Discuții despre Calciu

59 subiecte 12 Înainte ›
Adaugă întrebare / subiect
5 mesaje
36221 vizite
Tratament lipsa de calciu
Autor: Simona Creanga
Ultimul răspuns: 06-10-2017 13:13, postat de Time

Buna ziua, Acum un an am avut foarte multe ameteli, mi s-au inclestat mainile, aveam carcei prin somn si am mers la medicul de familie care mi-a dat sa imi fac o serie de analize si m-a trimis la un medic specialist care mi-a recomandat sa fac in fiecare primavara...

4 mesaje
4957 vizite
Calciu vs anticonceptionale
Autor: Beyoncé
Ultimul răspuns: 16-05-2017 23:32, postat de Valus

Calciu+ vitamina D sau Vitamax pot afecta in vreun fel efectul anticonceptionalelor?

9 mesaje
9578 vizite
gluconolactat cu calciu si magneziu
Autor: azx
Ultimul răspuns: 22-11-2016 03:13, postat de Nicoleta588

Va rog ajutati-ma sa gasesc pe undeva acest medicament ! GLUCONOLACTAT CU CALCIU SI MAGNEZIU ! ( fiole injectabile ) s-au un inlocuitor, multumesc !

14 mesaje
5728 vizite
Administrare calciu la fractura
Autor: Claudia Anda
Ultimul răspuns: 07-10-2016 12:29, postat de Nicolae@

Buna ziua, as dori sa stiu daca este recomandat sau chiar interzis sa administrezi calciu dupa ce ai avut fractura. Eu am o fractura de metatarsian 5 si mai am inca 11 zile de stat cu piciorul in gips. Este bine sau nu sa iau calciu? Va multumesc!

2 mesaje
1534 vizite
Interpretare valori calciu seric total
Autor: veravera
Ultimul răspuns: 14-07-2016 14:54, postat de veravera

Buna ziua, Mi-am facut analizele la 2 laboratoare, la primul, calciul seric total a iesit 9, 9 cu limita lor de 9, 7, iar la al doilea 10, 86 cu limita lor de 10, 60. Ce pot sa fac? Altceva de la a merge din nou la medic. Este urgent sa fac...

0 mesaje
1436 vizite
Calciu
Autor: irinaj
Postat la data: 11-09-2015

Am facut niste analize in februarie si mi-a iesit calciul seric 10.5. L-am repetat in august si a iesit 10.9. Medicul endocrinolog m-a diagnosticat cu hipotiroidisim, TSH = 6.88. Mi-a dat sa fac calciu ionic si mi-a iesit 4.4 [3.50-4.82]. fosfor seric = 4.9 [2.7-4.5], ATPO = 17.71 [34], PTH...

18 mesaje
9280 vizite
calciu ionic scazut
Autor: miray
Ultimul răspuns: 09-08-2015 18:32, postat de gabriela guiu

Mi-a iesit valoarea calciului ionic de 0, 93 in conditiile unor valori de laborator intre 1, 1-1, 3 mmol/l.Ce fel de preparat sa iau, tinand cont ca lunar iau 10 zile calciu???? Se pare ca nu asimilez...Ce parere are d.na(nul) dct.? Va multumesc.

2 mesaje
2003 vizite
Ce inseamna rezultatul acestor analize?
Autor: Catalina Gabriela
Ultimul răspuns: 28-06-2015 14:06, postat de Catalina Gabriela

Buna ziua, am fost diagnosticata cu hirsutism iar doamna doctor mi-a dat sa fac cateva analize de sange. Acestea sunt rezultatele: ADH (vasopresina) 5 Anti-TPO ( Anti-tiroidperoxidaza) 5 FT4 (Tiroxina libera) 13, 4 TSH (Hormon de stimulare tiroidiana) 1.01 Testosteron 1.86 Testosteron liber 0.017 Calciu ionic 4.19 Calciu seric 9.6 Proteine totale serice 7.2 Glucoza serica 88 Insulina 14.6 Indice HOMA 3.17 Apoi...

5 mesaje
17369 vizite
depuneri de calciu la inima
Autor: valytuca
Ultimul răspuns: 05-03-2015 23:44, postat de danut980

in urma unui control, mi s-a spus de aceste depuneri, cine stie de remedii naturiste si mai multe relatari

0 mesaje
1709 vizite
Ajutor interpretare analize, urgent
Autor: Stefan_Catalin2
Postat la data: 25-02-2015

Buna ziua, mi-am facut niste analize si sunt foarte ingrijorat deoarece anumite valori mi-au iesit mai mari/mai mici decit in barem. Am varsta de 19 ani, 177cm si 77kg. Limfocite% - 43 Neutrofile% -47 Latimea de distrib. a vol. tromb.(PDWc) - 39.8% Calciul Ionic * - 3.84 mg/dl Crea 1.32...

2 mesaje
2485 vizite
Administrare suplimente alimentare, un sfat!
Autor: ciucanu
Ultimul răspuns: 05-01-2015 16:03, postat de ciucanu

As dori sa aflu informatii despre modul de administrare a calciului, magneziului, creatinei si glutaminei. Cate zile se administreaza si cate se ia pauza! Va multumesc

7 mesaje
6916 vizite
Spasmofilie, criza de calciu, amorteala, durerea de cap
Autor: blackice_razvan
Ultimul răspuns: 06-03-2014 22:41, postat de cameliapaccagnin

Salut!Ma numesc Razvan, am 15 ani, locuiesc in Iasi, sunt in clasa a 9-a si cam de la sfarsitul clasei a 7-a mi se intampla aceste crize. Medicii la care am fost pana acum imi spun ca sunt datorate cresterii si nevoii marite de calciu.Am facut si un test RMN...

4 mesaje
3570 vizite
Set analize interpretare
Autor: m mirela
Ultimul răspuns: 27-02-2014 17:27, postat de dr Petre Muresan

Buna ziua, Am 24 de ani si de curand am facut un set de analize. Am mers cu rezultatele la medicul de familie pt interpretare si mi-a spus ca sunt sanatoasa, desi patru din ele nu se incadreaza in limitele normale ale laboratorului (spun asta pt ca am inteles ca...

2 mesaje
2318 vizite
Depuneri de calciu in muschiul supraspinos
Autor: adriangrecu
Ultimul răspuns: 21-01-2014 00:26, postat de Dr. Manuel Nastai

Buna seara. In urma unor investigatii mai vechi cu RX, am descoperit ca sufar de depuneri de calciu in muschiul supraspinos. La momentul respectiv nu am dat prea mare atentie insa a inceput sa ma preocupe aceasta problema. Care este solutia acestei probleme si care sunt riscurile in cazul in...

0 mesaje
1188 vizite
magneziu + calciu + siliciu
Autor: lilly_phantom
Postat la data: 07-01-2014

Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca este vreo problema in administrarea in acelasi timp a calciului organic, a magneziului organic si a siliciului organic ? Se impiedica cumva asimilarea corecta ?

0 mesaje
1046 vizite
interpretare analize
Autor: alex1391
Postat la data: 13-11-2013

am 22 ani 1.64 inaltime, 69 kg si am o talasemie minora wbc 8.3 interval4-10.2 rbc 6.10 interval4-5.5 hgb 12.5 interval12-15.2 mchc 31.6 interval32-36 mcv 64.9 interval80-98 mch 20.4 interval27-35 hct 39.5 interval36-42 plt 363 interval150-450 mpv 8.9 interval6.5-15.5 pdw 15.8 interval10-45 lymph % 38.0 interval20-40 lymph# 3.2 interval0.8-4.5 calciu ionic 3.80 interval3.82-4.82 colesterol seric total 235.9 interval 130-240 acid uric seric 7.44...

2 mesaje
2486 vizite
Cadere de calciu sau epilepsie
Autor: atenavalentina
Ultimul răspuns: 24-09-2013 15:14, postat de atenavalentina

De la 13 ani am avut calciul ionic la limita minima 4.1, am luat calciu efervescent foarte multi ani si tot mic a ramas.Am incercat sa fac gluconat de calciu pe vena dar nu am suportat asa ca l-am baut. Acum la 25 de ani am trecut si prin emotii...

2 mesaje
1207 vizite
interpretare analize calciu
Autor: iuliana1980
Ultimul răspuns: 10-11-2012 12:05, postat de paola alexandra

buna ziua, am o fetita de 1 an si 9 luni si urma analizelor medicul de familie a recomandat calciu, 10 zile pe luna, 3 luni Calciu ionic 4.71 mg/dL valori de referinta 4.2 - 5.2 Calciu seric 10.2 mg/dL valori de referinta 8.4 - 10.4 Proteine totale serice 6.5 g/dL valori...

10 mesaje
1856 vizite
lesinuri dese cauza
Autor: Mo
Ultimul răspuns: 28-10-2012 18:05, postat de mo

baiat 30 ani am lesinat acum 5 zile si in urma cu o luna mi s aspus ca e decadere de calciu, ieri am lesinat iar si ma internat in spital voi sta 4 zile pt investigatii dar mi s e spune ca decaderi de calciu, in ultimul an am avut...

0 mesaje
3690 vizite
Simptome dupa traumatism cranian urmat de cadere de calciu
Autor: iuliaris
Postat la data: 22-08-2012

Buna ziua! Acum mai bine de 2 saptamani m-am lovit la cap in partea dreapta in zona parietala prin contact cu un obiect metalic de care m-am izbit. Dupa acest traumatism am simtit doar o durere accentuata, nu ameteala su alte tulburari (mentionez ca acum 4 ani am mai avut...

8 mesaje
1176 vizite
Caderi frecvente de calciu ASLO ridicat TSH 4, 4
Autor: dena larisa
Ultimul răspuns: 18-08-2012 07:22, postat de Mariana Gruia

buna seara sunt foarte derutata si speriata am fost la foarte multi doctori 5 ani am avut probleme cu amigdalitele am facut 2 ani moldamin cefozon si c forte pana s/au atrofiat si au dat seama ca aveam molarii crescuti in interior ma m operat la toti 4 si de...

3 mesaje
1074 vizite
Calciu+Vitamine.
Autor: andreiiasi
Ultimul răspuns: 11-06-2012 00:56, postat de xavier

Mi-am cumparat doua tuburi de Supradyn efervescent 15 + 15 tablete, plus un tub de Calcium Sandoz D3 600 mg/Calciu, 400 IE Vitamin D3. Sunt slab si vreau sa iau in greutate, mereu am fost si stiu sigur ca de vina e alimentatia, am neglijat-o rau, mese foarte aleatorii, aport caloric...

7 mesaje
1410 vizite
ca125... este influentat de perioada ciclului menstrual, premenopauza, chist ovarian, mamar ?
Autor: bacaoanu corelia
Ultimul răspuns: 15-05-2012 18:53, postat de vasi-viorica

rezultat CA 125=42; care este cauza rezultatului mai mare?este influentat de perioada ciclului menstrual, premenopauza, chist ovarian, mamar ? multumesc!

0 mesaje
2217 vizite
pana la ce varsta se administreaza bebelusului calciu?
Autor: diana alessia
Postat la data: 05-05-2012

Salutari tuturor ! Am o fetita de 11 luni, timp de o luna nu i'am mai dat calciu gluconic si nici calciu lactic, as dori sa stiu pana la ce varsta se administreaza bebelusului calciu? va multumesc, sanatate !

11 mesaje
1462 vizite
Analize la un baietel de sase ani
Autor: Olaru Cristina
Ultimul răspuns: 07-02-2012 11:40, postat de tema

Am un baietel de 6 ani, iar la ultimile analize medicale rezultatele au fost acestea. Mentionez ca medicul de familie nu a reusit sa ne lamureasca si am plecat din cabinet mai ingrijorati si fara recomandari. Asadar: BIOCHIMIE Calciu Ionic seric: 3, 98 Calciu Seric total: 9, 5 Sideremie: 16 HEMATOLOGIE Leucocite: 22, 5 Hematii: 4, 53 Hemoglobina:...

0 mesaje
4604 vizite
Ameteli: spondiloza, scleroza, calciu
Autor: AlexaMe
Postat la data: 05-02-2012

Bna seara. Am trecut printr-o experienta teribila si inca nu stiu ce s-a intamplat si cum sa imi revin. Ma tot gandesc la ce e mai rau si implicit si la scleroza un coleg de -al meu fiind diagnosticat cu ceva vreme in urma. Am sesizat ca am inceput sa...

0 mesaje
9557 vizite
calciu, magneziu si zinc ingrasa?
Autor: lara10
Postat la data: 13-01-2012

Am 17 ani, 1, 70 m si 55 de kg.Am mers azi la medicul de familie si pe langa un set de analize ( aslo, colesterol, magneziu, si inca 4 dar nu le mai stiu) mi-a zis sa iau calciu, magneziu si zinc. Eu de mai bine de un an...

3 mesaje
1245 vizite
Calciu si magneziu
Autor: Mihaela.
Ultimul răspuns: 04-09-2011 17:45, postat de Casa drhouse

Test Calciu: Domeniu 8, 5 Normal -10.4 Rezultat 8.3 Unitati: Mg/dl Magneziu :Domeniu 1, 60 Normal -2.50 Rezultat 2, 29 Unitati:mg/dl Trebuie sa ma ingrijorez sau sunt ok cu magneziul si calciul?

3 mesaje
1664 vizite
calciu sub limita...
Autor: andrei cosmin
Ultimul răspuns: 17-08-2011 17:29, postat de dr.carmenvochescu

buna ziua.am facut analize de sange iar calciu mi-a iesit sub limita.inferioara adica 3, 6(pe analize scrie ca ar trebiu sa am o valoare intre 3, 7 si 4, 2) si magneziu 1, 9 exact la limita inferioara.este caz de spasmofilie ?eu am amorteli ale fetei si usoare intapaturi, nu...

1 mesaje
1248 vizite
lipsa de calciu si nutritie fara rost
Autor: COLUMBUSSPART
Ultimul răspuns: 04-08-2011 14:55, postat de Demetra Cucueanu

Salut.Am o intrebare la voi.mie imi lipseste mereu calciul in organism deoarece o simt pe mine fiindca am oasele slabe in sensul ca o mica lovitura si eu sufer saptamiini intregi ne avind posibilitatea sa fac lucruri si nici chiar sport fiindca mie imi place sportul.Apoi totul ce maninc nu...

6 mesaje
5257 vizite
cadere de calciu.cu stari de lesin ameteala, tahicardie, acum o saptamana
Autor: veleno
Ultimul răspuns: 29-07-2011 13:44, postat de veleno

Acum o saptamana si un pic am facut o cadere de calciu.cu stari de lesin ameteala, tahicardie.Am fost la dispensar asistenta mi-a facut un calciu intravenos si B1 si B6.Timp de 4 zile dupa m-am simtit bine chiar imi revenisem binisor cand intr-o dimineata am patit din nou.Din ce mi-a...

9 mesaje
1437 vizite
Am avut o cadere de calciu si am ajuns in spital cu tahicardie
Autor: bute_anamaria
Ultimul răspuns: 25-07-2011 10:00, postat de bute_anamaria

buna seara. am 22 de ani si de curand am avut o cadere de calciu si am ajuns in spital cu tahicardie...facusem si un atac de panica.m-am internat de 2 ori si am facut electrocardiograma, endocardiograma, raza la plamani, analize la sange si urina, T4, TSH-ul si toate au iesit...

4 mesaje
2910 vizite
interpretarea rezultatelor analizelor: Uree Serica, Calciu Seric, Magneziu Seric
Autor: Vrabiutza1980
Ultimul răspuns: 24-04-2011 16:01, postat de danciugol

Mi-am facut analizele, sange si urina si as vrea sa stiu ce inseamna: PCT = 222 (in conditiile in care min.=0.190 iar max.=0.360), PDW=15.3 (in conditiile in care min.=15.5 iar max.=17.1), Uree Serica=40.50 (in conditiile in care min.=15 iar max.=40), Calciu Seric Total=8.67 (in conditiile in care min.=8.6 iar max.=10.5)...

4 mesaje
8295 vizite
fier+calciu; se administreaza simultan?
Autor: ali_anghel
Ultimul răspuns: 29-03-2011 16:27, postat de IuliaCristianaB

Buna ziua! Baietelul meu are 3 luni si a fost diagnosticat cu anemie. Ii administram 5 picaturi dimineata si 5 seara de fier Hausman. 10 zile pe luna nu mai luam Vigantol ci gluconat de calciu. Este vre-o problema daca ii administram si fier si calciu in acelasi timp? Trebuie...

3 mesaje
10337 vizite
cal-d-vita masticabile
Autor: candycandy
Ultimul răspuns: 14-03-2011 13:25, postat de cristina andrei

buna seara, trebuie sa incep o cura cu calciu, mi s-a recomandat CAL-D-VITA masticabile, am cumparat, si vad ca sunt 60 de comprimate intr-o cutie, dar nu stiu cate sa iau pe zi, calciu are 600 mg si vitamina d3 400 u.i.. nu este prea mult daca iau 2 pe...

11 mesaje
1293 vizite
Analize medicale: calciu si fier sub limina minima
Autor: nidia08
Ultimul răspuns: 09-02-2011 12:59, postat de sorinat

In urma unor analize medicale efectuate, calciu si fierul au fost sub limita minima. Nu stiu care este cauza. Astept un raspuns. Multumesc mult.

5 mesaje
6926 vizite
puls marit, calciu putin mai mic... tahicardie
Autor: georgi28
Ultimul răspuns: 25-11-2010 16:23, postat de viorelgagu

Am 15 ani si de cateva luni am observat ca am pulsul marit (100 batai/minut) in repaus. Analizele de tiroida nu indica probleme tiroidiene, doar calciul este ceva mai mic (calcemie 7, 8 si calciu ionic 3, 7). La formula leucocitara H=13.4 si L =37.8. Mentionez ca acum un an...

6 mesaje
1096 vizite
Nu stiu de ce s-a intamplat asa !?
Autor: MEDOX
Ultimul răspuns: 26-10-2010 09:45, postat de MEDOX

Duminica dimineata prietena mea s-a trezit mai devreve si s-a dus la bucatarie sa pregateasca ceva de mancare, cand a observat ca tot ce lua in mana dreapta scapa jos. Nu am dat atentie acestui lucru chiar daca ea a spus ca nu se simte prea bine, peste aprox 45...

0 mesaje
966 vizite
calciu lactat la bebelusi
Autor: mimi.luk
Postat la data: 22-09-2010

buna ziua, mi-a fost recomandat de catre medicul de familie sa-i dau la bebelusul meu la fiecare 3 luni o priza de calciu lactat. in schimb nu mi-a dat indicatii ce doze sa-i dau.bebelusul se dezvolta normal, are o greutate normala la varsta lui. azi implinim 6 luni si sunt un pic...

0 mesaje
1743 vizite
Colesterol crescut!
Autor: Emma123456
Postat la data: 14-08-2010

Am primit rezultatele analizelor de sange ale mamei mele: Colesterol total: 231.5 ar trebui 120-220 Colesterol LDL 143.18 ar trebui 0.00-140 Bilirubina directa 0.36 ar trebui 0.00-0.30 Calciu total 8.30 ar trebui 8.20-10.80 Calciu ionic 3.49 ar trebui 3.80-7.80 Ce inseamna asta? Doctora noastra de familie nu i-a dat si nu i-a explicat nimic.

3 mesaje
3111 vizite
Depunere de calciu la articulatie sold
Autor: PloMar
Ultimul răspuns: 01-06-2010 00:43, postat de Dr. Marius Uscatu

Buna ziua Va salut cu respect, numele meu este Marius si scriu aici o problema legata de depunere de calciu, cu nadejdea ca voi primi un raspuns Ajutator. In urma cu 13 ani, dupa o fractura cervicala C4-C6, am ramas paralizat, tetrapareza. La operatia cervicala a fost folosit ca grefon o bucatica...

26 mesaje
933 vizite
Suplimentele cu Calciu
Autor: 52H9382r
Ultimul răspuns: 07-02-2010 14:40, postat de ASDAS

Am dat peste o porcarie undeva, spunand ca, pana in 20 de ani, nu se iau suplimente cu Calciu, decat la recomandarea medicului. Nu am auzit niciodata asa ceva. Este adevarat, sau persoana respectiva batea campii cu facaletu? Eu iau suplimente cu Calciu, si am sub 20 ani, si vreau sa stiu daca...

4 mesaje
2176 vizite
interpretare analize: leucocite, monocite, glucoza, calciu
Autor: danutza_26
Ultimul răspuns: 28-10-2009 09:24, postat de danutza_26

NUMAR LEUCOCITE 9820 LIMFOCITE 47.2 MONOCITE 7.8 NUMAR ERITROCITE 4520000 HEMOGLOBINA 11.6 HEMATOCRIT 47 TROMBOCITE 239000 VSH 30 GLUCOZA 74 LEUCOCITE (URINA) PREZENTE+ NITRTI (URINA) PREZENT+ PH 6.5 CALCIU 8.9 ACESTEA SUNT REZULTALTELE ANALIZELOR FACUTE ACUM 2 SAPTAMANI MI SA SPUS CA ANALIZELE SUNT FOARTE BUNE DAR EU TOTUSI MA SIMT FOARTE RAU MA SIMT FOARTE OBOSITA AS DORMI NON STOP, AM SLABIT...

3 mesaje
3207 vizite
calciu si magneziu in acelasi timp?
Autor: roxyzza
Ultimul răspuns: 14-09-2009 15:57, postat de alexxy_a

Pot sa iau calciu si magneziu in acelasi timp?

4 mesaje
38110 vizite
cat timp se administreaza calciul ca sa dea rezultate?
Autor: alexia17
Ultimul răspuns: 09-09-2009 22:46, postat de alexia17

buna...as avea si eu o nelamurire si nu reusesc sa ii dau de capat...imi cade foarte mult parul...mi-am facut analizele si mi-a iesit lipsa de calciu si de magneziu.am inceput cu vreo 20 de zile in urma sa iau calciumagneziu si zinc...dar nu prea vad rezultate.deja incep sa ma ingrijorez.cat...

8 mesaje
773 vizite
fobie sau nu?
Autor: adaina
Ultimul răspuns: 03-09-2009 01:41, postat de sy

Buna ziua.am 24 de ani si de un an de zile ma chinui sa-mi dau seama ce am.in urma cu un an am facut o cadere de calciu in urma careia eram foarte ametita incat parca nici nu simteam unde calc.Am incercat sa ies la o plimare, insa cand am...

5 mesaje
4109 vizite
inainte eram o persoana foarte activa, iar acum nu mai am pofta de nimic as sta in pat cand vin de l
Autor: vero76
Ultimul răspuns: 31-07-2009 12:04, postat de crystynasirbu

Buna ziua, am avut ceva probleme in decembrie si au zis ca am probleme cu inima, am avut tensiunea 14 /10 la un consult. Am fost la un cardiolog care mi-a facut o electrocardiograma si a zis ca nu am nimic la inima ci poate o infectie urinara si sa...

4 mesaje
1681 vizite
interpretare rezultate analize
Autor: Elena.2009
Ultimul răspuns: 24-07-2009 11:31, postat de Elena.2009

Buna ziua! As dori niste informatii cu privire la rezultatele unor analize medicale. Calciu ionic 0, 96 mmol/l Calciu_ur24 1, 05 mmol/24h Va multumesc!

3 mesaje
5557 vizite
dureri insuportabile de umar partea stanga si toata mana
Autor: carola
Ultimul răspuns: 18-05-2009 19:45, postat de hensel1

in urma cu cateva sapt.am avut deficit de calciu ionic (spasmofilie, puls accelerat, dureri de cap, etc).In urma cu 2 zile am terminat tratam.injectabil cu glucanolactat de Ca si Mg, doar ca acum m dureri insuportabile de umar partea stanga si toata mana (am senzatia de durere musculara)numai ca porneste...

5 mesaje
6076 vizite
palpitatii-cadere calciu?
Autor: Angerona
Ultimul răspuns: 11-03-2009 17:53, postat de SanatateaTV

Buna seara. Am 23 de ani si noaptea trecuta si azi toata ziua am avut o senzatie de neliniste, cu palpitatii si batai puternice ale inimii, o senzatie de disconfort si ameteala. Precizez ca azi mi sa luat tensiunea si a fost de 11.6 iar pulsul e cam de 88...

59 subiecte 12 Înainte ›
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.