dermatita de contact sau zona zoster?

06-11-2010
tatianacoca
Nu este medic/terapeut
tatianacoca
buna ziua! sotului meu i-a aparut pe spate, in zona omoplatului drept, o pata rosie care il mananca, il ustura dar, deocamdata, nu il doare.pata are culoarea rosu deschis si este inflamata prezentand niste ridicaturi ca niste vezicule dar fara a se observa lichid in interior.initial l-am uns cu clotrimazol banuind o dermatita de contact, dar fara niciun rezultat apoi banuind ca e vorba de zona zoster l-am uns cu aciclovir.dupa doua zile de tratament starea nu s-a imbunatatit si chiar il ustura din ce in ce mai tare.inca nu imi dau seama ce ar putea fi.multumesc foarte mult!
3 comentarii
0
10-11-2010, ora 17:39
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Dermatita de contact nu se trateaza cu Clotrimazol!
Aplicarea de Aciclovir nu vindeca zona zoster in 2 zile !!
Este posibil sa fie vorba despre zona zoster.
0
12-11-2010, ora 21:55
Lizard
Nu este medic/terapeut
Lizard
buna ziua.
acum 4 zile am simtit pe partea stanga in dreptul coastelor pielea sensibila, ca shi cum as fi fost arsura, dar nu atat de rau incat sa nu suport haine pe mine. peste fix o zi, alta zona, partea stanga abdominala. peste fix inca o zi, zona tricepsului (mana stanga).
suprafata din dreptul coastelor cat si cea de pe triceps sunt in continuare la fel de sensibile, dar in zona abdominala ma si inteapa destul de puternic, scurt, durerea nu o localizez nici in interiorul abdomenului, nici pe piele, ci parca undeva in stratul de grasime dintre piele shi muschi (din pacate am putina burtica, dar nu foarte mare :) ) "Intepaturile" sunt parca din ce in ce mai dese, cat sa ma trezeasca chiar din somn !
precizez ca am 31 de ani, viata destul de sedentara si din pacate nu lipsita de excese. (banuiesc ca e normal sa fiu sincer cand e vorba de asa ceva.)
am citit despre zona zoster, si am asteptat cateva zile sa vad daca se irita pielea, dar nu s-a intamplat asta. acum sunt putin speriat, vad tot felul de comentarii legate de HIV sau cancer care ar avea legatura cu zona zoster, asa ca am hotarat sa intreb poate ma puteti ajuta.
ca o paranteza, am facut ultima data analizele "de baza" si au ieshit bune, inclusiv colesterol, coagulare etc... tensiunea cam mare, 13 cu 9 (cat inteleg eu :) )

Va multumesc !

P.S. daca mai trebuiesc detalii, raspund la orice intrebare care m-ar putea ajuta.
0
14-11-2010, ora 18:34
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Aveti nevoie de un examen neurologic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai complex decât s-a crezut: reacția organismului la alergene de contact
  • Dermatita cauzată de săpun și dezinfectanți
  • Zona zoster sporește riscul de accident vascular cerebral: mecanismele din spatele legăturii dintre cele două condiții, descrise de cercetători
  • Vaccinarea împotriva herpes zoster pentru o bătrânețe sănătoasă
  •