dupa un examen coproparazitologic, mi s-a spus ca am ascarizi
Buna ziua! Am facut un examen coproparazitologic si mi s-a spus ca am ascarizi, iar medicul mi-a recomandat Zentel. As dori sa stiu daca acest medicament are vreun efect asupra anticonceptionalelor (desorelle). Trebuie sa ma protejez? Va multumesc!
3 comentarii
Nu s-au observat in practica interactiuni intre anticonceptionale si Zentel, dar, teoretic, exista aceasta posibilitate. In plus, hepatotoxicitatea ambelor medicamente este crescuta. De aceea, cel mai intelept lucru este sa luati o pauza de anticonceptionale hormonale la sfarsitul actualei folii, dupa care sa faceti tratamentul cu Zentel. O alta solutie este sa le luati pe amandaua, dar sa considerati ca sunteti fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea.
Ce nu am inteles foarte bine este ca sunt fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea in ce sens? Trebuie sa ma protejez in timpul actului sexual? Sau pot avea altfel de probleme din cauza toxicitatii acestor medicamente? Va multumesc!
Da, ar fi bine sa va protejati suplimentar din cauza posibilitatii teoretice ca Zentel sa scada efectul anticonceptionalelor.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5SOS cum sa scap definitiv de vaginita mea?
- 3daca iau anticonceptionale... pot sa imi fac test de sarcina?
- 6efecte novinette: + 20 kg
- 3cat mai au efect de contraceptie anticonceptionalele dupa ce ai incetat sa le mai iei?
- 12anticonceptionalele si orgasmul
- 18yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
- 25pauza de 7 zile
- 4am uitat sa incep un blister nou
- 6anticonceptionale si efectele lor
- 4au trecut 12 ore de cand trebuia sa ia pilula
- 5Am intarziat cu pastila
- 4cand pot sa fac sex neprotejat?
- 4am o secretie ciudata!
- 5am vomitat pastila, nu am mai luat alta.. e posibil sa fiu insarcinata?
- 7yasmin-cheaguri de sange
- 6Nelamuriri in privinta contraceptivului Contracept-M
- 1pot sa am contact sexual neprotejat chiar si la ultima pastiluta contraceptiva?
- 0Anticonceptionalele luate din a 10 zi intarzie menstruatia?
- 0Anticonceptionale dupa sterilet
- 0Doua zile fara anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: