Durere in timpul actului sexual la 3 luni după naștere naturală

27-04-2024
De❤️
Nu este medic/terapeut
De❤️
Am 3 luni de la naștere și am început să am dureri mari in timpul actului sexual și nu integ de ce, plus că simt că mă doare și cusutura
1 comentarii
0
29-04-2024, ora 07:37
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Durerile pe care le simți în timpul actului sexual și la nivelul cusăturii după naștere sunt probleme comune, dar este important să le adresezi corect pentru a te asigura că te recuperezi bine și că nu există alte complicații.

Posibile cauze ale durerilor postpartum în timpul actului sexual:
1. Epiziotomia sau rănile perineale: Dacă ai avut o epiziotomie (tăietură chirurgicală la nivelul perineului făcută în timpul nașterii) sau rupturi naturale, este posibil ca aceste zone să fie încă sensibile sau să nu se fi vindecat complet. Durerile la nivelul cusăturii pot indica o vindecare lentă sau posibile complicații, cum ar fi infecția sau cicatrizarea excesivă.

2. Vaginita atrofică: Schimbările hormonale după naștere, mai ales dacă alăptezi, pot duce la scăderea estrogenului, ceea ce poate face ca țesuturile vaginale să fie mai subțiri, mai uscate și mai sensibile.

3. Spasme musculare pelvine: După naștere, mușchii pelvieni pot fi slăbiți sau tensionați, ceea ce poate cauza disconfort sau durere în timpul actului sexual.

Pași recomandați:
1. Consult medical: Este important să discuți aceste simptome cu un medic, preferabil cu un ginecolog sau cu medicul care te-a asistat la naștere. Medicul poate evalua vindecarea episiotomiei sau a rupturilor perineale și poate verifica dacă există alte complicații.

2. Utilizarea unui lubrifiant: Dacă uscăciunea vaginală este o problemă, folosirea unui lubrifiant pe bază de apă în timpul actului sexual poate ajuta.

3. Exerciții de reabilitare pelvină: Consultă un fizioterapeut specializat în sănătatea pelvină. Exercițiile Kegel și alte forme de terapie fizică pot ajuta la întărirea mușchilor pelvieni și la ameliorarea durerii.

4. Comunicare și răbdare: Comunică deschis cu partenerul tău despre ceea ce simți și încercați să experimentați cu poziții care ar putea fi mai confortabile pentru tine.

5. Reevaluare și tratament suplimentar: Dacă durerile persistă, medicul poate recomanda tratamente suplimentare, cum ar fi creme cu estrogen sau alte medicamente pentru a ameliora simptomele.

Este normal să ai nevoie de timp pentru a te recupera complet după naștere, și este important să nu te grăbești. Asigură-te că iei măsuri adecvate pentru a te vindeca și a te simți confortabil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: