Ganduri de sinucidere

30-06-2011
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Buna. Ma numesc Alexandra, am 20 de ani si simt nevoia urgenta sa va scriu pentru ca, am impresia ca nu mai am nicio scapare. In ultimul timp ma gandesc tot mai des la sinucidere si o gasesc ca fiind cea mai la indemana solutie pentru a scapa de chinurile prin care trec. Deci, pot sa ma spun ca traiesc intr-o lume imaginara si nu stiu cum sa mai scap din ea. Tot timpul imi inchipui tot felul de lucruri.m-am obisnuit sa visez si asta imi ocupa tot timpul. Sunt constienta ca sunt captiva in aceasta lume imaginara si nu stiu cum sa mai scap de ea. Va rog mult, dati-mi niste sfaturi care sa ma ajute sa ies din aceea lume ireala si sa vin cu picioarele pe pamant fiindca simt ca nu mai am scapare din aceea lume a viselor. Cand ies in club ma simt groaznic, ma inchid in mine si incep sa visez si-mi inchpui fel si fel de scenarii. Nici o distractie nu-mi mai poate reda fericirea. Simt ca nu-mi gasesc locul nicaieri. Nimic din cea ce fac nu-mi poate reda fericirea. Va rog nu ma sfatuiti sa merg la psihiatru pentru ca am facut-o deja si am fost diagnosticata cu o forma de depresie si in prezent fac tratament cu un antidepresiv (mirzasten), insa in zadar pentru ca nu m-a ajutat deloc.
64 comentarii 12 3 Înainte ›
0
30-06-2011, ora 23:06
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Ba mai mult simt ca doar sinuciderea este singura scapare din aceea lume a viselor.
0
30-06-2011, ora 23:13
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Spune ce evenimente ai trait pana acum. De unde vine concret sentimentul tau de jale?
0
30-06-2011, ora 23:15
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
idiatia suicidara e urgenta psihiatrica, asadar va sfatuiesc sa mergeti la camera de garda si sa spuneti acesty lucru

cand antidepresivul isi va face efectul, totul va fi bine...asta dureaza 2-3 saptamani.

sanatate
0
30-06-2011, ora 23:17
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna Alexandra, tu trebuie sa ai putina rabdare, depresia nu trece asa usor, continua tratamentul.spune-mi tu esti singura pe lumea aceasta?nu ai o familie care sa te sustina, prieteni???cum sa-ti treaca prin cap ca ai putea sa te sinucizi???esti tanara, ai toata viata in fata, lupta cu tine si trebuie sa invingi.eu iti fac o propunere, daca vrei sa vorbim mai mult trimite-mi mesaj privat.sa incercam sa aflam cauzele acestei depresii.iti doresc sanatate.
0
30-06-2011, ora 23:17
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
tin sa precizez ca fac trament cu antidepresiv de 4 luni insa nu mi-a disparut ideea de sinucidere... Mi-am informat si psihiatrul de acest ganduri insa a fost in zadar.
0
30-06-2011, ora 23:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Incearca suplimentare si dieta dupa metoda scrisa de mine mai jos:

http://forum.romedic.ro/prod/Ce_ne_facem_cu_ANXIETATEA_?_051190.html
http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
0
30-06-2011, ora 23:25
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Nu inteleg intrebarea lui "Rica Ventuiano". Va rog sa detaliati..
0
30-06-2011, ora 23:27
pagadi
Nu este medic/terapeut
pagadi
viata ti-a fost data sa o traiesti asa cum este ea, urata, frumoasa toti ne confruntam cu ea.. incearca sa-ti faci prieteni si sa vorbesti mai mult despre tine, incearca sa vezi tot ce e frumos, nu-ti distruge tineretea, traieste din plin cu bune si rele, uita-te in jurul tau sunt multi oameni chinuiti, sau care dorm pe strada si mananca din gunoi.ce crezi ca le e bine? nu ! dar traiesc asa cum pot ei si nu se gandesc la sinucidere, nu rezolvi nimic, traieste si invata sa iubesti si vei fii iubita.mult succes! Maria. Viata e frumoasa!
0
30-06-2011, ora 23:29
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Doamna Vasi61 tin sa precizez ca am niste parinti minunati care sa suntin in tot ceea ce fac, ei stiu deste depresia mea si ma sustin sa-mi urmez tratamentul... Insa asta nu-mi ridica moralul prea mult. Chiar nu gasesc nico fricire in "a trai" si simt ca solutia tuturor suferintelor ar fi sinuciderea.
0
30-06-2011, ora 23:32
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Multumesc Maria. Comentariul tau m-a pus pe ganduri si mi-a adus putin speranta in gandurile mele.
0
30-06-2011, ora 23:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
De exemplu pe mine parintii ma pistonau sa dau la medicina. Tata chiar m-a troznit serios pe tema asta cand aveam vreo 9 ani, ca de ce sa fac eu pestele la lucru manual, am sa ma fac tamplar? Toti verii mei dau deja examen la medicina, matusa e cercetator, altu e biolog etc.
Adica cei din jurul tau se poate sa nu fie cei mai perfecti oameni, si te pot intoxica ani la rand cu tot felul de idei in delirul lor de grandoare. Deci ai mei au fost FOARTE imperfecti.
AI tai cum au fost? Detaliaza putin relatia ta cu cei apropiati, cine te-a nemultumit, pe cine ai dezamagit la randul tau?
Ce greseli crezi ca ai facut, etc.

Astea sunt raspunsurile la care ar trebui sa cauti intrebari.
0
30-06-2011, ora 23:35
pagadi
Nu este medic/terapeut
pagadi
mult noroc iubita, eu am fost un copil chinuit, dar am luptat singura si am reusit in viata, nu am avut casa si nu am avut unde sa dorm, am dormit in masina, si fumam carpati. Acum m-am realizat si am casa mea, am lucrat in strainatate si in tara foarte mult.. Lupta. Vei reusi! Eu am familie si 2 copii! Mult noroc.
0
30-06-2011, ora 23:42
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Am inteles ce vrei sa spui Rica Venturiano. Eu nu am astfel de probleme. Cu parintii mei ma inteleg foarte bine si am o relatie foarte frumoasa. Nu cred k din cauza asta sunt problemele mele. La mine e problema in interiorul meu. Nu-mi place sa mai fac nimic. Ma fotez cu toata fiinta sa fac ceva. Nimic nu-mi aduce fericrea.. Totul din din creierul meu..
0
30-06-2011, ora 23:42
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
alexandra daca ti-e mai bn vorbeste cu noi dar nu te gandii sa te sinucizi! esti prea tanara !
0
30-06-2011, ora 23:51
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Andrea20

In cazul asta m-as gandi la diverse deficiente sau anomalii biochimice care te impiedica sa obtii recompensa.

Ti-am dat un mesaj privat, vezi in profil.
0
30-06-2011, ora 23:53
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
la cate mi-a fost dat mie sa trec prin viata asta mizerabila! niciodata nu m.am gandit sa ma sinucid. daca vrei sa afli povestea mea o sa ti-o spun si o sa vezi ca si noi avem probleme mult mai grave ca ale tale. eu am 29 de ani dar am trecut prin prea multe daca vrei sa vb trimite-mi un mesaj privat
0
01-07-2011, ora 10:50
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Alexandra,
le-ai spus parintilor ce ganduri ai????????????????????????

si
ce ti-au raspuns...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poate ar trebui sa te gandesti CHIAR la o internare

TOT binele din lume ti-l doresc.
Doamne ajuta!

Ai fost vreodata la biserica?!?
-daca DA, NU cred ca acolo ai auzit de vb. si gandurile tale...
- daca NU, CRED ca, ar trebui sa mergi..

O zi minunata iti doresc!
0
01-07-2011, ora 10:57
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Nu am vorbit cu parintii despre gandurile mele. Nu as vrea sa-i supar si doar la ei ma gandesc in cazul in care as face un gest necugetat... n-as vrea sa-i las suferind in urma mea. Si-n ceea ce priveste Biserica..da ma gandesc ca asta ar fi un pacat capital...
0
01-07-2011, ora 10:59
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
imi parerau dar nu stiu cum sa citesc mesajele private. Invatati-ma...va rog
0
01-07-2011, ora 11:12
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Draga mea,
NU stiu CUM sa citesti acele mesaje...
POTE-ti raspund cei care au scris..si
vei vedea cati sunt alaturi de tine..
..citeste-le..

Spune parintilor tai..POATE nici NU realizeaza cum si CAT te consumi..pt. ORICE..
si
vb. celor care au postat.
NU SE POATE SA NU TE DERANJEZE CEVA;
la colegi
la vreun iubit
la parinti
la o vecina..etc..
CEVA..CEVA..tot de apasa si te NEMULTUMESTE...

DACA esti corecta si sunt SIGURA ca esti
hai, descarca-te si scrie-ne DE UNDE a pornit TOTUL ca,
asa din vant..n-o fi fost..bine?

Uite sunt dispusa sa te "ascult" si chiar sa dialogam ore in sir..
ok?

Te imbratisez cu mult drag-fie si virtual- si
asteptam vesti de BINE..de la tine.
O zi faina!
0
01-07-2011, ora 11:36
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Buna Andrea

Ca sa citesti mesajele private faci asa : in dreapta sus e un chenar verde, in el cauta unde scrie "Modificati profilul dvs" si da click pe el; dupa asta iti va aparea ceva de genul: Profil Subiecte[x] Comentarii[x] Mesaje[x]. Da click unde scrie "Mesaje[x]" si iti va aparea o lista cu mesajele pe care le-ai primit.

Iti voi trimite si eu un mesaj cu id-ul meu de mess daca vrei sa vorbim. Si eu sint in aceeasi situatie ca si tine, si eu am ginduri de sinucidere si simt ca nimic nu mai imi face placere pe pamintul asta. Chiar as vrea sa vorbim, cred ca eu te-as intelege cel mai bine.
0
01-07-2011, ora 12:12
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Poate fi o tulburare depresiva severa, cu sau fara elemente psihotice, numai medicul stabileste asta, iar tratamentul trebuie sa fie complex si sa cuprinda doua antidepresive poate, alaturi de un antipsihotic atipic.Daca va e prea rau pentru a sta acasa, daca gandurile acestea nu dispar si agitatia dvs creste, mergeti urgent la spital, pentru ca vedeti, e nevoie si de medicamente(pana la disparitia acestor ganduri negre), si de psihoterapie apoi...Mirtazapina este mai buna sub forma de Remeron, dar desi antidepresivul este foarte bun, el trebuie combinat cu un altul, pentru a acoperi niste disfunctii chimice din creier mai mari(ceva care sa mearga pe mai multi receptori).Tratament se va gasi, daca e adecvat intr-o saptamana veti simti ceva energie, atentie la cresterea energiei, pentru ca aceasta poate creste, dar dispozitia depresiva mai greu decat ea, si poate aparea un raptus suicidar.Mare atentie, va recoman internarea, daca-mi spuneti si de unde sunteti, poate ca e mai bine.Nu stati asa, boala asta e parsiva, dvs foarte deprimata si nelinistita, si chiar agitatia asta psiho-motorie poate fi gandita de dvs ca ceva prea greu de dus, ceea ce nu-i adevarat, ea va ceda la tratament.Urgent, e urgenta medicala, nu poveste, la spital!
0
01-07-2011, ora 12:21
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
ce mai faci alexandra cum te simti azi? astept un raspuns la ce ti-am scris in mesajul privat. te pup numai bine. sper ca ti-au trecut gandurile negre
1
01-07-2011, ora 13:31
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Andrea nu te lua dupa toti prosti, ca nu ai nici o dereglare biochimica la creier sau alte timpenii de genu asta. Esti perfect sanatoasa ! Nu ai nevoie de medicamente. Dupa cum spui si tu, iei medicamente si nu au nici un efect. Normal ca n-au, pentru ca medicamentele n-au nici o legatura cu gindurile.

Iti dau un sfat : fereste-te de Psihiatrie si de Religie daca vrei sa-ti fie bine si sa nu o iei razna.
0
01-07-2011, ora 13:33
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ce doza de Mirzaten iei?
Iti recomand sa vorbesti cu parintii tai si sa le spui deschis ce simti; roaga-i sa te ajute. Eu sunt psihiatru si stiu ca iedeile de suicid SE POT TRATA CU SUCCES. Faptul ca nu ti-au disparut pana acum inseamna doar ca nu ai avut un tratament potrivit pentru tine. Schimba-ti psihiatrul, dar nu o face singura ci mergi impreuna cu parintii tai.
0
01-07-2011, ora 13:41
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
daca tu ai probleme psihice cum dracu dai tu sfaturi???????????
mai omule tu nu intelegi ca tu nu ai ce cauta pe acest forum?
du-te la matrimoniale tu tot cauti sa ajuti ceri adrese de mai
daca noi toti santem prosti tu cum dracu esti? iti spun tot eu: nebunia ta din cap nu se poate trata. degeaba ai 31 de ani ca nu demonstezi nimic ne jignesti pe toti.
uita-te in oglinda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
01-07-2011, ora 13:48
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Daniel N: Corect este "prostii", mai agramatule. Eruditule! Nu mai face atat pe desteptul ca nu este cazul tau...
0
01-07-2011, ora 14:00
andrea20
Nu este medic/terapeut
andrea20
Iau mirzaten de 30mg... Nu cred ca are rost sa-mi mai schimb psihiatrul pentru ca am facut-o de 5 ori pana acum fara niciun rezultat..
0
01-07-2011, ora 15:17
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
draga andrea 20, iti scrie o persoana care a avut ani d ezile idei de sinucidere si chiar 3 tentative de acest fel.
Sa stii ca am avut chiar o prietena buna care s-a sinucis!
Nu stii cata durere poate provoca celor din jur un astfel de gest.
Ti-am spus, o prietena buna, o prietena a fratelui meu a ales aceasta cale.
sufletul unui sinucigas dupa moarte rataceste in intuneric adanc si nu isi poate gasi linistea, pentru ca intrerupe nefiresc un sir al vietii, e impotriva lui Dumnezeu!
Eu te inteleg cum e aia sa iti vina astfel de ganduri pentru ca si au am avut, dar sa stii ca asta e splutia cea mai porasta care poate exista si nu scapi de chin ci duar il sporesti!
Noi cand murim de moarte naturala ne intalnim cu rudele noastre dragi iar in cazul unui sinucigas, acesta rataceste in intuneric poate chiar pe vecie!!!
Eu la ultima tentativa de suicid stii ce am spus cand m-au salvat?
"ce bine ca traiesc!" si nu eram intru totul constienta pentru ca nu imi aduc aminte deloc, mama mi-a povestit.
deci am vazut eu cumva ca acea cale nu era buna ci foarte rea.
Poate am vazut diavoli si nu mai tin minte!

te rog frumos, cand iti mai vine in minte aceasta ispita( pentru ca orice rau e o ispita de la cel rau si cand suntem bolnavi profita sa ne imboldeasca!!!), deci cand iti mai vine in minte aceasta ispita zi si tuDoamne scapa-ma sifa-ti o cruce.
sa stii ca nu e cel mai rau lucru ca visezi, eu am avut halucinatii auditive si tot am scapat de ele
ca a vrut Dumnezeu! asa ca fii fata cuminte.
Adu-ti aminte de Madalina Manole, toti am fost terminati cand am auzit si ce se va alege de copilasul ei?
Hai, incearca sa lupti si tu, eu am avut 5 internari, te inteleg ca ti-e greu dar sa stii c aDumnezeu nu da mai mult decat putem sa ducem sau ne ajuta cand nu mai putem singuri. Noi avem si cate un inger pazitor. eu am trecut si printr-un delir mistic si tot a trecut.
Doamne ajuta!
Doamne ajuta!
0
01-07-2011, ora 15:18
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Daca iei numai 30 mg Mirzaten este prea putin. In plus el trebuie asociat cu ceva si trebuie aleasa o combinatie care sa dea rezultate. Cred ca esti dezamagita ca ai consultat atatia medici fara rezultate, dar si faptul ca traiesti si nu ai comis gestul la care te gandesti este un rezultat. Daca doresti, eu te pot vedea, preferabil insotita de unul din parinti. Daca nu, si eu inclin spre o internare cu o durata de aprox 2 saptamani.
Dar singura nu te poti ajuta. De aceea insist ca este necesara colaborarea si cu parintii tai.
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O aplicaţie pe telefon pentru reducerea riscului de suicid
  • Riscul suicidar, evaluat mai precis cu un model computațional
  • Predicția riscului de suicid este ineficientă deocamdată (meta-analiză)
  • Perfecționismul - asociat cu riscul de suicid
  • Suicidul - mituri, semnale de alarmă și impactul negativ al stigmatizării
  • Rata suicidului a crescut cu 10% în urma veștii decesului actorului Robin Williams
  • Orientarea sexuală și riscul de sinucidere la studenții din primul an de facultate
  •