intreruperea anticonceptionalelor si intarzierea ciclului

13-05-2011
magdag
Nu este medic/terapeut
magdag
buna.am luat timp de 2 ani anticonceptionale marvelon., dupa care le-am intrerupt, luna lui martie (am zis sa mai fac o pauza), in urmatoarea luna nu le-am luat dar nici ciclul nu imi mai venea. credeam ca am ramas insarcinata.am facut 3 teste de sarcina toate erau negative.dupa 10 zile de intarziere am mers la doctor.aici doctorul mi-a zis ca ovulatia avusese loc dar ciclul intarzia sa apara.mi-a dat niste medicamente sa imi provoace ciclul.mi-a zis sa iau 5 zile.am luat iar in a 6 zi mi-a venit ciclul.aveam deja 2 saptamani de intarziere.si acum vine problema!!! luna aceasta trebuia sa imi vina ciclul si nu mi-a venit. deja am o saptama de intarziere.acum ce trebuie sa fac? toti imi zic ca nu se stie cat timp dureaza aceasta dereglare.am pus problema si sa reiau anticonceptionale, dar intrebarea e daca intr-o zi dorim sa avem un copil(pt ca sunt casatorita) si o sa ma lovesc de aceeleasi probleme de acum, intarzierea ciclului sau poate lipsa lui o perioada mai lunga? ce trebuie sa fac? un sfat va rog
3 comentarii
0
14-05-2011, ora 21:58
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Folosirea anticonceptionalelor un timp mai indelungat este adesea urmata de amenoree si sterilitate. De multe ori, aceste probleme se rezolva spontan: ovarele, scoase din functie un timp atat de indelungat, au nevoie de un timp ca sa-si reia activitatea spontana. De asemenea, mucoasa uterina atrofiata are nevoie de un timp de refacere. Se intampla si la masini, atunci cand nu sunt folosite cu anii, sa nu porneasca de la prima cheie. Deci, tot ce trebuie sa faceti acum este sa avetri un pic de rabdare si sa nu luati niciun tratament timp de 3 luni.
0
17-05-2011, ora 23:33
magdag
Nu este medic/terapeut
magdag
nu stiu ce sa mai fac...am citit raspunsul dumneavoastra si va multumesc, dar totusi as mai dori un raspuns la aceeasi problema..ieri am sunat-o pe doctorita unde am mers luna trecuta, i-am spus ca si luna aceasta am aceeasi intarziere la ciclu(mentionez ca sunt deja 12 zile deja) si mi-a recomandat sa incep a lua pilule.este normal sa iei pilule asa fara sa ai ciclu?ar trebui sa mai astept cateva zile si sa consult alt medic? ceea ce mi-a zis ea e total opus cu cea ce mi-ati raspuns d-le doctor.am uitat sa specific ca am doar 23 ani
0
19-05-2011, ora 01:20
yzk
Nu este medic/terapeut
yzk
eu zic ca trebuie clar sa cautati alt medic care poate va trimite sa faceti niste investigatii mai amanuntite.Si mie mi s-a intamplat sa imi lipseasca menstruatia o perioada dupa intreruperea anticonceptionalelor dar dupa un tratament cu orgametril lucrurile au revenit la normal fara probleme. Daca va intoarceti la anticonceptionale incercati sa nu le mai luati perioada indelungata fara nici o pauza de o luna sau doua. Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: