Analize prostata | Forumul Medical ROmedic

Analize prostata

17-02-2023
Vasily
Nu este medic/terapeut
Vasily
Bună ziua ! Am 70 ani.In urma unui control de rutina, la ecografie, prostata cu următoarele dimensiuni:(5×5×5)65cc, tratament:dudasterida și omnic după care fokusin, la ambele alergie.Dupa doua luni, (15 ian.2023)investigații la medic urolog cu următoarele constatari: Volum prostata 41cc(49-36-42) Retentie postmictiune 152ml !!! PSA=1, 17 vechi cu 8 luni în urma.Va intrb acum, după cât timp se poate face psa-ul, fără sa mai fie influențat de acel trat.de doua luni cu dudasterida ? Diagnostic medic urolog :LUTS obstructiv moderat(pknx1-x2), DE, Reziduu micțiune =152ml!!! Pe film ecograf.nodul lob drept.Tratament: urorec 8 mg; sunvert; supozitoare proxelan =10 zile.Evaluare la 6 luni.La omnic și fokusin am avut reactii adverse, alergie, nas infundat, o stare de disconfort, acum la urorec tot la fel, nu știu ce sa fac, încerc sa rezist, nu as vrea sa întrerup tratamentul cu urorec(după o luna)ma simt binișor spre bine, cu simptomele tractului urinar.Dvs ce ma sfătuiți, sper ca am fost înțeles, sunt și alte variante, alte medicamente, operație!? Va mulțumesc foarte mult!
4 comentarii
1
21-02-2023, ora 20:12
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Buna seara, mulțumim pentru descriere vastă !
Atunci când urina reziduala este 50 ml și mai mult, exista pericolul refluxului urinar in uretere și rinichi - astfel punem in pericol funcția Renală și sa provocam HTA RENALĂ !!!!
Dacă medicația ( destul de buna și intensa ) primită până acum nu aduce efect și mai are și reacții alergice, ar fi bine sa mergeți la urolog și sa discutați cu el alternativa intervenției endourologice, mini-invazive TUR-P.
Sănătate și succese va dorim !
Cu respect Dr. Sadovnic !
1
22-02-2023, ora 10:05
Vasily
Nu este medic/terapeut
Vasily
Bună ziua, RESPECT, d-ul Doctor, apreciez foarte mult faptul ca ați răspuns la subiectul meu.O sa țin cont de sugestiile dvs.si o sa va țin la curent cu tot ce se mai întâmplă, poate în bine! Am evaluare 6 luni, la 2, 5/3 luni o sa merg la D-ul dr, să discut alternativa TUR-P. Va urez numai bine!
1
14-04-2023, ora 21:14
......
Nu este medic/terapeut
......
Bună ziua ! Am 43 ani si analizele la prostată la ecografie sunt: 45mm/47/, volum = 43. Ce parere aveți? Mulțumesc
0
15-04-2023, ora 09:12
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Buna ziua, dupa datele expuse de dv-stra mai sus, suspectam o marire in volum a prostatei !

Cauza trebuie si poate fi clarificata la medicul urolog, care va indica investigatii de laborator + ecografie si va culege anamneza ; ulterior veti primi o concluzie si un tratament la necesitate !

Succese si sarbatori fericite !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Screening-ul PSA reduce rata de mortalitate pentru cancerul de prostata cu 30%
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  • PSA (Antigen specific prostatic) - valori crescute, explicaÈ›ii riscuri
  • Antigenul specific prostatic (PSA)
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  •  

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.