GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7590 comentarii 1 2 ..... 333435 ..... 252 253 Înainte ›
0
16-07-2014, ora 10:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare bine ca ati inceput sa va impartasiti povestile voastre de viata..cred ca toata lumea are de beneficiat din asta. Sunt interesante remarcile tale prozac, despre "˜famiile abuzatoare"™ si "˜fluturii captivi in propriile relatii emotionale"™. TOC poate avea de multe ori la baza unele asteptari exagerate din partea unor membri ai familiei sau interactiuni disfunctionale ce pot impinge persoana intr-un "˜cerc vicios"™.

Vestea proasta e ca nu exista o cheie ce deschide usa "šcustii"™ in care va aflati..Vestea buna e ca usa nu e inchisa, se deschide doar mai greu. Problema sta in faptul ca fiind prins in "šcaptivitatea emotiilor "™ continui sa diseci, constient sau inconstient, anumite aspecte ale vietii tale. E ca si cum ai un robinet deschis din care picura mereu ceva pana cand sapa piatra de jos.

Uneori poate te simti in continuare vinovat Kolya ca nu ai reusit sa-i demonstrezi persoanei 'cu bunatate, cu rabdare"™, ca greseste fata de tine si prin asta ai devenit intr-un fel ca ea?. Alteori poate te simti vinovat Casyo ca nu reusesti sa-ti depasesti starea de sensibilitate, agitatie, indecizie si sa fii un sprijin pentru cei apropiati tie? Uneori poate aplici etichete oricui si "šla orice"™ pentru ca era ceva nelipsit in familia ta Stevens? Alteori poate ca pur si simplu obstacolele din fata unei comunicari deschise, functionale, cu cel de langa tine s-ar putea sa te impiedice sa vezi cum se deschide usa, Cata?

O psihoterapie eficace incearca sa ajute famiile sau persoanele sa-si deschida singuri usa acestei captivitati emotionale...pentru asta, principalul 'instrument' al unui psihoterapeut e obiectivitatea si vederea de ansamblu asupra unei situatii. Daca incercati si voi sa priviti dinafara "šcusti emotionale"™ in care va aflati se vede poate altceva?

Care e povestea ta Andreea?, cum ai ajuns sa spui ca "eu sa imi dedic o mare parte din viata pt casnicie si viata familiala, never"?
0
16-07-2014, ora 10:48
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, pun pariu ca iti vei schimba o parte din ideile pe care le ai acum, la fel gandeam si eu in privinta familiei, mai ales ca mie nu imi place sa fiu legata de maini si de picioare, dar uite ca tot am facut un copil, si nu a fost o intamplare, am luptat ceva sa o am pe bianca..
0
16-07-2014, ora 10:57
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
David vezi care e defapt problema intre copii si parinti?

"Le-ai spus asta si parintilor tai?Ei de ce s-au chinuit sa te creasca?Cum ii rasplatesti tu?"

Ce e cu intrebarea asta?Toata lumea vorbeste despre cat de mult trebuie sa-i respecti pe parinti si despre cat de drept trebuie sa stai in fata lor si despre cat de recunoscator trebuie tu sa fii ca si persoana pt ei ti-au dat viata si despre cum trebuie tu sa-i privesti ca pe niste zei pt ca ti-au dat viata.
Gandirea asta e gresita, deaia nu merg relatiile dintre parinti si copii, gen Casyo care e terorizat de ai lui si care suporta saracul pt ca are impresia ca ai lui sunt zei pe pamant pt ca l-au nascut si crescand cu ideea asta ca el le datoreaza alor lui totul a devenit o persoana fricoasa, timida.

Parintii trebuie rspectati la fel cum trebuie respectati toti oamenii, nimic mai mult.Parintii trebuie iubiti pt ti-au dat nastere si te-au crescut, atat.Cum sa-ti fie ma frica de parinti?Asta distruge totul.Sau cum sa-i zici lu maicata "sarutmana", E MAICATA frate, nu vecina din bloc mai invarsta.

Exista relatii prea reci dintre parinti si copii, prea de sus ii privesc unii parinti pe copii si deaia ajung aia niste speriati, carora le e frica sa-si spuna punctul de vedere si carora le e frica sa ridice tonul atunci cand trebuie s-o faca, pt ca asa i-au invatat parintii in aia 7 ani de acasa, ca ei trebuie sa fie supusi si asa vor fi toata viata :)
Eu ma bucur doar ca ai mei nu au fost vreodata asa si ca din cauza asta azi nu mi-e frica sa spun ceea ce gandesc si ceea ce vreau:)
0
16-07-2014, ora 12:51
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Are dreptate prozac David, aceasta boala e mai mult decat anxietatea in sine, nu stiu ce crezi tu ca inseamna toc, dar cu siguranta te inseli, tocul este o boala mult mai grea ca sa zic asa decat anxietatea sau anhedonia sau pt ce ai luat tu cipralex.Chiar ca nu stii despre toc:)), nici macar din curiozitate nu cred ca ai citit despre, cum am mai zis tu te contrazici cu lumea fara sa stii nimic despre subiect in sine si asta ma face sa cred ca stevens are dreptate in unele comentarii, no ofense

Eu am luat cipr decat o luna de fiecare data cand m-am apucat de el, nu-mi pot da cu parerea despre el, plus ca la mine poate sa nu mearga la altii poate sa fie un medicament extraordinar care sa le schimbe viata.Nu poti da sfaturi in legaura cu medicamentele legat de experienta ta, pt fiecare organism e diferit.
0
16-07-2014, ora 12:53
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Asta mi s-a explicat si mie, ca fiecare organism are reactia lui fata de acelasi medicament, de aceea unora le face bine si altora nu.
0
16-07-2014, ora 12:58
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Ba David ba iar dadusi cu nuca in perete:))

'Boala obsesiv-compulsiva este o tulburare de anxietate caracterizata prin ganduri incontrolabile, indezirabile si repetitive'
0
16-07-2014, ora 13:00
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, tu pe unde te relaxezi vacanta asta?
0
16-07-2014, ora 13:05
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Prin pat Cata, fac tratamentul acela si n-am voie la soare.
0
16-07-2014, ora 13:16
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nici la munte nu ai voie?
Dar cat timp il iei?
Si se vad ceva rezultate?
0
16-07-2014, ora 13:24
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
David, printr-o situatie asemanatoare am trecut eu, acum 7 ani luam seroxat si mi-a facut bine, 3 ani mai precis am luat.
Acum un an am incercat din nou seroxatul si nu mi-a mai facut bine.
Explicatia? Organismul se obisnuieste cu substanta care nu isi mai face efectul.
In acest caz, trebuie schimbat tratamentul, si este foarte posibil sa nu nimeresti din prima substanta care iti face bine. Si le schimbi pana il gasesti pe cel bun.
Eu am gasit venlafaxina, dupa ce am incercat escitalopramul, paroxetina si sertralina si nu mi-au mers deloc.
0
16-07-2014, ora 13:27
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Am sters câteva comentarii care nu erau relevante pentru tema acestui grup de discutie. Rugam toti utilizatorii acestui topic sa nu mai posteze mesaje ofensatoare la adresa altora. Mesajele offtopic vor fi sterse si utilizatorii pot fi blocati pe baza acestui motiv.
0
16-07-2014, ora 13:28
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Cata si cand se termina toate medicamentele ce mai e de facut?Eu deaia nu sunt de acord cu medicamentele, e obisnuieste creierul cu ele, deci ori iei toata viata ori deloc, asa vad eu treaba.

Roaccutanul isi face efectul in 2 3 4 luni, inafara de faptul ca mi s-a uscat putin fata cosurile n-au disparut, din contra le-a sco pe toate afara.Azi maresc doza la 30 mg btw:D
0
16-07-2014, ora 13:29
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
asa este, la fel ca si oricare antidepresiv/anxiolitic, escitalopram(Cipralex)da rezultate in cazul unor persoane si la altele nu. Ceea ce e insa benefic in mod special la acest tratament, e faptul ca raspund mai multe persoane la tratament (atat in depresiile medii/severe cat si in tulburarile de anxietate cu probleme, gen TOC sau panica) si mai multe persoane ajung sa atinga o remisiune a bolii. In depresiile usoare (cum ai avut si tu probabil David) nu exista diferente considerabile de eficacitate intre escitalopram si altele...doar de rapiditate a instalarii efectului.

In plus avantajul tratamentului cu escitalopram e profilul foarte bun al efectelor secundare - per ansamblu, semnificativ mai bun decat la altele..iar in ceea ce priveste posibila crestere in greutate Andreea nici nu are rost sa-l compari cu Zyprexa (care la acest capitol sta foarte, foarte prost)
p.s.o sa reproduc comentariul asta si in subiectul despre care mentiona prozac adineaori
0
16-07-2014, ora 13:29
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, pe tine te iert pt. ca stiu ca iar vorbesti la nervi, nu esti in apele tale...Crede-ma ca nu vrei sa te afli in situatia mea.Hai sa facem schimb, da-mi tu toc-ul si iti dau eu anhedonie, pt. ca eu toc-ul stiu cum sa-l abordez acum...

Foarte buna intrebarea Andreei, ce facem katy in momentul in care nu mai merge nimic?Eve este exact in situatia asta.
0
16-07-2014, ora 13:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
tocmai aceasta eficacitate variabila Andreea face atat de importanta respectarea unei perioade de timp pentru tratament, inainte de a schimba de la un tratament la altul. De exemplu acum, cu tratamentul pentru acnee tu induri mult mai multe decat ai fost dispusa sa o faci pentru escitalopram..nu-i asa?
0
16-07-2014, ora 13:36
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
David, a incercat toate, dar toate variantele de substanta?
Ma indoiesc de acest lucru.
0
16-07-2014, ora 13:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
nu cunosc cazul eve90 si nu stiu cum sa-l caut:(..poate ma ajuti cu niste indicatii David.insa in cazul in care se incearca toate clasele de antidepresive uzuale (si bineinteles psihoterapia) se poate testa si efectul unor antipsihotice (quetiapina are de exemplu indicatii in acest sens)..bineinteles la indicatia psihiatrului
0
16-07-2014, ora 13:42
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Ea stie mai bine...Ea spunea ca nu intelege cum cipralexul a putut sa-i faca bine in trecut si acum sa nu mai aiba acelasi efect.Hai sa presupunem ca ea nu a incercat chiar toate variantele de tratament, dar ia exemplul tau katy, tu cred ca le-ai cam incercat pe toate.Ce vei face cand vei epuiza toate variantele?
0
16-07-2014, ora 13:46
david27
Nu este medic/terapeut
david27
http://forum.romedic.ro/prod/Terapie_cognitiva_pentru_atacuri_de_panica?_084787.html

Asta e unul din topic-urile deschise de ea.
0
16-07-2014, ora 13:53
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
David, nu chiar pe toate, mi-au mai ramas cateva :)).
Din fericire, m-am oprit la venlafaxina, care nu prea e pt toc, merge mai mult pe anxietate, dar sunt ok cu ea.
Si cand am zile cu adevarat proaste mai iau cate un hyper-calm, care este un medicament din plante.

Dar este si Rares aici care este medic, poate ne lumineaza el.
0
16-07-2014, ora 14:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
O sa am un raspuns scurt pentru asta David/Cata..psihoterapia in doza potrivita...ajuta in cele din urma nu neaparat sa scapi de problemele respective, dar sa inveti sa traiesti cu ele...la fel ca si in 'As good as it gets'..trebuie sa merg acum dar ma voi uita si pe topicul trimis david
0
16-07-2014, ora 14:02
david27
Nu este medic/terapeut
david27
De asta ma si deranjeaza cand apare cineva precum prozac, care spune unei oi ratacite care abia a aflat ca are o tulburare psihica, ia cutare lucru, ca iti va face numai bine, rau nu are cum sa-ti faca.(citez exact din ce a spus prozac)Cum sa spui asa ceva?Trebuie sa fii si tu mai realist, tinand cont ca mecanismul exact al tulburarilor psihice nu se cunoaste.Putea sa faca acea afirmatie despre psihoterapie de exemplu, aia chiar n-are ce rau sa-ti faca, dar despre psihiatrie sunt n exemple pe forum in care a facut mai rau.
0
16-07-2014, ora 14:14
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
In ultimul comentariu al lui David ii dau dreptate:-)
0
16-07-2014, ora 14:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Mie mi-a facut bine, dar nu pe obsesie/compulsie, aici nu a avut nici un efect.
0
16-07-2014, ora 14:54
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
David, fa bine si nu mai fa referire la persoana mea! PENTRU TINE NU EXIST!

Fata care a intrebat de Cipralex dorea informatii despre acesta. Eu i-am oferit din experienta mea personala, dl Rares i-a oferit informatii din experienta dansului cu pacientii. Tu din ce punct de vedere te-ai bagat in discutie?

Despre ce vorbim? Cine e pe langa subiect?
0
16-07-2014, ora 15:00
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Prozac, eu tot din experienta personala dau sfaturi, doar ca eu nu am incercat cipralexul, am incercat altele.Am idee cum sta treaba cu tulburarile psihice, nu sunt ca bolile fizice, ai luat hapul si ti-a trecut, aici e mai complicat.Tu asta nu intelegi.Si nu mai crede toate informatiile pe care le citesti despre stiinta si in special psihiatrie, incearca sa mai si aprofundezi daca vrei sa te apropii de adevar.Acum esti departe de el... Uite, n-ar fi rau sa faci o facultate de chimie si sa lucrezi in cercetare.Atunci poate o sa intelegi mai bine ce face psihiatria...
0
16-07-2014, ora 15:08
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
In fine...cu tine omul n-oi scoate la lumina nicicum.

Daca vrei parerea mea sincera, suntem departe de Adevar si tu si eu si orice muritor de rand:)

Insa, un singur sfat iti dau, fii mai flexibil in gandire accepta si parerea celorlalti si iti va fi mult mai bine.
Accepta ca asa cum exista bolnavi de diabet, exista si bolnavi cu tulb psihice in care tratamentul ajuta pina la remisia totala a bolii.
Esti foarte rigid, si nu am tras numai eu concluzia asta, ti-au zis pe rand ceilalti colegi de forum si daca nu iti convine o idee sari la jugulara.

Nu e ok si crede-ma ca nu iti va fi bine.

Destul pentru mine, pentru azi.
0
16-07-2014, ora 15:14
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Nici eu nu cunosc adevarul absolut, dar sunt mult mai aproape de el decat esti tu, tocmai din motivul ca eu aprofundez informatia, nu o iau ca pe un adevar absolut din start.Nu trebuie sa fii om de stiinta ca sa faci lucrul asta, trebuie sa fii doar inteligent, sa stii sa analizezi ce au studiat altii...
As vrea sa vad si eu o persoana cu tulburari psihice, care a ajuns la remisie totala urmand doar calea psihiatriei.Exista asa ceva?Eu nu cred.Ca tu inca mai speri la o remisie totala, e problema ta, doar sa nu ramai in final complet dezamagita.
0
16-07-2014, ora 23:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Andreea imi place foarte mult cum gandesti referitor la libertatea personala si te indemn sa nu pleci urechea la tot felul de clisee penibile, lansate de penibili cu aceasta vocatie (nu e vorba de Dl. Rares evident!) !
De asemenea ma bucur ca parintii tai ti-au oferit toata libertatea de care ai avut nevoie, insa totusi il consider pe tatal tau cam iresponsabil, din moment ce stie clar ca el ti-a transmis vulnerabilitatea genetica, el se trateaza de anxietate dar pt tine tine nu face eforturi suficiente si ferme pt a-ti gasi un tratament adecvat !

Nu am spus ca TOTI oamenii sufera de 'o boala ascunsa grava', ci medicii spun ca fiecare dintre noi are o anumita aplecare nativa, un sambure fie de nevroza fie de psihoza, in functie de care oamenii isi fac alegerile politice de exemplu ! Si asta se vede foarte usor cand au de ales intre un om echilibrat, rezonabil si un dezaxat, un exaltat !
La fel de bine se poate vedea aceasta predispozitie si in familie, in relatia cu partenerul sau copiii, unde din nou iese la iveala foarte usor acea tendinta spre impacare, echilibru sau dimpotriva pentru control si chiar persecutie ! Eu nu gasesc alta explicatie logica pentru comportamentul absolut abuziv al unor parinti !
0
17-07-2014, ora 00:05
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Merci Steve, tatal meu nu se trateaza de nimic, ia doar calmepam:-)
Singurul lucru care m-a deranjat pana acum la ei si care m-a socat oarecum este faptul ca mi-au pus zyprexa in apa si am apucat sa iau o data, dupa care s-au razgandit si ei si au oprit, eu nu am stiut nimic o vreme.La asta nu ma asteptam, sa ia ei o decizie pt mine fara ca eu sa fiu de acord, au fost curajosi, pacat ca nu i-a tinut mult pt ca mi-au spus, bineinteles sub presiunea mea hehe:-)
Adaugă un comentariu / răspuns
7590 comentarii 1 2 ..... 333435 ..... 252 253 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: