Dureri in stanga si pe bratul stang, transmiratie, oboseala

01-05-2008
kontikki5
Nu este medic/terapeut
kontikki5
Buna ziua.
As dori sa va cer sfatul. Sunt barbat, 24 de ani, am stern infundat. Sunt fumator si bautor impatimit de cafea. Am renuntat la ambele vicii de 2 zile.
De cam o saptamana simt o stare de oboseala de care nu mai scap cu toate ca am dormit suficient pentru a nu avea starea asta. Pe langa starea de oboseala simt intepaturi in zona inimii si pe bratul stang, iar intr-o zi am avut senzatia de amorire a piciorului stang. De asemenea simt ca ma sufoc, ca nu-mi ajunge aerul si transpir mult. Imi imping varful nasului in sus pentru a respira suficient |Nu ma pot concentra la servici si am din senzatii de somn care dispar si reapar. Am senzatia ca daca ma misc brusc sau repede voi ameti.. Am facut consultatii si electrocardiograma la care mi s-a spus ca e totul in regula cu inima. In schimb la analize mi-au iesit "aminozele" mari (sper ca am retinut corect denumirea) si ca trebuie sa renunt la "prajeli" si sa tin regim.
Va rog mult sa-mi spuneti, daca se poate din ce v-am relatat mai sus, care ar fi problema mea.


Va multumesc anticipat.
8 comentarii
0
02-05-2008, ora 00:00
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Cu cea mai mare probabilitate este vorba de o dislipidemie, posibil si o steatoza hepatica.Simptomatologia dumneavoastra in mare nu este legata de diagnosticul pus pe baza analizelor ci mai de graba de o stare de anxietate.Am nevoie de rezultatul concret al analizelor pentru a va putea indica un tratament pe langa regimul alimentar care v-a fost indicat.De asemenea ar fi util sa efectuati o ecografie cardiaca.
In ceea ce priveste fumatul si cafeaua ati fost sfatuit foarte bine de catre medicul dumneavoastra sa renuntati.
0
15-05-2008, ora 00:00
kontikki5
Nu este medic/terapeut
kontikki5
Buna ziua.
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) = 107 U/L
Colesterol Total 201 mg/dl.
Acestea sunt vaolorie mai mari decat cele de referinta iesite la analize. Mi s-a recomandat tratament cu Sylimarin 2 /zi cat despre regim doar ca multe legume si fructe, fara prajeli.

Durerile din partea stanga si brat au disparut. Se poate sa fi fost ceva psihic? In urma cu 3 sapt. am avut un sentiment icudat la metrou cum ca trebuie sa ies rapid din tren si senzatia de sufocare, care a disparult dupa 2 minute. Nu mi s0a mai intamplat asta niciodata si nu sunt genul. Ma consider echilbrat "la mansarda". Va rog mult sa ma sfatuiti.
Multumesc anticipat.
0
16-05-2008, ora 00:00
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Problema dumneavoastra principala nu este cardiaca.Ati fost sfatuit foarte bine sa evitati prajelile, grasimile.De asemenea trebuie sa evitati consumul de alcool.Probele hepatice trebuie repetate peste 3 luni, de tratament cu sylimarin, in conditiile unui regim de viata echilibrat.De asemenea trebuie sa faceti analize speciale pentru patologia hepatica, antigene si anticorpi virali pentru hepatitele B, C, ecografie abdominala.Mergeti la un medic specialist gastroenterolog care va realiza un plan terapeuitc adecvat
0
25-11-2008, ora 14:47
kontikki5
Nu este medic/terapeut
kontikki5
Buna ziua,
Am refacut analizele.
Biochimie - totul ok, in valorile admise.
ENZIME:
TGP - 121.
GGT 57

Examen de urina:
leucocite: +/ -

Homoleucograma:
Eritrocite: 4.63
hemoglobina Eritrocitara medie: 31.13
Limfocite % : 39.2
Monocite: 9.2

Hematologie
VSH 7

Hemostaza:
Proba: 10.4
AP: 103
INR: 0.92

Markeri virali :
HCV Ac: 0.24 S/CO

HBs Ag 0.29 S/CO


Acum ma simt bine, insa vad ca sunt unele valori peste limita admisa. Care este problema mea? Sunt foarte speriat..
Multumtesc mult
0
03-04-2009, ora 00:10
kontikki5
Nu este medic/terapeut
kontikki5
Buna ziua.
AM refacut TGP-ul dupa o perioada de regim mai atent. Acum este la valoarea de 65.
Am facut si o ecografie abdominala. Mi s-a spus ca ficatul este spre limita superioara, dar in limite.
Am primit tratament cu Lagosa si Essentiale Forte. Insa continua starea de oboseala si lipsa capacitatii de concentrare. Am cateva intrebari, daca ma puteti lamuri, va rog mult:
- din cauza lucrului la computer, vederea l-a distanta mi s-a deteriorat. Am primit reteta pentru ochelari. Se poate ca oboseala mea sa fie cauzata de acest lucru? Se poate ca ficatul sa fie afectat de suprasolicitarea ochilor?
- eu am afectiunea pectus excavatum. Nu am avut niciodata probleme fizice din acest pdv (rezistenta buna la efort). Am citit ca se accentueaza gaura in piept odata cu avansarea in varsta. De ceva timp resimt o usoara jena in partea dreapta, uneori sub coaste, mai jos de coaste si in spate, in dreptul coloanei. Cand apas nu simt nimic, nu ma doare. Ar putea avea vreo legatura PE-ul cu afectiunea la ficat si cu starea de oboseala?

Imi cer scuze pentru atatea intrebari dar imi este mai usor sa ma exprim aici.
Va multumesc anticipat.
0
01-08-2010, ora 17:40
Alex florin
Nu este medic/terapeut
Alex florin
buna ziua am 18 ani si de 3 saptamani, o luna am o usoara durere in piept.Am fost la medicul de familie care m-a ascultat si mi-a spus ca nu am modificari cardiace iar pentru plamani am fost sa-mi fac raze si au iesit foarte bine.Am luat 1 tratament pentru acea durere care trecuses 3-4 zile dupa sfarsirea tratamentului, dar dupa a inceput iar si nu stiu ce sa cred.Ar fi posibil sa am probleme cu inima ?(mentionez ca nu fumez, de baut beau mai rar, fac sport (inot, sala).Mai mentionez ca simt durere mica in partea stanga nu in centru pieptului mana stanga o simt putin amortita(grea), ma inteapta la subrat, capul il simt oarecum, , umflat gatul lafel.Daca puteti sa ma ajutati sa aflu ce ar putea fi ar fi minunat.Apropo pana cand sa fak 18 ani nu am mai avut absolut nici o problema de genu asta sau altele absolut nici o problema am fost mereu sanatos.Astept niste sugestii.Va Multumesc.
0
03-08-2010, ora 22:13
mariusadrian2103
Nu este medic/terapeut
mariusadrian2103
Profit de acest thread pentru a va cere un raspuns la problema mea. Am 20 de ani, fumez, cafea/cola nu consum, sunt supraponderal. In urma cu 2 saptamani am ajuns la urgente pentru ca am acuzat o arsura in piept, tin sa mentionez ca arsura nu radia niciunde, era doar in piept si atat. Mi sa luat tensiunea (puls 72 de batai / secunda, tensiune 11.5 cu 6), mi sa facut si un EKG, iar doamna doctor(Bazaverde) mi-a zis ca e totul ok la inima si m-a trimis sa fac o radiografie la plamani. A iesit ca sunt putin racit la plamanul drept. INSA! De vreo 2-3 saptamani simt o durere in umarul stang NUMAI seara. Durerea e suportabila, cred ca adorm cu ea si nu radiaza nici unde si nu am nici un alt simptom. Poate sa fie ceva de la inima? Sunt foarte speriat. Va rog raspundeti-mi!
0
04-08-2010, ora 13:58
tuca.louisa
Nu este medic/terapeut
tuca.louisa
am 56 de ani si de 2 saptamani ma doare mana stanga pe vene ca o apasare puternica ramanand durerea, exact cand o mana nepriceputa iti recolteaza sange, durerea este profunda iar venele accentuate. multumiri
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •