GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7590 comentarii 1 2 ..... 484950 ..... 252 253 Înainte ›
0
29-07-2014, ora 00:14
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Iar vorbesti abureli din cartea dr. Amen...
Ia zi-mi si mie, eu ce motivatie as avea sa mai traiesc, in situatia in care ma aflu, sau unul care se afla in situatia mea? Lumineaza-ma!
0
29-07-2014, ora 00:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sef pe viata la fan-clubul lui Andreea ?! :)

Ultimul ps au fost numai deductii logice ale mele ! Dr Amen lucreaza doar pe dovezi si analize obiective !
0
29-07-2014, ora 00:31
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Iti zic eu, nu exista nicio motivatie, in afara de frica de pedeapsa vesnica. Dar problema este ce facem cu cei care nu cred in asemenea 'aberatii', ce ad le mai dam? :)))

Tu chiar vorbesti serios, dr. Amen lucreaza pe dovezi si analize obiective? :))) In psihiatrie nu exista obiectivitate, tocmai de asta se incearca o mie de ad-uri, ca vezi doamne sa-l gasesti pe ala bun. :)) Unde ti-e logica?
0
29-07-2014, ora 01:36
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, spuneai mai demult ca iti place si tie Coldplay. Ai ascultat ultimul lor album, 'Ghost Stories'? Daca vrei sa te detasezi o clipa de probleme si sa fii cu mintea undeva departe, ti-l recomand cu caldura. :) Are ceva magic, ce te trimite in lumea viselor, te relaxeaza.Cel mai bine e sa-l asculti in casti, daca ai o pereche buna de casti, stand intinsa in pat. Il gasesti pe torrent gratis, sau il poti cumpara de pe itunes sau amazon, daca nu iti place gratis, daca vrei sa rasplatesti artistii. :))) Oricum, face toti banii, vi-l recomand tuturor. Muzica buna nu ar trebui sa lipseasca din schema de tratament a anxiosilor. :))
0
29-07-2014, ora 10:52
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Copile se vede ca iti cam fileaza lampile ! Daca ti-ai face acum un CT sau RMN cu substanta de contrast, creierul tau ar arata ca un brad de craciun cu luminitele in functiune ! Mai mult decat la un om normal, evident !
Ce neuroleptice ai pe acasa, ti s-au recomandat vreodata ?! Mai e si faptul ca pomenesti des cuvantul 'streang' plus faptul te culci tarziu, ceea ce-mi arata ca ai avea urgenta nevoie de unul in doza cat de mica !
0
29-07-2014, ora 12:03
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Ia sa-ti faci tu un CT sau RMN, ca tu sigur nu ai toate tiglele pe casa. Ai si probleme de memorie, s-ar putea sa ai un inceput de dementa, spuneai ca stii tu o fata care e din Brasov la fel ca Andreea, pe cand Andreea a zis de atatea ori ca e din Craiova. Mai ia si tu cate un bilomag forte, ia aminte sa tii minte. :))) Te sclerozezi de la varsta asta? Batranete, oua crete. :)))
Stevens, daca eram in locul tau, m-as fi spanzurat de mult, sa nu mai fac umbra pamantului degeaba. :))
0
29-07-2014, ora 12:10
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Maaa nu va mai certati:)) David fara sa fie ceva personal nu pot sa nu-i dau dreptate lui Stevens de data asta, si eu cred ca depresia este mai mult datorata unor dezechilibre din creier, ca o oricare alta boala.Asta este opinia mea, nimeni nu stie cu exactitate nimic, nici macar cei mai buni doctori deci e irelevant de ce face un om depresie.Cu totii avem motive, crede-ma, ce ma deranjeaza pe mine poate pe tine nu te deranjeaza si asa mai departe...Daca ar fi sa fie ca tine toata lumea ar avea depresie.

De exemplu eu cunosc oameni mult mai necajiti si mult mai chinuiti decat mine care n-au nici pe dracu si se duc la scoala si isi vad de treaba lor, aia de ce nu fac depresie si eu da?Aia de ce nu fac crize de nervi?
0
29-07-2014, ora 12:13
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, depresia prin definitie, e o stare de tristete si amaraciune prelungita. Ce dezechilibru se produce in creier cand iti moare cineva drag, de exemplu? Tristetea e un sentiment, nu un dezechilibru chimic.
Acei oameni mult mai necajiti si mai chinuiti decat tine, poate nu se consuma pt ca nu ii duce mintea prea mult, sau pt. ca sunt niste indoctrinati religios, care fiecare suferinta o arunca pe spinarea lui Dzeu, ca asa a vrut Dzeu sa fiu sarac, orb, schiop, cocosat, etc. Ai prins ideea. :)
0
29-07-2014, ora 12:14
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Nu sunt mare fana Coldplay, imi plac cateva piese.Nu vrei sa intri in discutii despre muzica cu mine ca eu nu mai termin:D Imi place muzica, unul dinstre putinele lucruri care mai imi plac.
0
29-07-2014, ora 12:15
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
David, depresia e o boala.Despre ce dracu vorbesti ma? Cand iti moare cineva esti trist, nu faci neaparat boala 'depresie'.Nu stii ce este aia depresie probabil, altfel nu-mi explic de ce ai spune asa o mare aberatie:))

La mine depresia nu a fost deloc o stare de tristete, nici pe departe.Am avut depersonalizare, derealizare, nu mai stiam cine sunt, nu ma cunosteam cand ma uitam in oglinda, simteam trupul gol fara suflet, credeam mereu ca visez(la propriu)si stiu ca sunt doar niste vorbe, dar in realitate sa stimti cu adevarat asta este pur si simplu groaznic...parca vedeam fiecare lucru pt prima data in viata, eram pe alta planeta si nu stiam ce am, credeam ca am ceva la cap, neurologic, dar mi-au zis ca am depresie.Intelegi?Depresia nu este o stare de tristete David
0
29-07-2014, ora 12:20
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Nu e Andreea nicio boala, e o boala a sufletului. Sunt unii carora le moare cineva foarte drag lor, de exemplu sotie, copil, si nu mai pot iesi din acea stare de tristete, practic sufletele lor sunt rupte, epuizate de durere. Asta tot depresie e si nu e produsa de un dezechilobru chimic in creier.

Andreea, pai inseamna ca tu n-ai avut depresie, ci ai avut altceva atunci. Depersonalizarea e un simptom al anxietatii generalizate. Citeste pe wikipedia definitia depresiei si o sa vezi ca am dreptate.
0
29-07-2014, ora 12:28
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Eu sunt obsedat de muzica, ascult in fiecare zi, face parte din schema de tratament. :)) Si in cazul meu, e unul dintre putinele lucruri care mai reuseste sa aprinda o flacara de emotie destul de mica, ce a mai ramas in mine.
0
29-07-2014, ora 12:30
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Ba Davide lasa-ma frate cu goagle-ul tau.Am fost la 3 pshiatri atunci fiindca eram speriata ca o proasta si toti mi-au zis ca derealizarea si depersonalizarea sunt simptomele depresiei si stresului post traumatic si normal ca si ale anxietatii, dar mai putin probabil.Chiar incep sa cred ca tu n-ai avut si n-ai nici pe dracu.

Same here, legat de muzica:)
0
29-07-2014, ora 12:34
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Andreea nu ma cert, incerc sa-l aduc la realitate pe amicul tau maniac, saracul !
Copile vezi ca iti scapa amanunte importante si apoi ajungi la concluzii total SF, asta e modul tau de "gandire" ! Am spus ca fata respectiva cu Zyprexa este din Bv CA TINE, nu ca Andreea ! Doamne Dumnezeule !
Raspunde la intrebarea cu neurolepticele, ti s-au recomandat, ai pe acasa ?
0
29-07-2014, ora 12:42
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
David lasa-ma ma cu tristetea ta, ca sunt trista de cand m-am nascut, nu asta era problema la mine.Normal ca eram si trista, dar nu deasta am fost la medic in primul rand nu asta ma deranja pe mine, ci faptul ca nu mai simteam nimic nici macar pt parintii mei, eram pur si simplu goala, un robot, nici muzica nu mai puteam asculta...
0
29-07-2014, ora 12:48
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, asta nu e nimic prin ce ai trecut tu, stai sa vezi cand te vei simti goala, ca un robot, permanent, fara ca medicatia sa mai poata face ceva. Atunci sa te vad ce vei face, ce ad iti va mai recomanda Stevens... Tu si acum esti in depresie, atat timp cat esti trista, esti deprimata, deci cipralex-ul nu te-a scapat de nicio depresie, te-a scapat de altceva temporar, dar nu de depresie.
0
29-07-2014, ora 12:51
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
Andreea:Dar de ce ma rog, ai fost mereu trista?Trebuie sa fi fost niste cauze...Asa te-ai nascut?
0
29-07-2014, ora 12:53
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Vad ca vrei sa ne batem in boli or somthing:))David, nu stiu care dintre noi s-a simtit mai rau si imi pare foarte rau(sau nu) daca ti-a fost mai rau ca mie, nu asta era ideea.

La mine cipralexul si-a facut efectul in mai putin de 2 luni in perioada aceea.

Asa sunt eu, o trista:))Nu stiu daca am fost mereu o trista, dar stiu ca mereu am fost negativista si rautacioasa:D Probabil tristetea face parte din aceasi familie, habar n-am :))Probabil si din cauza Toc-ului pe care il am de la 7 ani
0
29-07-2014, ora 12:59
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, eu de 5 ani ma confrunt cu acea senzatie de gol, de robot, la mine e ceva permanent, sau pe termen mai lung. Asta e apatia si anhedonia.Pot sa bag si un flacon intreg de cipralex, ca tot nu imi revin. Dar chestia e, ca eu de 5 ani nu mai sunt trist absolut deloc, sunt un om foarte pozitiv, gasesc in fiecare problema un silver lining. Apropo, ai vazut filmul "Silver Linings Playbook"? Trebuie sa-l vezi neaparat, a luat un Oscar. :)
0
29-07-2014, ora 13:02
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Iauzi la el e un om optimist si pozitiv exact de 5 ani de cand are anhedonie:))Ia da-mi ma si mie de la tine niste anhedonie ca mi-ar prinde bine si mie:D
0
29-07-2014, ora 13:06
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, credinta m-a facut sa devin un om pozitiv, nu anhedonia. Anhedonia ma bagase si mai adanc in depresie o perioada. De asta tot zic ca depresia, tristetea, e boala sufletului.
0
29-07-2014, ora 13:08
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Eu am crezut ca am avut depresie in primavara anului 2010.Stateam singur in apartament si ma simteam foarte trist pentru ca nu reuseam sa scap de acele ganduri care nu imi dadeau pace.Ma rugam lui Dumnezeu, incercam sa fiu mai bun, dar degeaba.Aveam cosmaruri si vise ciudate.Aveam de multe ori sentimente ciudate, cateodata o euforie, altadata tristete.Ma speriau multe lucruri;de atunci au ramas majoritatea obsesiilor.Eram izolat atat in familie cat si la scoala.Ma gandeam la fratele meu cel mai mic(pe atunci) cu care am avut acel gand imputit si incepeam sa plang.Ma simteam foarte vinovat din cauza acestor ganduri.Am avut necazuri cu anumiti copii de varsta mea, care m-au speriat si mai tare.Odata m-au asteptat 30 de baieti la iesirea din liceu sa ma bata;altadata l-am lovit pe cineva cu piatra in cap si respectivul a lesinat chiar daca el incepuse cearta si aruncatul cu pietre.Tata a plecat in strainatate, iar munca cea mai mare a ramas pe mine si pe mama...Ma speriam de tigani care umblau la furat foarte mult pe atunci.Citeam foarte mult din Biblie si alte carti cu scopul de a ma simti mai bine.Imi placea si imi place foarte mult sa ma autocompatimesc, pana cand intr-o noapte am exagerat si am avut acel atac de panica dupa care a inceput adevaratul cosmar.Pana acum fusese preludiul...:((
0
29-07-2014, ora 13:12
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Andreea:TOC de la 7 ani?La tine clar a fost ceva genetic;daca nu ai avut probleme majore in familie sau la scoala, ramane doar o cauza-cea genetica...
0
29-07-2014, ora 13:14
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:poate gandeste ca si colegul meu de camera care zice ca Brasov nu e in Ardeal;e in Transilvania dar se aseamana ca accent cu Muntenia."Cum poti sa spui asa ceva, ca Brasovul e in Ardeal?"
0
29-07-2014, ora 13:18
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Casyo, te faci de cacao, Ardealul si Transilvania e unul si acelasi lucru. Cauta pe Google.
La geografie ziceai ca esti student? :))
0
29-07-2014, ora 13:25
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:Nu eu ma fac-colegul meu de camera se face..Eu am spus ce a zis el..El zice ca Ardealul e acolo unde se vorbeste ardeleneste cum e Cluj, Zalau, Alba Iulia..El recunoaste ca Brasovul e in Transilvania dar nu si in Ardeal...:)))Bine, la cat de capos e, nici macar nu are decenta sa recunoasca..Altadata a zis ca nazistii au fost de stanga..sau alte tampenii..
0
29-07-2014, ora 13:49
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
E ok, mi-a scapat chestia cu muntenii, desi am vazut-o scrisa !

Eu gandesc doar in termeni de judete, persoanele care se cred mai presus de altii pt ca fac parte dintr-o anumita regiune mi se par pur si simplu niste tarani constipati si jalnici ! Inseamna ca vor sa compenseze niste lipsuri prin mentionarea obarsiei !
Eu ma consider doar roman fara complexe sau mandrii ca m-am nascut undeva anume, desi dupa provenineta se pot deduce la modul general anumite inclinatii ! Sa inteleg ca muntenii sunt exagerat de mandri si prosti totodata ?! :) Esti din provincie ?, esti din provincie ?, te intreaba bucurestenii prima data ! :))
0
29-07-2014, ora 13:49
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Casyo, scuza-ma, intrebarea ta m-a indus putin in eroare. Am crezut ca mi-ai adresat mie intrebarea "Cum poti sa spui asa ceva, ca Brasovul e in Ardeal?" Trebuia sa specifici ca era replica virgula colegului de camera. :)) Am retinut bine ca esti student la geografie?
0
29-07-2014, ora 14:07
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:aia era replica lui :))Da, la geografie, specializarea turism..
0
29-07-2014, ora 14:11
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Aha, inseamna ca ma tine inca bine memoria. :))
Adaugă un comentariu / răspuns
7590 comentarii 1 2 ..... 484950 ..... 252 253 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: