GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
@Cătălina: Tind să-i dau dreptate lui Stevens în ce priveşte schema ta medicamentoasă actuală. Sunt din ce în ce mai convins că singura soluţie eficientă împotriva TOC este antidepresiv + neuroleptic.
În rest, ce mai faceţi toţi, cum vă mai simţiţi? Eu sunt într-o oarecare platitudine, nici nu mă fac bine, nici nu crăp :)
În rest, ce mai faceţi toţi, cum vă mai simţiţi? Eu sunt într-o oarecare platitudine, nici nu mă fac bine, nici nu crăp :)
Kolya, am incercat sa iau antipsihotice si imi era rau de la ele, asa cum am mai scris aici.
Ultimul incercat mi-a pus capac, era sa chem ambulanta am crezut ca o sa mor..
Ultimul incercat mi-a pus capac, era sa chem ambulanta am crezut ca o sa mor..
@Stevens: "Adevarul este ca ai mostenit niste gene sau niste predispozitii de la ambii parinti care combinate au dat asta ! Nu ne putem acuza parintii ci trebuie sa cautam SOLUTII RATIONALE la o problema data, punct !"
Cred că asta este cea mai raţională şi sincer ajutătoare frază pe care ai scris-o în ultima vreme. Dacă asta e cu adevărat părerea ta şi aşa gândeşti, atunic nu mai ai niciun motiv logico-sentimental să-i "brutalizezi" verbal pe colegii David, Casyo şi Cătălina, cu atât mai puţin pe părinţii lor. Stimă!
Cred că asta este cea mai raţională şi sincer ajutătoare frază pe care ai scris-o în ultima vreme. Dacă asta e cu adevărat părerea ta şi aşa gândeşti, atunic nu mai ai niciun motiv logico-sentimental să-i "brutalizezi" verbal pe colegii David, Casyo şi Cătălina, cu atât mai puţin pe părinţii lor. Stimă!
@Cătălina: Sunt zeci de combinaţii de antidepresiv + neuroleptic. Însă substanţele de bază nu sunt prea multe. Vorbeşti cu psihiatra ta, ştergeţi de pe listă substanţele care n-au avut efectul scontat, şi construiţi următoarea schemă de tratament pe baza substanţelor rămase pe listă şi tot aşa, până când ajungi la un tratament eficient. Şi să nu te gândeşti că durează ani de zile, e o problemă de câteva luni în general. Dar, vorbeşte, te rog, cu psihiatra ta şi dă-i ideea asta. O altă idee e să foloseşti generice, dacă originalele ţi s-au părut prea puternice. De regulă, genericele au o eficienţă de 70% faţă de substanţă originală. După o scrută perioadă de luat generice, fie treci la o doyă similară din medicamentul original, pe care acum organismul îl suportă, sa treci la o doză mai mare de geenric.
Kolya, felicitari pt replica de mai sus.
Pe langa asta, as vrea sa te intreb, tu in prezent iei antipsihotic?
Si cum te simti cu el?
Mai sus ai scris asta:
"Eu sunt într-o oarecare platitudine, nici nu mă fac bine, nici nu crăp :) "
Ce sa inteleg deci?!
Pe langa asta, as vrea sa te intreb, tu in prezent iei antipsihotic?
Si cum te simti cu el?
Mai sus ai scris asta:
"Eu sunt într-o oarecare platitudine, nici nu mă fac bine, nici nu crăp :) "
Ce sa inteleg deci?!
Am ametit de la ultima postare.Nu poate un psiholog sa-ti scoata ideile alea sucite de unde sunt bagate?
Tu esti fata din poza?daca, da atunci cel mai bine iti sta cu parul scurt si daca aveai 80 de kg te mai intelegeam, dar asa?
De fapt stai-astea-s ginduri care te trimit in compulsie?
Poate un medicament sa actioneze pe butonul normalitatii?deci daca iei pastile cum se simte in interior?nu mai ai asa pofta sa tai parul?
Mai sa fie!la anii aia ai vrut sa te sinucizi?asta iar ma baga in ceata.
Tu esti fata din poza?daca, da atunci cel mai bine iti sta cu parul scurt si daca aveai 80 de kg te mai intelegeam, dar asa?
De fapt stai-astea-s ginduri care te trimit in compulsie?
Poate un medicament sa actioneze pe butonul normalitatii?deci daca iei pastile cum se simte in interior?nu mai ai asa pofta sa tai parul?
Mai sa fie!la anii aia ai vrut sa te sinucizi?asta iar ma baga in ceata.
Fata din poza nu sunt eu.
Seman cu ea diferenta este culoarea parului, ea roscata, eu blonda.
Stiu, asa e, insa setea de perfectiune nu poate fi potolita oricum.
Iau tratament dar mai tai din par, nu chiar ca inainte dar tot am compulsia asta. Diferenta este ca nu ma simt atat de rau ca atunci cand nu luam tratament.
Da, la anii aia am vrut, si cumva si parul a fost un element..
Mi-am inghetat primul an de facultate, pt ca atunci am clacat, apoi dupa 1 an m-am intors ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic si am terminat-o cu nota 9 la licenta.
Si am fost sanatoasa tun pana am ramas insarcinata, pe urma, nu mi-am mai revenit..
Seman cu ea diferenta este culoarea parului, ea roscata, eu blonda.
Stiu, asa e, insa setea de perfectiune nu poate fi potolita oricum.
Iau tratament dar mai tai din par, nu chiar ca inainte dar tot am compulsia asta. Diferenta este ca nu ma simt atat de rau ca atunci cand nu luam tratament.
Da, la anii aia am vrut, si cumva si parul a fost un element..
Mi-am inghetat primul an de facultate, pt ca atunci am clacat, apoi dupa 1 an m-am intors ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic si am terminat-o cu nota 9 la licenta.
Si am fost sanatoasa tun pana am ramas insarcinata, pe urma, nu mi-am mai revenit..
Cele 9 luni de sarcina si nasterea cuprind ceva care ti-au imprimat neincrederea in tine, nu te pretuiesti indeajuns si ce vine din afara nu acopera nevoia ta de a fi femeia adorata.
A fi perfectionist este fain atita vreme cit nu seamana a obsesie.
Eu am mare grija de aspectul meu, dar mai mult decit atit ma intereseaza sa fiu vesel pe dinauntru, sa am pofta de viata, sa ma simt si sa fiu cu adevarat viu.
Nu stiu ce m-as face sa nu pot fi asa.
A fi perfectionist este fain atita vreme cit nu seamana a obsesie.
Eu am mare grija de aspectul meu, dar mai mult decit atit ma intereseaza sa fiu vesel pe dinauntru, sa am pofta de viata, sa ma simt si sa fiu cu adevarat viu.
Nu stiu ce m-as face sa nu pot fi asa.
Eu nu mai sunt demult vesela pe dinauntru, ma tarasc prin viata asta..
Si sa nu fie posibil prin nimic o stimulare puternica a vietii?
Golirea de simtaminte?sau de energie?cum se simte fenomenul?
Sper sa nu-mi prind urechile sau sa ma molipsesc
Golirea de simtaminte?sau de energie?cum se simte fenomenul?
Sper sa nu-mi prind urechile sau sa ma molipsesc
Ce mai faceti saluuuuuuuuuuuuut
Eu fac tratament cu Abilify si jumatate de valdoxan seara plus anxiar, inafara de faptul ca nu pot sta intr un loc si ca am atacuri de panica nu vad nicio schimbare, dar a trecut prea putin timp ca sa vad, abia 2 sapt.
Crize nu prea am mai facut, sincera sa fiu nu prea mai imi pasa de felul in care arat daca va vine sa credeti, ma simt rau chiar si cu probleme rezolvate, acum am altfel de rau...si banuiam ca va fi asa intr un fel chiar daca nu vroiam sa accept.
Mi am gasit o doc foarte draguta care imi asculta parerea si negociaza cu mine in asa fel in care sa iau pastilele si sa fie bine, acum a zis ca dupa 3 4 sapt de abilify o sa mi bage antidepresiv pt ca m am plans eu ca nu prea imi mai place nimic, nicio activitate si adevarul asta e, nimic nu ma entuziasmeaza nici macare felul in care arat hehe glumesc
Sper ca sunteti bine, ce mai faceti?Cata cum esti fataa??Imi era dor sa vorbim.
Ca si bonus de ;a abilify cred...am slabit f mult, am 47 de kg ^_^ visul meu :))) nici nu mi mai pasa acum
Eu fac tratament cu Abilify si jumatate de valdoxan seara plus anxiar, inafara de faptul ca nu pot sta intr un loc si ca am atacuri de panica nu vad nicio schimbare, dar a trecut prea putin timp ca sa vad, abia 2 sapt.
Crize nu prea am mai facut, sincera sa fiu nu prea mai imi pasa de felul in care arat daca va vine sa credeti, ma simt rau chiar si cu probleme rezolvate, acum am altfel de rau...si banuiam ca va fi asa intr un fel chiar daca nu vroiam sa accept.
Mi am gasit o doc foarte draguta care imi asculta parerea si negociaza cu mine in asa fel in care sa iau pastilele si sa fie bine, acum a zis ca dupa 3 4 sapt de abilify o sa mi bage antidepresiv pt ca m am plans eu ca nu prea imi mai place nimic, nicio activitate si adevarul asta e, nimic nu ma entuziasmeaza nici macare felul in care arat hehe glumesc
Sper ca sunteti bine, ce mai faceti?Cata cum esti fataa??Imi era dor sa vorbim.
Ca si bonus de ;a abilify cred...am slabit f mult, am 47 de kg ^_^ visul meu :))) nici nu mi mai pasa acum
Cata am apucat sa citesc ultimul tau comentariu si pot spune ca asa simt si eu acum...
Welcome back!:) Uite, ca sa te inveselesti putin, asculta asta:https://www.youtube.com/watch?v=_Me2bLFKZRc
@Cătălina: Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat, am alergat zilele astea cât alţii într-o lună :)
În prezent iau antidepresiv Escitalopram 30 mg/zi + neuroleptic Quetiapină 300 mg/zi.
În cazul meu, singurul efect pe care l-a avut antidepresivul a fost eliminarea în proporţie de 80% a anxietăţii, dar în materie de TOC a fost irelevant.
De-abia combinaţia de antidepresiv + neuroleptic mi-a stabilizat până la o limită suportabilă obsesiile şi compulsiile.
Doctorul meu curant este genul meu de om, caută peste tot, se informează, învaţă, se specializează, merge la conferinţe şi este de aceeaşi părere cu mine: combinaţia optimă, cel puţin momentan, pentru tratarea TOC-ului este antidepresiv + neuroleptic.
Mi-amintesc de ce zicea Casyo, că în curând se va descoperi un tratament eficient definitiv pentru boala noastră.
Deja în prezent, TOC-ul nu mai este o boală dubioasă, tabu, este o boală biologică ştiinţific dovedită.
Mai mult decât atât, până acum un an-doi, această boală lovea cam 2% din populaţie şi era oarecum cantitate neglijabilă. În prezent, numărul nostru s-a dublat, ajungând la 4%. Prognosticul este în continuare de creştere, fapt ce a dus la deblocarea de fonduri substanţiale de la jumătatea anului ăsta şi se speră ca în câţiva ani să avem medicamente destinate exclusiv nouă, suferinzilor de TOC. Deocamdată se testează pe şoareci şi au ceva efecte benefice, dar mai mult în înţelegerea bolii decât în tratare.
În ce priveşte "platitudinea", mă refeream la faptul că încep, încet-încet, să mă simt ca un om normal, încep să încerc să mă integrez şi să mă pierd în mulţime. Şi parcă nu mi se mai mare ceva extraordinar. De fapt ăsta e modul de reacţie al organismului, când te simţi normal, nu emite niciun fel de semnal, de avertizare. Numai când începi să te simţi rău, corpul reacţionează în fel şi chip.
Cum sa-ţi explic, e ca şi cum ţi-ai dori cu ardoare o bucată de ciocolată. Treci prin iad că să ajungi la ciocolată, o devorezi, şi după ce într-un final ţi-ai satisfăcut pofta, te miri cum de te-ai chinuit atâta pentru o chestie ce nu valorează mai mult de 10 lei. Dar nici nu poţi, pe de altă parte, să nu te gândeşti cum vei reacţiona în momentul când vei avea din nou poftă de ciocolată.
În prezent iau antidepresiv Escitalopram 30 mg/zi + neuroleptic Quetiapină 300 mg/zi.
În cazul meu, singurul efect pe care l-a avut antidepresivul a fost eliminarea în proporţie de 80% a anxietăţii, dar în materie de TOC a fost irelevant.
De-abia combinaţia de antidepresiv + neuroleptic mi-a stabilizat până la o limită suportabilă obsesiile şi compulsiile.
Doctorul meu curant este genul meu de om, caută peste tot, se informează, învaţă, se specializează, merge la conferinţe şi este de aceeaşi părere cu mine: combinaţia optimă, cel puţin momentan, pentru tratarea TOC-ului este antidepresiv + neuroleptic.
Mi-amintesc de ce zicea Casyo, că în curând se va descoperi un tratament eficient definitiv pentru boala noastră.
Deja în prezent, TOC-ul nu mai este o boală dubioasă, tabu, este o boală biologică ştiinţific dovedită.
Mai mult decât atât, până acum un an-doi, această boală lovea cam 2% din populaţie şi era oarecum cantitate neglijabilă. În prezent, numărul nostru s-a dublat, ajungând la 4%. Prognosticul este în continuare de creştere, fapt ce a dus la deblocarea de fonduri substanţiale de la jumătatea anului ăsta şi se speră ca în câţiva ani să avem medicamente destinate exclusiv nouă, suferinzilor de TOC. Deocamdată se testează pe şoareci şi au ceva efecte benefice, dar mai mult în înţelegerea bolii decât în tratare.
În ce priveşte "platitudinea", mă refeream la faptul că încep, încet-încet, să mă simt ca un om normal, încep să încerc să mă integrez şi să mă pierd în mulţime. Şi parcă nu mi se mai mare ceva extraordinar. De fapt ăsta e modul de reacţie al organismului, când te simţi normal, nu emite niciun fel de semnal, de avertizare. Numai când începi să te simţi rău, corpul reacţionează în fel şi chip.
Cum sa-ţi explic, e ca şi cum ţi-ai dori cu ardoare o bucată de ciocolată. Treci prin iad că să ajungi la ciocolată, o devorezi, şi după ce într-un final ţi-ai satisfăcut pofta, te miri cum de te-ai chinuit atâta pentru o chestie ce nu valorează mai mult de 10 lei. Dar nici nu poţi, pe de altă parte, să nu te gândeşti cum vei reacţiona în momentul când vei avea din nou poftă de ciocolată.
@Andreea: Mă bucur mult pentru tine că ai acceptat în final tratamentul. Sper să-ţi fie de ajutor şi să ne auzim mai des pe mai departe.
Sănătate multă-ţi doresc, ţie şi tuturor! :)
Sănătate multă-ţi doresc, ţie şi tuturor! :)
Buna tuturor!
Andreea, ma bucur ca ai revenit, sincer imi faceam griji pt tn ca nu mai aparusei demult, nici pe mess..
Zici ca te-ai apucat de tratament, si chiar cu antipsihotic.
Eu cand incercam Solian faceam atacuri de panica, era cumplit, nu am mai suportat si nu l-am mai luat.Dupa ce am incetat cu el, mi-am revenit.
Abilify stiu ca este cel mai soft antipsihotic.
Ma mira totusi faptul ca nu ti-a combinat cu antidepresiv, nu ar fi fost normal sa faca asa?!
Eu sunt la 58 kg si nu sunt multumita.
O sa incep sa iau green coffe care promite ca ma ajuta sa dau jos 8 kg..
Eduard, daca ai mintea sanatoasa cu siguranta nu te molipsesti de la noi.
Daca ai indoieli, mai bine nu mai intra aici, unele obsesii se pot lua, sunt "contagioase" sa zic asa..
Eu am inceput sa ma simt iar rau dupa ce o luna am fost ok cu gabaran.
Nu mai stiu ce sa fac, sunt si ciufulita ca nu vreau sa iau aia, nu ailalta..nu pot decide ce sa aleg pt ca dupa ce mi-au revenit complexele din adolescenta nu o sa rezist sa ma uit in oglinda si sa ma vad grasa..(desi pe atunci nu eram).
Am obosit sa ma tot simt rau...iar acasa e asa cum e cu el...:(
Andreea, ma bucur ca ai revenit, sincer imi faceam griji pt tn ca nu mai aparusei demult, nici pe mess..
Zici ca te-ai apucat de tratament, si chiar cu antipsihotic.
Eu cand incercam Solian faceam atacuri de panica, era cumplit, nu am mai suportat si nu l-am mai luat.Dupa ce am incetat cu el, mi-am revenit.
Abilify stiu ca este cel mai soft antipsihotic.
Ma mira totusi faptul ca nu ti-a combinat cu antidepresiv, nu ar fi fost normal sa faca asa?!
Eu sunt la 58 kg si nu sunt multumita.
O sa incep sa iau green coffe care promite ca ma ajuta sa dau jos 8 kg..
Eduard, daca ai mintea sanatoasa cu siguranta nu te molipsesti de la noi.
Daca ai indoieli, mai bine nu mai intra aici, unele obsesii se pot lua, sunt "contagioase" sa zic asa..
Eu am inceput sa ma simt iar rau dupa ce o luna am fost ok cu gabaran.
Nu mai stiu ce sa fac, sunt si ciufulita ca nu vreau sa iau aia, nu ailalta..nu pot decide ce sa aleg pt ca dupa ce mi-au revenit complexele din adolescenta nu o sa rezist sa ma uit in oglinda si sa ma vad grasa..(desi pe atunci nu eram).
Am obosit sa ma tot simt rau...iar acasa e asa cum e cu el...:(
Kolya, in legatura cu medicamentul care va vindeca o tulburare psihica cum e toc-ul, ca asta e pana la urma, tulburare, nu boala, nu pot sa zic decat keep dreaming, that's not gonna happen... :)) E ca si cand ai spune ca poti scoate un virus informatic cu surubelnita, cam asa ceva.:))
Kolya, iti multumesc pentru raspuns.
Asa o fi, cu combinatia aceea sa tii la o limita suportabila toc-ul, dar organismul meu nu poate tolera antipsihoticul...
Si eu sper intr-un medicament minune pentru toc, poate cine stie..
Asa o fi, cu combinatia aceea sa tii la o limita suportabila toc-ul, dar organismul meu nu poate tolera antipsihoticul...
Si eu sper intr-un medicament minune pentru toc, poate cine stie..
Cata si mie mi e cam greu cu pastilele astea, nu pot sta intr un loc cum spuneam dar sunt obosita in acelasi loc, groaznic...Trebuie sa l iau pt ca toti doctorii mi l au dat si na, trebuie macar cateva luni, cat zic ei, o sa mi bage cipralez saptamana viitoare asa a zis doc:D cipralex cu abilify
Cata o sa intru pe mess sa mai vorbim, pup!
Ce faceti restul?
Cata o sa intru pe mess sa mai vorbim, pup!
Ce faceti restul?
Acum m-am prins cum sta treaba:aveti de luat niste pastile, tot felul de nume pt tot felul de stari si apoi fiecare vine si spune cam ce rezultate sunt cu ele.
Trebuie sa recunosc ca mesajul lui david mi se pare rational si corect.
Nu mi-o luati in nume de rau ca incerc sa inteleg, dar chiar sunt uimit cum naiba sa ia cineva pastile contra gindurile, contra simtamintelor.
Habar nu aveam ca exista asa ceva, ce pot degaja cind se dizolva?euforie sau echilibru?(ca doar n-or fi.? stiti voi)
Deci exista pastila care rezolva viata, asta depaseste imaginatia.
Trebuie sa recunosc ca mesajul lui david mi se pare rational si corect.
Nu mi-o luati in nume de rau ca incerc sa inteleg, dar chiar sunt uimit cum naiba sa ia cineva pastile contra gindurile, contra simtamintelor.
Habar nu aveam ca exista asa ceva, ce pot degaja cind se dizolva?euforie sau echilibru?(ca doar n-or fi.? stiti voi)
Deci exista pastila care rezolva viata, asta depaseste imaginatia.
Eduard, nu sunt droguri, nu devii euforic atunci cand urmezi un tratament psihotrop.
Mediacamentele astea te ajuta sa nu iti fie rau.
Fara ele ai niste stari nasoale, rele, care nu se pot controla oricat ti-ai dori asta.
De exemplu in TOC te ajuta sa nu pierzi toata ziua cu ritualurile, sau cu gandurile compulsive.
Nu le elimina de tot, dar nu iti mai consuma tot timpul.
Mediacamentele astea te ajuta sa nu iti fie rau.
Fara ele ai niste stari nasoale, rele, care nu se pot controla oricat ti-ai dori asta.
De exemplu in TOC te ajuta sa nu pierzi toata ziua cu ritualurile, sau cu gandurile compulsive.
Nu le elimina de tot, dar nu iti mai consuma tot timpul.
Andreea, unde esti?
Nu ai intrat pe mess.
Esti bn?
Nu ai intrat pe mess.
Esti bn?
Andreea, unde disparusi? Fu cutremur in Craiova si facusi vreun atac de panica? :))
Eduard, David nu este corect, este maniac nu il cunosti tu prea bine:))
Cata am incercat sa mi descarc messul dar nu a mers mai incerc maine
In legatura cu pastilele eu de cate ori am luat antipsihotic mi -a fost rau, n am mai putut sta int run loc, nu m am mai putut concentra, am atacuri de panica si o oboseala de n-ai vazut asa ceva zici ca vin de la camp seara nu de la scoala:))E rau cu el, dar trebuie sa l iau, promit astia ca o sa fie bine dupa ceva timp, acum am deja 3 saptamani si sunt mai ok decat in primele zile, alea sunt iadul de pe pamant(vb de antipsihotice)
Vreau sa iau un antidepresiv bun cu abilify impreuna si asa urmeaza sa iau, asa spune doamna doctor, au vrut sa mi bage stabilizator dar am refuzat.
Cata am incercat sa mi descarc messul dar nu a mers mai incerc maine
In legatura cu pastilele eu de cate ori am luat antipsihotic mi -a fost rau, n am mai putut sta int run loc, nu m am mai putut concentra, am atacuri de panica si o oboseala de n-ai vazut asa ceva zici ca vin de la camp seara nu de la scoala:))E rau cu el, dar trebuie sa l iau, promit astia ca o sa fie bine dupa ceva timp, acum am deja 3 saptamani si sunt mai ok decat in primele zile, alea sunt iadul de pe pamant(vb de antipsihotice)
Vreau sa iau un antidepresiv bun cu abilify impreuna si asa urmeaza sa iau, asa spune doamna doctor, au vrut sa mi bage stabilizator dar am refuzat.
Am o gramada sa ti povestesc Cata, in viata mea s-au intamplat destul de multe in ultima perioada si inca se intampla, dar eu sunt destul de apatica si nu prea mai gasesc placere in activitatile astea care ar trebui sa fie placute, ma plictisesc repede, nu mi place nimic, desi acumm cateva luni eram altfel in legatura cu starea de apatie si depresie.Sa fie de la antipsihotic?
Fetelor, fetelor cum alungati voi flacaii.
Se pare ca noi nu putem reface starile voastre si singura nadejde sunt pasilele.
Katy spune ca fara ele nu te poti controla, Andre ca nu poate sta locului si-i este rau de la ele.Inseamna ca nu pica bine la toata lumea.
Vad ca david nu prea va pica bine, iar eu am picat ca musca-n lapte pt.ca nu vorbesc din experimentari ci din ce strabate pina la mine.
Bolile astea nu pica naibii odata?
Se pare ca noi nu putem reface starile voastre si singura nadejde sunt pasilele.
Katy spune ca fara ele nu te poti controla, Andre ca nu poate sta locului si-i este rau de la ele.Inseamna ca nu pica bine la toata lumea.
Vad ca david nu prea va pica bine, iar eu am picat ca musca-n lapte pt.ca nu vorbesc din experimentari ci din ce strabate pina la mine.
Bolile astea nu pica naibii odata?
Andreea, cu ceva timp in urma, m-ai facut criminal de copii gay, acum ma faci maniac.Te-ai molipsit cumva de la colegul Denis pericol public? Inteleg ca iti sunt antipatic, dar macar fii mai draguta, nu te caracterizeaza stilul asta. :)
'Neata!
Andreea, asa e cu antipsihoticele, oricum, dupa 3 saptamani de tratament ar trebui deja sa te simti mai bine, a cam trecut perioada de acomodare.
Cand reusesti cu mess-ul, ma gasesti acolo.
Eduard, nu avem nevoie de flacai sa ne facem viata.
Flacaii nu fac altceva decat sa complice lucrurile, sa te amageasca si intr-un final sa iti dea dureri de cap.
In privinta medicamentelor, tie ti se pare ciudat ca ne simtim rau si cu ele, cum am mai zis, dintre doua rele trebuie sa il alegem pe cel mai putin rau.
Vreau sa spun ca fara ele este si mai rau.
Eu sunt ok cu prezenta lui David, ne intelegem bine si nu m-a deranjat cu nimic. Dar respect parerea fiecaruia.
Colegul Dennis si-a luat vacanta cred, duca-se invartindu-se :)))
Andreea, asa e cu antipsihoticele, oricum, dupa 3 saptamani de tratament ar trebui deja sa te simti mai bine, a cam trecut perioada de acomodare.
Cand reusesti cu mess-ul, ma gasesti acolo.
Eduard, nu avem nevoie de flacai sa ne facem viata.
Flacaii nu fac altceva decat sa complice lucrurile, sa te amageasca si intr-un final sa iti dea dureri de cap.
In privinta medicamentelor, tie ti se pare ciudat ca ne simtim rau si cu ele, cum am mai zis, dintre doua rele trebuie sa il alegem pe cel mai putin rau.
Vreau sa spun ca fara ele este si mai rau.
Eu sunt ok cu prezenta lui David, ne intelegem bine si nu m-a deranjat cu nimic. Dar respect parerea fiecaruia.
Colegul Dennis si-a luat vacanta cred, duca-se invartindu-se :)))
:)) Lasa Katy ca topicu' nu-i la fel fara Stevens
Chiar daca nu-s pe aceeasi unda cu el in destule subiecte, nu-mi displace tipul..e amuzant in felul lui de-a fi
Chiar daca nu-s pe aceeasi unda cu el in destule subiecte, nu-mi displace tipul..e amuzant in felul lui de-a fi
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6tulburare obsesiva si depresie majora
- 2tulburare obsesiv compulsiva
- 17Este o problema medicala? Este TOC?
- 5310Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- 7vreau parerea unui doctor: ma tem sa nu ma imbolnavesc
- 41Tulburarea Obsesiv-Compulsiva - sfaturi
- 1Tulburare Obsesiv Compulsiva
- 11de mai bine de 5 ani sufar de TOC
- 5Fobii la copii
- 8Cu ce ma confrunt?
- 1Ati luat vreun naturist bun care v-a ajutat in anxietate/depresie/TOC?
- 9Recadere anxietate?
- 14TOC boala nevindecabila?ce solutii exista?
- 3Acțiuni repetative, ce sa fac?
- 6TOC ! Am nevoie de un sfat
- 12Probleme cu erecția de la Cipralex
- 8Tulburare obsesiv compulsiva - folosire excesiva de sapun
- 1TOC simptome!!!
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: