interventie de prostata... infectie cu klebsiella | Forumul Medical ROmedic

interventie de prostata... infectie cu klebsiella

50 comentarii 1 2
0
12-10-2010, ora 13:11
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Din istoricul descris mai sus de dvs, nu am inteles daca acum aveti simptome de boala precum dureri la urinat, urinari frecvente sau faceti preventiv analize. Durerile renale mai merg undeva sau sunt locale? In itu trebuie sa coboare spre abdomenul inferior si organele genitale. Mai alaptati? Nu trebuie intrerupt alaptatul daca e necesar un tratament antibiotic, se va alege antibioticul care nu are efecte negative asupra bebelusului, beneficiile aduse de laptele de mama sunt mai mari decat efectele temporare ale dozelor mici de antibiotic care se secreta prin lapte.
Faptul ca au iesit 2 germeni diferiti la ultimele uroculturi poate insemna ca e vorba de contaminare cu germeni de pe piele in timpul recoltarii. Trebuie repetata urocultura, cu recoltare din urina de dimineata(minim 4 ore inainte sa nu urinati) dupa toaleta locala cu apa si sapun si clatire cu apa oxigenata, ca sa fie sigur diagnosticul de infectie. Sa faceti si o ecografie renala pt. a vedea daca exista pietre la rinichi, acestea intretin infectiile.
Ca reguli generale pt. evitarea infectiilor urinare pe langa igiena riguroasa, trebuie sa consumati minim 2 litri de lichide/zi, sa urinati dupa contactul sexual, sa luati preventiv medicamente din plante care inhiba aderarea bacteriilor de caile urinare, cum ar fi urinal forte.
Multa sanatate!
0
22-10-2010, ora 20:24
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Incercati sa repetati urocultura cu testare la un numar mai mare de antibiotice, si numai in ultima instanta recurgeti la imipenem.
0
25-11-2010, ora 14:21
lucian75
Nu este medic/terapeut
lucian75
Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi dea si mie niste sfaturi, va rog?! In urma cu 4 luni am fost operat la rinichi (pieloplastie) pentru ca am avut o malformatie din nastere. In urma operatiei m-am infectat cu Klebsiella pneumoniae (probabil de la sonda). Am facut uroculturi la diferite laboratoare, fiecare spunea ca e sensibil la alt antibiotic: Amikacina, Ofloxacina, Levofloxacina (intermediar) etc. Le-am incercat pe toate trei dar fara rezultat. Numarul germenilor este de peste 100.000 UFC/ml iar recent am descoperit ca am si hematii decolorate in urina. Rezultatul uroculturii: reactia ADDIS (la 3 ore) 3.000 leucocite/minut si 250 hematii/minut iar CRP cantitativ 12, 53 mg/L. In urma cu o luna am inceput sa primesc autovaccin de trei ori pe saptamana dar deocamdata fara rezultat.Ce mi-ati recomanda sa mai fac? Va multumesc!
0
26-11-2010, ora 20:41
cosmo2
Nu este medic/terapeut
cosmo2
Am facut din nou urocultura la institutul cantacuzino si a iesit la fel si dupa 7 zile de perfuzii cu imipenem, iar acum asteptam o luna pana iese autovaccinul.
0
03-12-2010, ora 22:57
lucian75
Nu este medic/terapeut
lucian75
o veste buna, dupa aproximativ 6 saptamani (am inteles ca este putin, ca timp) de autovaccin am scapat de klebsiella, urina este negativa. multa sanatate si bafta tuturor!
0
05-12-2010, ora 12:57
cosmo2
Nu este medic/terapeut
cosmo2
Lucian75 sa iti ajute BUNUL DUMNEZEU sa nu mai apara niciodata. Multa sanatate si Sarbatoti fericite alaturi de cei dragi.
0
15-12-2010, ora 17:20
plamen.ramona
Nu este medic/terapeut
plamen.ramona
Buna ziua! am o fetita de trei luni si o saptamana. dupa mulste zile cu scaun plin cu mucus si lipsa a apetitului (de la nastere aproape) i s-au facut analize de scaun si urina si i-a iesit infectie cu klebsiella. Sensibilitatea exista la toate antibioticele de pe lista.Va rog sa imi explicati si mie ce inseamna asta, ca ar putea fi folosite cu si ar avea efect, sau opusul? Am citit o gramada pe net despre aceasta bacterie si sunt speriata. Cat este de grav? Mai ales la un bebe? Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii!
Va multumesc mult!
0
20-12-2010, ora 22:13
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Fetita necesita tratament antibiotic - de preferinta cu cel mai bland antibiotic din seria celor la care bacteria a iesit sensibila. trebuie facuta o urocultura de control dupa terminarea antibioticului si trebuie sa-i dati si un preparat cu lactobacili gen Enterolactis sau Protectis pentru reglarea florei intestinale. Daca se repeta infectia urinara e utila efectuarea unei ecografii abdominale si eventual a unei cistoscopii pentru a vedea daca e vorba de reflux vezico-ureteral.
0
20-12-2010, ora 22:42
plamen.ramona
Nu este medic/terapeut
plamen.ramona
Va mutumesc mult pentru atentie si raspunsul D- voastra. I s-a prescris Zinat 125, de 4 zile este sub tratament iar scaunul treptat ia culoarea galbena asa cum era inainte. In primele zile de tratament a avut o diaree usoara dar se amelioreaza si nu pare de ingrijorat, probabil este datorata administrarii antibioticului. La cinci zile dupa terminarea tratamentului vom reface urocultura si sper ca totul sa fie bine. Deoarece locuim in Bulgaria, imi este mai greu sa cer unele informatii fapt pentru care am apelat la acest forum. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca, din cate am citit pe diferite site-uri si forum-uri am inteles ca este o bacterie de care se scapa foarte greu si revine mereu. Este intr-adevar asa? Si ce masuri trebuie luate pentru a evita reaparitia ei inafara de igiena, care ar fi cauza reaparitiei ei? Faptul ca fetita nu are apetit si mananca deoarece stau u biberonul langa ea pana il termina este tot cauza a acestei infectii? Ea este hranita cu laptele meu dar cu biberonul, iar din cand in cand e nevoie de completare cu formula, dar foarte rar. Are legatura si cu laptele care ii este administrat? Nu cred ca exista vreo legatura, dar totusi as dori sa fiu sigura ca nu e asa...ma gandeam ca scaunul inchis la culore si plin de mucus ar putea fi si vreo reactie alergica la formula. Tot ce mi-a dat pedriata ca explicatie este doar faptul ca la fetite este intalnita aceasta bacterie des si ca nu ar fi atat de inspaimantatoare, dar totusi as dori sa stiu mai multe ca sa o pot proteja. Va multumesc mult!
0
30-01-2011, ora 20:33
Constantin1957
Nu este medic/terapeut
Constantin1957
Buna seara
Sunt Constantin din Bucuresti
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat specializat, Dna Doctor Geanina Arsene sau altcineva specialist:
Tatal meu in varsta de 81 de ani, in urma analizei urinei, a fost identificat cu infectie urinara cu Klebsiella. Are diagnosticul adenom de prostata stabilit in urma cu aprox. 8 luni; initial a facut un blocaj urinar, a fost internat in spital o saptamana; i s-a pus sonda urinara mentinuta timp de 5 luni, dupa care a fost scoasa si a inceput sa urineze rezonabil; inca nu a fost operat, la recomandarea medicului specialist urolog a urmat un tratament cu Omnic Tocas si Avodart, si in prezent. Rezultatele au fost bune deocamdata, PSA a scazut dupa 3 luni de tratament, de la val. 18, 5 la 3, 5. dar, in urma cu aprox 3 luni, la examenul de urina a fost identificata aceasta infectie cu Klebsiella; conform primei antibiograme(10 oct.2010) aceasta era sensibila la: gentamicina, ofloxacin, norfloxacin si amikacin; a urmat tratament cu norfloxacin-tablete, timp de 7 zile; infectia cu Klebsiella s-a mentinu; api, a urmat tratament cu gentamicina-injectabila; s-a facut intravenos; am repetat ex. de urina si nici de aceasta data nu a fost distrusa infectia cu Klebsiella; la antibiograma din 24 ianuarie 2011, apare sensibil doar la imipenem ! ( testat cu ceftriaxona, ampicilina, gentamicina, ceftazidim, ciprofloxacin, amoxicilina+acid clavulanic, amikacin, trimethoprim/sulfatmthazole); acum am repetat la alt laborator si astept antibiograma finala; si acum apar bacterii prezente, nitriti-pozitiv, pH=5, leucocite =500, proteine =25, hematii=25, leucocite50 (normal 1-4), urina tulbure, densitate 1015. restul sunt in limite normale. Am inteles ca imipenemul este cam rar; daca la ultima antibiograma apare sensibil si la alte antibiotice, pot fi administrate acestea? am inteles ca imipenemul ar trebui sa fie o ultima solutie; de regula este eficient in acest caz? ce alte medicamente ar mai trebui administrate(pentru protectie, curatare, etc.) Este aceasta bacterie atat de persistenta si greu de distrus? Va rog din suflet sa ma indrumati; Cu stima, Constantin
0
11-03-2011, ora 10:24
catoloro
Nu este medic/terapeut
catoloro
buna ziua,
sunt barbat in varsta de 38 ani,
de ceva vreme am o infectie urinara, dureri de rinichi, febra (o singura data), firisoare de puroi(?) in urina, criza tine 2-3 zile.Initial luam norfloxacin si imi trecea, apoi am facut febra si am luat augmentin si m-am tezit cu o candidoza genitala, am luat niste pastile nu mai stiu cum se numesc si nizoral unguent si se pare ca am scapat ( sau nu?) cel putin au disparut simptomele.
Am facut urocultura si mi-a iesit klebsiella mai mare de 100.000 unitati/ml si nu stiu ce sa mai fac in continuare.
Amikacin, Ampicilina sulbactam, Cefoperazone, Cefotaxim, Cefuroxime, Ciprofloxacin, Colistin, Gentamicina, Imipenem, Norfloxacin, Sulfametoxazol+trimetroprim sunt trecute in antibiograma.Beau 2 litri de ceai zilnic si asta e foarte bine, urina s-a limpezit.
0
19-03-2011, ora 17:34
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua!
Pt. Catorolo: trebuia sa specificati la care din antibioticele testate e sensibila klebsiella. Avand in vedere ca ati mai avut infectii in trecut, trebuie sa faceti un tratament mai lung: 14 zile pt siguranta, tratamentul mai scurt poate fi insuficient si apoi sa se selecteze tulpini rezistente, asa cum probabil s-a intamplat cu tatal dl Costantin. In caz de adenom prostata sau litiaza renala, trebuie inlaturata cauza ce intretine infectia si tratament mai lung daca e cuprinsa si prostata sau rinichii, chiar 1 luna, in functie de uroculturile luate in timpul tratamentului.
Totdeauna trebuie antibiograma extinsa in caz de tulpina ESBL- cu bacterie rezistenta, lichide multe, consum de urinal forte/uricol ca adjuvante in tratament.
Sanatate tuturor!
0
22-03-2011, ora 21:16
selacera
Nu este medic/terapeut
selacera
Buna ziua,
in urma cu aprox.5 ani tatal meu, acum in varsta de 66 ani a avut o interventie pe prostata, nu s-a externat singur ci, din pacate, metaforic vorbind, a fost insotit de Klebsiella, ulterior pe parcusul anilor, ca urmare a multor doze de antibiotice administrate, cf. antibiogramei aflam ca de fapt nu mai este Klebsiella si apare Pseudomonas Aeruginosa, analiza confirmata de trei laboratoare si chiar de Inst. Cantacuzino. Din pacate sensibila la 3 antibiotice Imipenem, Ceftazidim si Meropenem, Isepamicin si Colistin. Deocamdata starea generala buna, dar aprox. de 2 ori pe an face complicatii cu febra si stare generala alterata.Un alt amanunt este faptul ca, in urma cu trei ani i-a fost scos un calcul de la rinichiul drept, a f ost pe Invanz, la externare urina sterila si dupa aprox. 4-5 luni apare Pseudomonas. Acum ne-a fost recomandat autovaccinul preparat la Cantacuzino, azi l-am primit si as dori sa intreb daca acest vaccin poate fi asociat cu unul din antiboticele la care este sensibil sau daca antibioticul poate fi administrat inainte sau dupa efectuarea autovaccinului.
Va multumesc
0
23-03-2011, ora 11:28
cosmo2
Nu este medic/terapeut
cosmo2
As dori sa stiu la ce perioada de timp dupa terminarea autovaccinului se poate face urocultura.
Va multumesc
0
23-03-2011, ora 11:38
selacera
Nu este medic/terapeut
selacera
pt. Cosmo2: imi puteti spune va rog daca pe perioada administrarii autovaccinului ati asociat si o cura de antibiotice? si daca au existat ceva stari aparte in timpul autovaccinului, tatal meu urmeaza sa-l inceapa in foarte scurt timp.
va multumesc.
0
23-03-2011, ora 15:02
cosmo2
Nu este medic/terapeut
cosmo2
ptr.Selacera: Nu nu am a administrat niciun fel de antibiotic si nici alte stari nu a avut de la autovaccin.
0
25-03-2011, ora 09:24
selacera
Nu este medic/terapeut
selacera
Stie cineva unde se gaseste colistin injectail?
0
07-08-2011, ora 20:06
ana96
Nu este medic/terapeut
ana96
buna.. mama mea deja de mai mult de-o saptamina are febra, slabiciuni si ameteli... i sa depistat klebsiella si medicul nu i-a prescris nici un curs de tratament, a spus ka nu e nimic strashnic... a aparut in urma unei otraviri, i sa facut spalaturi... dar febra tot ramine si slabiciunile tot sunt... ce sa facem? puteti sa ne sugerati vreun tratament? merci anticipat...
0
11-06-2014, ora 12:37
oanita24
Nu este medic/terapeut
oanita24
Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati sotul meu a facut analizele urinare si i-a iesit klebsiella 1000 negativ mentionez ca este operat la rinichi de chisturi are dureri la urinat dureri de spate care coboara apre organele genitale.va rog din suflet sami spunti ce e de facut si cum se ia bacteria asta multumesc.are nitritii 2 pozitiv si leucocitele 500
0
11-03-2018, ora 22:30
mihai39284
Nu este medic/terapeut
mihai39284
Buna seara,

Am o durere de gat de aproximativ 3 luni. Am fost la ORL, iar dupa un exsudat faringian mi s-a comunicat ca a fost gasita klebsiella pe amigdala. Am 26 de ani si tre sa recunosc ca sunt putin speriat, deoarece sufar de epilepsie si dsa pentru care i-au depakine si plavix.

Mi s-a recomandat ciprinol timp de 5 zile. Am repetat analiza si a reiesit din nou. Am fost la inca un control ORL si de data asta mi s-a recomandat augmentin. Am inceput sa il i-au, iar intre timp am tot citit despre bacterie in studiile de pe PubMed Labs in speranta de a imi mari sansele de reusita. Inteleg ca se omoara greu, dar ca exista sanse. Nu sunt medic, sunt inginer - totusi am inteles citind pe site-ul mentionat ca zona ORL este plina de bacterii si e posibil sa nu fie nevoie de antibiotic.

Simptomele mele sunt:
- amigdala dreapta umflata;
- de 8 zile am mucoasa galbena si tusesc puternic din reflex cand e nevoie sa elimin mucoasa;
- am o senzatie de ameteala;
- dureri de cap;

Temperatura corpului este de 37.6, iar pulsul 88.


Ma puteti ajuta va rog frumos cu un raspuns? Am primit 4 opinii diferite pana in clipa de fata si nu stiu de cine sa ascult...
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •