daca vomit dupa ce am luat antiepilepticele, sa le mai iau o data?

11-11-2010
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
daca vomit in decurs de maxim 2 ore dupa ce am luat antiepilepticele ce trebuie sa fac: sa le mai iau o data sau nu?
6 comentarii
0
11-11-2010, ora 23:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună întrebare, Mirmur!
Ideal ar fi să nu vomaţi, însă dacă ştiţi că sunteţi predispus/ă la a voma, în decursul unui interval de timp minim sau maxim, de la ingerarea antiepilepticelor respective, ar fi indicat să vă consultaţi cu medicul dvs. curant (puneţi-i dânsului această întrebare, pentru că dânsul este cel care ştie cu exactitate medicaţia dvs. antiepileptică, ca de altfel şi farmacocinetica şi farmacodinamica acelei medicaţii).
Ţinând cont că nu aţi precizat medicaţia, NU vă poate da nimeni niciun răspuns cert, pentru că eu, de pildă, nu cunosc substanţele active din medicamentele respective, deoarece nu ştiu ce medicamente epileptice luaţi, iar dacă nu le cunosc, în mod clar nu pot şti care este farmacocinetica şi farmacodinamica lor, adică nu pot şti calitatea absorbţiei, distribuţiei, transformării şi eliminării din organism a acelor substanţe active, ca de altfel nici forţa lor farmacologică, nici procesele care pot interveni pe parcursul traseului lor prin organismul dvs. Deci, nu vă pot spune că ele ajung în sânge în nu ştiu ce interval de timp, ca dvs., în cazul în care vomaţi la 10 minute după ingerarea lor, de exemplu, să staţi liniştit/ă şi să nu le mai luaţi încă o dată.
_
NU luaţi medicamentele din nou, dacă vomaţi la un anume timp după ingurgitarea lor, fără a avea aviz medical, pentru că puteţi experimenta efecte adverse foarte grave, ba chiar puteţi ajunge foarte aproape de stadiul supradozării din neştiinţă.
Consultaţi medicul pentru a primi răspunsul la întrebarea dvs. şi pentru a primi indicaţii suplimentare.
_

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
0
12-11-2010, ora 14:16
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Nu se iau inca o data.
0
13-11-2010, ora 22:52
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
va multumesc tare mult pt raspunsuri. Mr. Nick nu vomit des dupa ce iau antiepilepticele, s-a intamplat doar de vreo 3 ori si la dr neurolog ajung de-abia peste cel putin o luna si jumatate si voiam sa stiu ce trebuie sa fac. Greata am frecvent dar de vomitat mi se intampla rar. Informativ, daca conteaza pt dvs iau depakin chrono, tegretol si, mai nou, si lamictal (la care cred si sper ca se va renunta pt ca nu ma simt tocmai bine de cand am inceput sa-l iau)
Inca o data va multumesc pt raspunsuri
Numai bine si multa sanatate
0
17-11-2010, ora 23:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mirmur,

În acest caz, NU mai luaţi medicamentele încă o dată.
Când ajungeţi la medicul dvs. neurolog, vă rog, nu uitaţi să-l informaţi cu privire la ce aţi întrebat în cadrul acestui topic.
Epilepsia, în linii mari, este o condiţie medicală a cărei simptomatologie este comună pentru majoritatea persoanelor afectate, însă, în anumite cazuri, ea capătă o alúră particulară, fapt pentru care medicul trebuie informat regulat cu privire la orice reacţie adversă şi orice efect pozitiv, ca de altfel şi cu privire la orice intenţie pozitivă sau negativă de modificare/ajustare a medicaţiei prescrise.
_
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
18-11-2010, ora 21:44
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
multumesc mult Mr. Nick pt sfaturile foarte bune si foarte utile pe care sunteti foarte gentil sa mi le dati. sunt intotdeauna foarte bine venite si sper ca si in viitor, cand voi mai avea nevoie de sfaturi voi putea beneficia de sfaturile dvs.
Numai bine si multa sanatate
0
17-01-2011, ora 02:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!

Mirmur, cu multă şi deosebită plăcere v-am oferit sfaturile "foarte bune", aşa cum le-aţi considerat dv.
Pe viitor, dacă veţi mai avea nevoie, cu siguranţă voi face tot posibilul să vă ajut, asta în cazul în care îmi veţi aduce la cunoştinţă dorinţa de a vă ajuta şi, bineînţeles, în cazul în care ajutorul respectiv, indiferent de natura lui, îmi va sta în putinţă.
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modul în care epilepsia și medicamentele pentru migrenă cauzează malformații congenitale
  •