Durere la frunte dupa inceperea tratamentului de hipertensiune cu Noliprel Arg Forte 5mg

29-03-2024
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Buna ziua, scriu pt mama, in varsta de 68 de ani. Desi s-a ferit mereu de exces de sare, grasimi, n-a fost grasa, n-a fumat, in ultimii ani a avut episoade de hipertensiune (s-au acutizat dupa niste decese in familie). Recent medicul i-a masurat tensiune de 20 (la bratul stang, si 18 la dreptul).
Cu o zi inainte a avut o saptamana durere la ceafa, si nu-si putea roti capul intr-o parte (nici acum nu poate).

Medicul de familie i-a dat sa ia 10 zile Noliprel Arg Forte 5mg, si tensiunea a scazut la 11, n-o mai doare ceafa, insa e o durere mai difuza frontala de cand ia medicamentul.
E normal sau trebuie sa inceteze tratamentul cu acest medicament?

Cat despre cauza hipertensiunii, caci dpdv al regimului alimentar n-are ce sa mai imbunatateasca, am citit ca poate fi si de la hipotiroidie, ori aici ea a fost diagnosticata cu tiroidita Hashimoto. Insa i s-a recomandat doar sa ia seleniu, si-o crema de sanziene pus la gat, pe care le ia.
Medicul de familie nu i-a dat trimitere la vreun specialist, ci doar Noliprel arg. Nu stim cat de nimerit este acest medicament. Ea are si astm bronsic.
1 comentarii
0
29-03-2024, ora 11:21
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Înainte de toate, este important să subliniez că orice sfat medical specific trebuie să vină de la un profesionist medical care poate evalua istoricul medical complet al mamei tale și poate efectua un examen fizic dacă este necesar. Totuși, îți pot oferi câteva informații generale care s-ar putea să fie de ajutor.

Noliprel Arg Forte este un medicament utilizat frecvent în tratamentul hipertensiunii arteriale. Este o combinație de perindopril (un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei) și indapamidă (un diuretic). Scăderea tensiunii arteriale la 11, după administrarea medicamentului, indică faptul că acesta este eficace în controlul hipertensiunii mamei tale. Durerea de ceafă care s-a ameliorat poate sugera că tensiunea arterială ridicată contribuia la această simptomatologie.

În ceea ce privește durerea frontală difuză pe care o experimentează acum, este posibil să fie un efect secundar al medicamentului, dar este important să discutați acest lucru cu medicul care i-a prescris tratamentul. Nu este recomandat să întrerupeți tratamentul fără consultarea și aprobarea medicului, deoarece controlul tensiunii arteriale este crucial, mai ales în cazul hipertensiunii severe.

Hipotiroidismul și Tiroidita Hashimoto pot influența tensiunea arterială și sănătatea cardiovasculară în general. Este important ca mama ta să fie monitorizată regulat pentru funcția tiroidiană, iar tratamentul pentru tiroidită să fie ajustat conform necesităților. Seleniumul este adesea recomandat pentru pacienții cu Tiroidita Hashimoto, dar managementul complet al acestei afecțiuni poate necesita și alte intervenții, inclusiv medicație tiroidiană, dacă este indicată de către endocrinolog.

Dacă mama ta are astm bronsic, este important de menționat că unele medicamente pentru hipertensiune pot interacționa cu astmul. Deși inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (cum ar fi perindoprilul) sunt în general siguri, în unele cazuri pot agrava simptomele astmului. Aceasta este o altă rațiune pentru care este important să discutați orice simptom nou sau agravat cu medicul.

În concluzie, este esențial ca mama ta să continue dialogul cu medicul de familie și să solicite o trimitere la un specialist, cum ar fi un cardiolog sau un endocrinolog, dacă este necesar. Acești specialiști pot oferi o evaluare mai detaliată și pot ajusta tratamentul pentru a aborda atât hipertensiunea, cât și tiroidita Hashimoto în contextul sănătății generale și al astmului bronsic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici