dupa un examen coproparazitologic, mi s-a spus ca am ascarizi
Buna ziua! Am facut un examen coproparazitologic si mi s-a spus ca am ascarizi, iar medicul mi-a recomandat Zentel. As dori sa stiu daca acest medicament are vreun efect asupra anticonceptionalelor (desorelle). Trebuie sa ma protejez? Va multumesc!
3 comentarii
Nu s-au observat in practica interactiuni intre anticonceptionale si Zentel, dar, teoretic, exista aceasta posibilitate. In plus, hepatotoxicitatea ambelor medicamente este crescuta. De aceea, cel mai intelept lucru este sa luati o pauza de anticonceptionale hormonale la sfarsitul actualei folii, dupa care sa faceti tratamentul cu Zentel. O alta solutie este sa le luati pe amandaua, dar sa considerati ca sunteti fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea.
Ce nu am inteles foarte bine este ca sunt fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea in ce sens? Trebuie sa ma protejez in timpul actului sexual? Sau pot avea altfel de probleme din cauza toxicitatii acestor medicamente? Va multumesc!
Da, ar fi bine sa va protejati suplimentar din cauza posibilitatii teoretice ca Zentel sa scada efectul anticonceptionalelor.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am inceput sa ma ingras de la contraceptive
- 3efectele pe termen lung ale anticonceptionalelor
- 2iau anticonceptionale si totusi nu mi-a venit :(
- 2ce este?
- 8Urgent va rog!Sunt operata
- 2Mai pot ramane gravida dupa 9 ani de contraceptie?
- 6alte pastile diminueaza efectul anticonceptionalelor?
- 3Novynette de cinci ani.. cati ani de acum incolo pot sa mai iau?
- 7au trecut 4 zile si nu mi-a venit menstruatia
- 6efecte adverse la anticonceptionale! va rog mult ajutati-ma!
- 11yasmin sau diane?
- 7Anticonceptionalele influenteaza testul de sarcina?
- 10Exista oare o solutie?
- 3Administrare anticonceptionale
- 61Ce se intampla daca am uitat pastila?
- 7Antionceptionale Logest si sarcina
- 12Nu stiu daca sunt gravida, sau paranoica !
- 4Sex in a 5-a zi dupa pastile
- 0Anticonceptionalele Meleva 35 scoase de pe piata
- 1Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: