Dureri articulare resimtite si la nivel osos

15-02-2015
buteicaA
Nu este medic/terapeut
buteicaA
Buna seara! De 2 luni am sesizat o durere articulara la nivelul membrelor inferioare(genunchi, glezna) care radia pe suprafata oaselor lungi.Am fost imediat si am facut o hemoleucograma completa( cu valori absolut normale.nici un semn de anemie sau granulocitoza) caliul seric total( valoarea mea a fost 9 iar intervalul era 8.6-10.3), aslo (valoarea mea 19 intervalul 0-200), factor reumatoid (valoarea mea 14.4 interval 0-15).1 luna nu am consultat nici un medic iar acum de curand am observat ca durerile au reaparut, am efectuat un nou set de analize dupa 1 luna dar valorile au iesit fara probleme majore si de data aceasta.Alte simptome nu am intampinat pana acum.Se poate pune problema unui cancer osos?ce investigatii ar trebui facute? Va multumesc!
10 comentarii
0
15-02-2015, ora 23:33
buteicaA
Nu este medic/terapeut
buteicaA
Mentionez ca am 1.68 si 55 kg
0
16-02-2015, ora 11:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cancerul osos este ultimul la care ne gandim..Ce sex aveti, barbat sau femeie?
Lucrurile sunt infinit mai simple: ce eforturi fizice profesionale/domestice/sportive ati practicat in ultimele luni?? Ce antecedente neurochirurgicale, metabolice, reumatologic-inflamatorii aveti??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-02-2015, ora 12:06
buteicaA
Nu este medic/terapeut
buteicaA
Sunt studentă la medicină în anul 3.nu am o activitate fizica foarte sporită.Nu am nici un antecedent neurochiruegical sau reumatologic.Durerile se resimt pe fata medială a tubiei iar la masarea zonei se atenuează.
0
16-02-2015, ora 12:07
buteicaA
Nu este medic/terapeut
buteicaA
Un lucru care ar putea ajuta este tendinţă veche de a avea o sensibilitate la amigdalele palatine.
0
16-02-2015, ora 12:14
buteicaA
Nu este medic/terapeut
buteicaA
Un lucru care ar putea ajuta este tendinţă veche de a avea o sensibilitate la amigdalele palatine.PLus am prins friguri sanatoase în ultimele 2 luni.
0
16-02-2015, ora 12:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cel mai probabil este vorba despre o durere iradiata, caracteristica sindromului compresiv lombar (hernie de disc).
Ar fi util un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
31-01-2016, ora 09:16
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Sotul meu (33 ani), acuza mari dureri articulare la maini si picioare. Totul a inceput in luna august a anului trecut cu un abces perianal care a fost operat si a urmat 3 tratamente cu antibiotice! Dupa o Sedinta de pansat de la o miscare gresita a acuzat durere de sold apriximativ 3 luni dupa pare durerea s-a lasat In piciorul drept. Atunci au inceput investigatiile la reomatolog: raza sold si lombara cu diagnostic de coxartriza incipienta si lombosciatica. Tratament injectabl cu neo-nendusix si dexa initial 8 zile apoi inca 5. Durerile de picior erau si Mai mari si a facut un RMN lombar diagnosticul fiind de protuzie discala mediana si paramediana L5-S1. Nimic anormal pana acum, am mers la neurochirurg si datirita faptului ca discul nu era herniat I-a recomandat calmante pentru durere si exercitii fizice. Reomatologul a decis sa faca fizioterapie 6 sedinte (nu a putut face Mai mult deoarece a urmat concediu de sarbatori si cabinetul era inchis) lucrurile au evoluat relativ bine pana cand in ajunul Craciunului am primit rezultatul exudatului farigian al fetitei noastre de 3 ani cu streptococ betahemolitic A. Tratament toata casa cu Ospen 10 zile obligatoriu! Dupa terminarea tratamentului au inceput durerile articulare! Din ce in ce Mai intense, cu frisoane, stare generala proasta, (fara febra) pierdere in greutate( 3 kg intr-o saptamana) lipsa poftei de mancare, imposibilitatea de a Mai putea merge la munca ( Sofer autocar international) analize de sange normale hemoleucograma, also, vsh, calciu seric si ionic, sederemie, aspartaminotrasferaza, alaninaminotransferaza, pcr, factor reomatoid si fibrinogen totul perfect, raza plamani buna. Nu Mai stim la ce medic sa mergem, durerile nu cedeaza, de la antiinflamatoare au inceput si durerile de stomac (diagnosticat cu helicobacter la inceputul anului trecut). Va rog sa ne recomandati la ce fel de medic sa mergem, ce analize sa Mai facem! Ce boala poate da aceste simptome? A ajuns la o greutate de 66 de kg la 1, 80m de la 75 inainte de toate astea, nu isi Mai poate continua activitatea zilnica, isi pierde locul de munca! Multumim!
0
31-01-2016, ora 10:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa consultati un reumatolog bun.
Multe dintre afectiunile reumatologic-inflamatorii evolueaza mult timp cu analize perfect normale, ceea ce ar putea induce in eroare pe un reumatolog neexperimentat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
31-01-2016, ora 10:52
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Va multumim pentru raspunsul d-voastra promt! Credeti ca ar fi cazul sa ma ingrijorez de un diagnostic grav? Inca nu reusim sa gasim un dr reomatolog bun, desi am consultat 2 Medici pana acum. Ne puteti recomanda o Clinica si un dr unde sa mergem oriunde in Tara? Va multumesc din suflet!
0
31-01-2016, ora 11:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va pot recomanda, cu conditia sa-mi scrieti in privat, pe mail (regulile forum-ului ma impiedica sa procedez altfel).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Există legătură între durerile articulare și vreme?
  • Dureri la articulațiile degetelor - ce ar putea fi? (diagnostic diferențial)
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Prevenirea și tratamentul durerilor articulare
  • Preparate topice pentru ameliorarea durerilor articulare
  • Dureri articulare generalizate cronice (persistente, nu trec)
  • Dureri articulații - durerea în mai multe articulații
  •