Fibrom uterin | Forumul Medical ROmedic

Fibrom uterin

18-03-2019
Oanaalexa41
Nu este medic/terapeut
Oanaalexa41
Buna!
Am 24 ani. Am acut mereu un disconfort in zona uterului, chiar și la contact sexual dureri, de durerile la menstruație nu mai spun pentru ca erau groaznice. Dar in ultimul timp am avut dureri in partea stânga lângă ovar, câte se duce câte zona inghinală, pe picior, in bazin.
Am fost sa fac un control cum fac in fiecare an și in urma cu 7 luni am descoperit la un control ginecologic (ecografie transvaginala + ecografie pe abdomen și spate) un fibrom de aprox 2 cm in interiorul uterului in partea stânga, in fata.
Am fost speriata pentru ca nu auzisem de așa ceva pana
atunci, dar doamna doctor a zis ca cel mai bine este momentan sa îl verific la câteva luni ca sa vedem dacă se modifica, dacă creste, daca apar alte simptome.
Ca sa văd ca ceea ce spune este adevărat, am fost si la alți 2 medici de la clinici private din țara care ai dat exact același diagnostic.
Locuiesc in Germania acum și lucrez in sistemul medical.
A trecut timpul, ca sa scap de dureri am tot luat calmante și am încercat sa rezist așa. Doar ca in ultimul timp am avut dureri mult mai mari. Menstruații cu cheaguri cât palma.
Acum 3 săptămâni ajuns la urgente iar medicii după multe multe investigații au decis sa ma opereze pentru ca credeau ca ar fi vorba de endometrioza, aderente, ca asta ar fi cauza durerilor mele.
Au verificat si fibromul care este de aceasi dimensiune aproximativ, a crescut foarte puțin.
M-au operat și bineînțeles ca nu și găsit așa ceva.
Au zis ca nu e normal sa ma simt așa și ca ei nu găsesc o cauza pentru durerile mele. Au zis sa las timpul sa treaca și sa îmi revin după operație iar dacă am dureri iar sa vin imediat.
Am ajuns a doua oară săptămâna asta la spital și am fost internata pentru câteva zile, sm stat numai in calmante, mi-au făcut o investigație cu anestezie pentru a preleva niște biopsii din colon. Asta nu mi-au mai făcut-o pana acum. Trebuie sa aștept 2 săptămâni pana la aflarea rezultatului. Ei cred ca asta ar putea explica durerea pe care o simt.

Acum sunt acasă și zilnic iau calmante, ma doare in partea stânga lângă ovar, nu pot sa ating măcar zona pentru ca ma doare, mi-au trecut tăieturile de pe abdomen dar durerea pe care o simt acum este tot mai mare.
Simt ca pulsează ceva acolo, îmi da înțepături ca un fulger in picior, in zona inghinală și in bazin. Durerea este mereu acolo, nu se oprește, chiar dacă iau calmante rămâne difuza acolo, simt ca e ceva acolo.
Știe cineva de ce medicii nu cred ca ar fi de la fibrom toate astea? De ce ei nu găsesc o cauza pentru ceea ce simt...
Stau numai in casa pentru ca nu pot sa stau fără ceva fierbinte pe burta, sunt dependentă de perna electrică, îmi mai calmează durerile.
Ce ar trebui sa fac?
Nu mai vreau sa merg aici la spital. Când vin in țara peste o luna o sa fac investigații iar la medicul câte mi-a descoperit asta.. Dar pana atunci ce fac cu durerile?
Ma simt slăbită, am pierdut mult sânge la ultima menstruație.
Are cineva aceleași simptome ca și mine la un fibrom de 2 cm?
4 comentarii
0
19-03-2019, ora 00:13
Oanaalexa41
Nu este medic/terapeut
Oanaalexa41
Am uitat sa mentionez faptul ca nu pot urina normal.
Mereu când simt când vreau la baie nu pot sa urinez decât foarte puțin, merg foarte des la baie și tot timpul urinez foarte puțin. Cu toate simt ca vreau sa fac, câteodată ajung la baie și fac câteva picături. Am avut și perioade când aveam dureri și usturime când mergeam. Acum nu am, dar am avut și asta destul de des.
Am mereu o senzatie de presiune in abdomen.
0
19-03-2019, ora 08:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La un medic urolog pentru analize mai amanuntite ati fost?
0
19-03-2019, ora 11:08
Oanaalexa41
Nu este medic/terapeut
Oanaalexa41
Vineri am programare la medicul urolog.
Dar vreau sa știu de ce ma simt așa. Este normal? Mai sunt persoane care sunt in situația mea? Ce as putea sa fac ca sa nu ma mai doară.
Mulțumesc!
0
14-03-2021, ora 00:33
SilviaFlorentina
Nu este medic/terapeut
SilviaFlorentina
Buna Oana! As dori sa stiu cum a evoluat fibromul tau si cum te ai mai simtit. Deoarece aceeasi problema o am si eu. In urma cu 4 luni am descoperit ca am un fibrom de 2 cm. Aveam aceleasi simptome, durere pe ovarul stang, pe picior, presiune puternică. Nu am primit nici un tratament medicamentos de la medicul meu ginecolog. A spus doar da merg sa l evaluez la cateva luni
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerile menstruale severe pot fi principalul simptom al endometriozei
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  • Perspectiva feminină asupra durerii pelvine (sondaj)
  •