Am nevoie de parerea sincera a unui psiholog va rog sa nu ma injurati sau certati

22-05-2023
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua,

Am o intrebare. Eu sufar de schizorenie si imi este foarte greu sa imi gasesc un loc de munca. Insa m-am gandit la ceva numai ca am ceva probleme de atentie.
M-am gandit sa fac un curs de cum sa fii coach. Life si business.

Partea de business o cunosc am facultate in domeniu nu aicea e problema ci la atentie. Orice psiholog poate fii si life coach daca isi doreste. Intrebarea este daca cineva cu probleme de care am eu poate sa practice cu success aceasta profesie.

Am gasit un curs de coaching Ok la pret de face online si am vreo 2-3 psihologi care is experti fiecare pe partea lui de la clinic la dezvoltarea personala( domeniu de care sunt foarte fascinat).

Asa ca as dori o parere sincera de la fiecare psiholog care vrea sa de-a cu parerea pot sa fiu coach sau nu din cauza bolii?

Si ce formare necesita mai putina atentie? Am facut NLP practioner dar Meta Modelul mi se pare prea greu de tinut minte 13 categorii de cuvinte si ce intrebare sa pui la fiecare categorie de cuvinte.

In concluzie as dori sa stiu la fiecare parerea daca ii NU va rog spune-ti-mi frumos de ce nu
3 comentarii
0
23-05-2023, ora 04:51
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
la momentul asta, nu. fluenta cuvintelor la tine e deficitara. poate in timp, daca te antrenezi, vei putea ajunge sa fi coach.

eu unul, tot ce am inteles e ca vrei sa fii coach de business. in rest n-am inteles nimic din ce ai scris. nu se leaga ideile intre ele. dar poate sunt doar eu.


exemple legate de fluenta ta in gandire:
- "Orice psiholog poate fii si life coach daca isi doreste." n-am inteles ce ai vrut sa zici cu asta. care-i rolul propozitiei in contextul intrebarii tale de pe topic ?
- "Am gasit un curs de coaching Ok LA PRET DE A FACE ONLINE"...agramat
- "si am vreo 2-3 psihologi care is experti fiecare pe partea lui de la clinic la dezvoltarea personala( domeniu de care sunt foarte fascinat)."... ce-i cu asta...ce legatura are cu intrebarea ta din topic, "pot sa fiu coach sau nu din cauza bolii?"

ca sa fii coach, trebuie sa fii foarte abil cu cuvintele. la momentul asta esti departe. Cel putin din prisma postarii acestui topic.
a fi abil, presupune fluenta in expunerea ideilor, folosirea corect gramaticala, ""desenarea"" ideilor tale abil... atat de abil incat interlocutorul sa-ti inteleaga foarte usor ideile.

imagineaza-ti ca un pictor trebuie sa vanda tablouri. care tablouri crezi ca vor fi mai vandute, cele desenate ca un copil de 2 ani, sau cele desenate asemeni unei poze facuta cu aparatul foto ?

Inainte sa faci cursuri de coaching, antreneaza-ti comunicarea. Citeste carti de psihologie (spre exemplu), iar apoi noteaza-ti tot ce ai retinut pe o hartie. Invata cuvintele si sensul lor, din dex. Citeste cu voce tare. Ideile notate pe hartie, verbalizeaza-le din memorie, cu voce tare.

Cand te-ai mai insanatosit si ai mai redus din tratament, atunci o sa poti considera ideea de a te face COACH...

Nu vreau sa fiu dur cu tine, ci incerc sa-ti ilustrez in mod obiectiv la ce nivel esti, inainte de a-ti cheltui banii. doar asa poti sa inveti si sa avansezi, stiind nivelul la care esti si cel la care trebuie sa ajungi. restul tine de tine...FII TARE si PERSEVERENT. In cele din urma vei reusi.
0
23-05-2023, ora 12:24
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Mai bine ca acuma nu am cum sa ma simt. Ideea era cand am scris acel lucru anagramat m-o navalit un gand din acela de care nu poti scapa. Cei care au sau sunt psihologi stiu la ce ma refer. Dar intrebarea care o pun eu e simpla cu o atentie deficitara poti?

De ex exista psihoterapia pozitiva care se face la mine in oras si pot participa si non-psihologii acolo ce parere aveti as putea merge sa invat cum sa fac coaching?

Si m-ai apoi sa practic. Imi trebuie si o formare intr-o terapie sau metoda pe care o pot practica cu usurinta. Nu ca Meta Modelul din NLP care ii greu ca dracu.
0
24-05-2023, ora 04:06
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
ca sa poti fi fluent, e nevoie sa nu ai deficiente de atentie. imagineaza-ti ca iti apar ganduri intrusive in timp ce tii un discurs. cum gestionezi situatia ca sa fii si coerent ?
legat de faptul ca mai bine ca acum nu o sa fi. o sa poti fi mai bine de atat. tot ce trebuie sa faci e sa mananci sanatos. gasesti carti de-ale lui mencinicopschi (nutritionist roman) si te pui sa faci bicicleta de fitness (in casa) sau/si sa alergi. atat cat poti, dar sa o faci. nivelul ideal la care trebuie sa ajungi dupa 1 an e de 75 minute pe saptamana de jogging si/sau bicicleta. pe lanaga asta iti cumperi gantere si cauti pe youtube exercitii cu gantere si bodyweight (flotari, genuflexiuni, etc).

cauta userul 360, aici pe forum. il gasesti facand cautarea pe google
360 Nu este medic/terapeut site:romedic.ro/forum

sunt eu... acolo am explicat multe lucruri despre cum sa faci progrese in recuperare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •