Eficienta antidepresive

16-01-2021
star
Nu este medic/terapeut
star
Am si eu o intrebare. De ce unele antidepresive ni se potrivesc si ne ajuta, si altele nu?Nu au toate acelasi mod de actiune? Nu cresc serotonina si lucreaza pe neurotransmitatori?
3 comentarii
2
16-01-2021, ora 19:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare persoană are caracteristici individuale care interacționează cu medicamentul și ce face bine unuia, altuia îi poate face rău. De aceea un tratament trebuie urmărit de medic și pacientul trebuie să-i comunice orice schimbare de dispoziție.
0
16-02-2021, ora 16:42
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Nu toate antidepresivele au acelasi mod de acțiune. Sunt trei clase de medicamente folosite ca antidepresive: antidepresivele heterociclice, agenti serotonin-specifici si alti agenti antidepresivi. Dacă diagnosticul este corect si daca antidepresivele sunt utilizate corect in doze si durate de administrare adecvate, pacienții raspund la tratament. De asemenea, tratamentul include si anumite forme de psihoterapie, astfel obținându-se cele mai bune rezultate.
1
25-02-2021, ora 17:56
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Nu sant 5 clase mai nou 6 domnisoara Chițimuș Cristina.
SSRI, SNRI, TRICICLICE, ATIPICE, IMAO si mai nou ESKETAMINA/KETAMINA
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul