00
crisa00
Nu este medic/terapeut
crisa00
BUSUIOCUL actioneaza in cazul depresiilor usoare, ANASONUL actioneaza si el subtil si in caz de depresie.CORIANDRU e f bun in cazul asteniilor. LEMNUL DULCE este un tonic general, si face sa nu mai simtim oboseala, surmenajul. Toate se consuma ori sub forma de ceai ori, cel mai bine, sub forma de pulbere care se tine pt aprox 10 min sub limba, dupa care se ingite cu putina apa. Pulberea se obtine cu ajutorul rasnitei de cafea.
Mai ales in cazul tratamentelor cu medicamente alopate e necesara detoxifierea organismului. Acesta se poate face in mai multe feluri, dar printe altele consider de un real folos detoxifierea cu ARGILA (de la plafar), pt ca aceasta confera organismului multe substante oligo-minerale, care sunt f benefice si creierului.
Am mai auzit de BAI DE PLANTE: cu ace de prad, pin, pt insomnii, pt relaxare, care se fac inainte de culcare. Nu le-am incercat, dar acestea se practica si pe la statiuni balneare, deci ar trebui sa fie benefice.
FOARTE BENEFICE SUNT PLIMBARILE, EXERCITIILE FIZICE LA MUNTE.As putea spune ca sunt EXTRAORDINARE. Revigoreaza creierul, imbunatateste circulatia sangelui de la nivelul creierului facandu-l astfel sa primeasca mai mult oxigen si nutrienti.

DACA MAI STITI SI ALTE REMEDII pt diferite tulburari, VA ROG SA COMPLETATI LISTA apasand pe: adauga comentariu, ca sa ne ajutam reciproc sa ducem o viata mai buna!!

Va doresc MULTA, MULTA SANATATE SI NUMAI BINE!!
0
05-10-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Sunt foarte bune sfaturile tale, este adevarat ca exista plante care te ajuta, si sportul, miscarea sunt benefice si mai ales gandirea pozitiva.
Sunt totusi afectiuni psihice mai grave in care este nevoie si de medicamente alopate.
Si eu am trecut prin faza acupuncturii si ma plimb mult pe jos. Sunt remedii bune, nu sunt de neglijat deloc, dar uneori slabe.
De fapt fiecare om isi gaseste calea si echilibrul propriu, cu ajutorul si revelatia lui Dumnezeu.
Cand ma simt rau insa, am nevoie si de doctorii. Este vorba tot despre creier, care nu fabrica anumite substante in anumite perioade.
0
10-10-2007, ora 00:00
crisa00
Nu este medic/terapeut
crisa00
Sunt de acord cu tine, miu anastasia, ca mijloacele naturiste nu acopera intotdeauna necesarul de substante chimice pe care organismul ar fi trebuit sa le produca singur. Gandind ca naturistele isi fac efectul mai greu, sau mai bine zis dupa o perioada mai mare de timp, sunt binevenite medicamentele alopate pt a rezolva problema, dar in acelasi timp trebuie luat si tratamentul cu plante, spre exemplu, pt a spori vindecarea/ameliorarea problemei. Iar dupa ce observam ca ne simtim mai bine sa urmam in continuare tratamentul naturist pt a ne asigura ca problema nu se va agrava, sau poate, in cel mai fericit caz, nu va mai aparea. Bineinteles ca ar fi bine sa se mai faca din cand in cand si de pauze(difera de caz la caz in functie de gravitatea bolii), in care oprim temporar tratamentul naturist.
0
10-12-2007, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Pentru Crisa00
Pentru ca am anxietate si o hiperemotivitate iesite din comun care nu ma lasa nici sa ma bucur nici sa plang si ma tin mereu intr-o stare de incordare si cu mii de temeri, am facut si eu acupunctura.Desi m-am simtit bine, m-am ales cu o stare de cap incarcat, ameteala si senzatia ca te invadeaza gandurile si ca nu le pot controla fractiune de secunda. In acea perioada am renuntat si la Xanax si m-am ales si cu o durere de cap in crestet, ca o arsura si la tampla dreapta cumplite. Nu ma pot relaxa sub nici o forma, nu pot sta intinsa in pat sa ma uit la TV, sunt mereu agitata si parca intr-o continua stare de asteptare a unui fior care sa imi invadeze capul si sa ma faca sa ma intreb daca nu am ceva la cap? Te intreb unde l-ai gasit pe acel medic japonez care a facut acupunctura si daca tu ai avut alte reactii la primle sedinte si dupa?
0
02-03-2008, ora 00:00
ulise
Nu este medic/terapeut
ulise
pai un tratament bun este si cat mai mult sex cu persoane cat mai premium :), muzica clasica, Mozart ajuta, pe bune!
0
16-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
cum te mai simti kora ? pentru starile de agitatie iti recomand sa adaugi la ceaiul obisnuit ANGELICA, SANZAIENE si SPLINUTA si o sa vezi efectul! de fapt acestea si cele care s-au spus mai sus trebuie baute de TOTI cei ce sufera de anxietate! eu am facut o descoperire ESENTIALA pt diminuarea acesteia (vezi sectiunea psihoterapie-anxietate..-sfaturi pt indepartarea...) cititi acolo si reveniti cu impresii, intrebari...sanatate tuturor
0
20-04-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Pentru Stevens,
dupa cum vezi nu am scris pe forum din decembrie anul trecut, Pe atunci ma simteam mai rau, in sensul ca ma durea permanent capul, gandurile ma apasau, simteam arsura pe cap. etc.In disperare de cauza si cand am simtit ca nu mai pot sa-mi controlez starile, am apelat la psihoterapie.Asta se intampla prin 5 februarie a.c. si de atunci fac aceste sedinte, cate 1 pe saptamana. Costa foarte mult, dar in mare parte m-au ajutat. Probabil faptul ca cel putin o zi pe saptamana vorbesc despre starile mele cu cineva competent, m-a facut sa inteleg ca "boala" mea nu este ceva de nevindecat.Ideea este ca trebuie sa am incredere in mine si sa nu mai accentuez orice simptom sau stare ca pe ceva fatal.De exemplu inainte cand ma ardea pe crestet simteam ca inebunesc sau ca fac atac cerebral, ganduri pe care nu le puteam controla desi imi impuneam acest lucru.Ma cuprindeau niste fiori pana in crestet si simteam o frica imensa, frica de orice...Acum, de cand fac psihoterapie, stiu ca multe stari mi le induceam eu de teama si chiar daca inca mai exista nu le mai percep asa de puternic. Imi spun ca trece si nu ma mai gandesc la fel de fel de lucruri care mi s-ar putea intimpla.Exercitiile sunt usoare si relaxante.Recomand tuturor care se confrunta cu aceste stari urate, psihoterapia.
Legat de ceaiuri o sa incerc sa le consum si eu pe cele recomandate de tine.Nu am gasit articolul la care te refereai.Astept sa imi dai detalii in acest sens. Multa sanatate!
0
23-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
verificare ! e blocat !!?
0
25-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
...forum - afect. ale sist. nervos-...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • MIT: Celulele creierului nu se mai regenerează
  • MIT: Folosim doar 10% din capacitatea creierului
  • Premiul Nobel în medicină, acordat cercetătorilor ce au descoperit „GPS-ul intern” al creierului
  • Stimularea electrică a creierului - benefică sau dăunătoare?
  •