dieta de ingrasare

15-03-2007
Raluk86
Nu este medic/terapeut
Raluk86
Buna tuturor! Am si eu o "problema" : vreau sa ma ingras!!! Am 21 ani, 1, 60cm si doar 43 kg...poate suna ciudat, majoritatea femeilor se chinuie sa slabeasca, dar eu imi doresc sa ma ingras, imi fac deja complexe, toata lumea ma streseaza ca sunt " slaba moarta". Ce pot face, ce diete sa urmez? Mentionez ca nu sufar de nici o boala, doar ca sunt cam pretentioasa la mancare...Va rog din suflet sa ma ajutati. Astept pareri...
4 comentarii
0
16-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna raluca! dus-a mai raspuns la aceasta intrebare :). pai uite cum e problema cu ingrasarea: in primul rand, daca tu mananci suficiente alimente, atunci s-ar putea sa ai un metabolism mai accelerat, probabil din cauza tiroidei. Daca esti mai agitata, tremura mainile, ai puls mai mare de 100/batai pe minut, mergi pentru inceput la un consult endocrinologic. Daca totul este in regula cu tiroida, uite cateva recomandari pentru a lua in greutate:
1. mananca la ore fixe, 3 mese principale si 2 gustari, adica din 3 in 3 ore.
2. mananca alimente concentrate in calorii, pentru a nu fi nevoita sa cresti volumul meselor, adica tot ce este interzis in regim de slabire: unt, ulei de masline, smantana, branzeturi, cascaval, nuci, seminte, alune, lapte nedegresat, fructe cu multe glucide (struguri, banane, pere foarte dulci), eventual fructe dezhidratate, gen smochine, stafide, ciocolata, daca iti place cea neagra si mai bine, oua, macar unul pe zi, iar paine, cereale si garnitura (cartofi, paste, orez) cam 10 portii pe zi (o portie inseamna 1 felie subtire de franzela mica, o lingura de musli sau o lingura de garnitura)
3. nu bea lichide in timpul mesei, pentru a nu umple stomacul cu apa. bea lichide cu jumatate de ora inainte sau dupa masa.
mi-ar placea daca mi-ai mai scrie din doua in doua sapt greutatea, sa vedem cum merge.
sa cresti mare! :)
0
16-03-2007, ora 00:00
Raluk86
Nu este medic/terapeut
Raluk86
Va multumesc mult de tot ! Cu tiroida nu am probleme, am facut analize si totul e ok.O sa ma tin de regimul asta, sper sa reusesc. Ma voi stradui sa nu mai beau apa inainte si in timpul mesei ( asa fac mereu )...Va voi tine la curent. O zi buna !
0
10-05-2007, ora 00:00
di
Nu este medic/terapeut
di
sigur te-ar ajuta suplimentii de nutritie pentru ca pe langa administrarea unor cantitati mai mari de alimente (ceea ce mi se pare destul de greu ) si mai ales a unora cu un continut mare de calorii trebuie sa si inmagazinam ceea ce ne straduim sa inghitim -asta este rolul suplimentilor nutritivi! dr diana
0
23-06-2021, ora 02:59
Costin4u2
Nu este medic/terapeut
Costin4u2
MK-677, the first orally-active ghrelin mimetic (GH secretagogue; GH secretagogue-receptor agonist), increases pulsatile GH secretion.

Îl găsești sub denumirea de Ibutamoren sau Nutrobal

Activitatea fizica cu greutăți mari adaugă masa musculară.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: