dupa un examen coproparazitologic, mi s-a spus ca am ascarizi
Buna ziua! Am facut un examen coproparazitologic si mi s-a spus ca am ascarizi, iar medicul mi-a recomandat Zentel. As dori sa stiu daca acest medicament are vreun efect asupra anticonceptionalelor (desorelle). Trebuie sa ma protejez? Va multumesc!
3 comentarii
Nu s-au observat in practica interactiuni intre anticonceptionale si Zentel, dar, teoretic, exista aceasta posibilitate. In plus, hepatotoxicitatea ambelor medicamente este crescuta. De aceea, cel mai intelept lucru este sa luati o pauza de anticonceptionale hormonale la sfarsitul actualei folii, dupa care sa faceti tratamentul cu Zentel. O alta solutie este sa le luati pe amandaua, dar sa considerati ca sunteti fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea.
Ce nu am inteles foarte bine este ca sunt fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea in ce sens? Trebuie sa ma protejez in timpul actului sexual? Sau pot avea altfel de probleme din cauza toxicitatii acestor medicamente? Va multumesc!
Da, ar fi bine sa va protejati suplimentar din cauza posibilitatii teoretice ca Zentel sa scada efectul anticonceptionalelor.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3e nevoie de reteta pentru anticonceptionale
- 5problema neobisnuita cu anticonceptionalele
- 8raspuns va rog frumos: cum sa administreaza anticoceptionalele
- 8Cat de des pot sa iau postinor?
- 7Folosirea corecta a anticonceptionalelor Mercilon.
- 3ultima pastila
- 3yasmin si modul de administrare
- 8O fi sarcina sau nu?
- 7Pot schimba ora pastilei?
- 5daca am renuntat 6 luni la anticonceptionale, acum pot sa le reiau?
- 13Cum trebuie sa iau prima pastila si cat timp trebuie sa ma protejez cu prezervativ?
- 4Pot exista diferente intre anticonceptionale?
- 6cat timp sunt protejata dupa intreruperea anticonceptionale
- 5sunt insarcinata?
- 6anticonceptionale - am luat 16. Mai trebuie sa iau?
- 28anticonceptionale si menstruatia
- 6Lamuriti-ma.. de o luna iau anticonceptionale, luna viitoare cum sa iau?
- 5Trebuie sa iau hepatoprotectoare daca iau contraceptive?
- 0Am incurcat modul de utilizare al contraceptivelor Laurina!
- 3Anticonceptionalele si glanda tiroida
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: