M-am trezit din senin cu o durere intensa in spatele ochiului stang

01-04-2009
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Buna seara !
E cam mult de scris dar vreau sa povestesc cum a inceput totul... In urma cu aproximativ 2 ani, m-am trezit din senin cu o durere intensa in spatele ochiului stang. Mentionez ca in perioada respectiva era vara si nefiind racita am ales vizita la oftalmolog. Mi s-a spus initial ca e o simpla infectie si mi s-au dat picaturi + antibiotice care nu au avut efect pozitiv asupra mea. Am mers in decurs de o luna la alt medic oftalmolog, ingrijorata fiind de durerea ce nu scadea deloc in intensitate si am aflat de la acest medic ca ochii mei sunt perfect sanatosi si mi-a dat o trimitere la neurologie. Acolo am fost trimisa la tomograf unde am aflat ca sunt perfect sanatoasa si ca totul se datoreaza stress-ului si mi s-au prescris Voltaren (concentratie de 50) + Cefalexin. Durerea a disparut o data cu administrarea acestui tratament iar eu m-am bucurat nespus. Dupa 3 luni am zis ca a trecut suficient timp si am renuntat la tratament pentru o saptamana numai pana cand am constatat cu stupoare ca durerea a revenit la fel de intensa. Am continuat sa iau aceste pastile pana la inceputul acestui an, cand mi-am spus ca trebuie sa dezvolt cumva nervi de otel, sa-mi iau o perioada mai lunga de timp liber de la serviciu si sa incep din nou investigatiile pentru ca deja ma ingrijora la maxim dependenta de medicamentele care-mi asigurau starea de bine. Dupa 2 luni de cercetari asidue, am decis sa merg la clinica Oculus la un medic cu multe specializari care mi-a detectat probleme minore in sfera oculara care se rezolva cu ochelari si care m-a asigurat ca de fapt problemele mele cu ochiul tin de sfera O.R.L. si ca este o durere de tip iradiat. Dupa alte telefoane interminabile, am ajuns la D-na Doctor Maria Beuran care m-a trimis la analize: radiografie de sinusuri, examen virusologic si examen bacteriologic + tratament: Paracetamol sinus, Xyzal si Rhinocort Aqua. La examenul bacteriologic rezultatul a fost- Frotiu: rare celule epiteliale, rare PMN, nu se vad germeni; Culturi bacteriene: culturi necrescute la 48 de ore. Examen micologic secretie conjunctivala - Levuri necrescute la 5 zile. La examenul virusologic - Antigen virus herpes simplex - HSV tip 1 -PREZENT (POZITIV). La radiografie : Opacificarea sinusului maxilar stang, deviatie sept nazal. Am inteles ca e vorba de sinuzita si ca am sinusul plin de puroi. D-na Beuran mi-a recomandat in urma analizelor o spalare de sinus stang si ca tratament : Lacrimi artificiale - instilatii oculare timp de 1 luna, Ketotizen timp de 2 luni si continuare tratamentului cu Rhinocort Aqua. Am inceput sa ma documentez iar si am remarcat ca picaturile si pastilele se recomanda pentru conjunctivita uscata. Am inteles ca acel puroi nu dispare doar cu medicamente... D-voastra ce parere aveti ? O sa dispara eterna durere din spatele ochiului stang daca urmez acest tratament ? Sunt disperata si pesimista... Am mare nevoie de un sfat si imi cer scuze ca am scris atat de mult dar am simtit nevoia sa-mi spun of-ul. Va multumesc anticipat
16 comentarii
0
02-04-2009, ora 09:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
BUna ziua!
odata depistata o sinuzita pe stg. care este Purulenta... si da si dureri in spatele ochiului de atata timp.. pai lucrurile nu stau deloc Roz.!!1
va dati seama ca in atatea luni.. acel puroi.. a lezat si osul... ( peretele sinusului).. este mare riscul de complicatie intraoculara sau chiar cerebrala!
trebue exclusa o p[osibila infectie kla radacina unui dinte pe acea parte a maxillarului !
si trebue facuta o Internare in cinica ORL..
primul pas punctii sinusale..
dac nu ajuta interventie chirurgicala pe sinus!
nu astepta!
0
02-04-2009, ora 12:21
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Multumesc mult pentru raspuns ! Va scriu cu lacrimi in ochi din nou pentru ca nu gasesc pe cineva aici in Bucuresti care sa imi recomande un doctor specialist in spalare de sinus. Peste tot primesc acelasi raspuns...negativ. Nici la Institutul Cantacuzino unde am primit recomandare nu am avut succes, deorece medicul care se ocupa de acest sector este la o specializare in Franta. La CDT Babes am primit acelasi raspuns ! Lacrimi artificiale nu am gasit pe nicaieri si nici la Cantacuzino in laborator nu se mai fac si nici nu am inteles exact la ce ma ajuta... O sa dau telefoane in continuare in speranta ca voi primi tratament in timp util. Multa sanatate si putere de munca !
0
06-04-2009, ora 19:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
urcati in tren si veniti la Pascani..
se rezolva!
0744 196583. pt. programare!
0
03-08-2011, ora 23:04
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Buna seara !
Intre timp m-am documentat foarte mult despre aceasta boala si am inteles clar ca o luam cu noi in mormant, la cate recidive apar in general. Am o sinuzita maxilara pe partea stanga, pe care o tin in frau in prezent cu Voltaren, o singura pastila pe zi/seara. Mentionez acum, ca nu este purulenta, nu a fost niciodata... nu curge nimic. Am o masea sau premolar care are o punguta de puroi in vecinatatea sinusului, fara sa comunice cu acesta totusi, spre multumirea mea. In rest, am toata gura ok, datorita unei d-ne doctor stomatolog de exceptie, care acum m-a trimis sa fac o rezectie apicala ca sa putem totusi salva maseaua respectiva, care e in stare buna. Legat de sinuzita, sincer va spun ca am vrut sa fac o operatie endoscopica... ca sa scap de ea. Doctorii nu sunt de aceeasi parere... vor sa fac punctii si tratament. Sincer, nu doresc punctii... pentru ca sunt barbare si nu rezolva nimic, doar lasa rani care nu se mai vindeca niciodata. Ma gandesc sa fac o fibroscopie... prin care am inteles ca se poate introduce antibioticul direct in sinusul infectat... deci, o multime de beneficii printr-o metoda non-invaziva. D-voastra ce parere aveti ?
Vreau sa fac un bebe si trebuie sa renunt la Voltaren, altfel nu m-as chinui atat sa rezolv sinuzita. Dumnezeu e mare si numai datorita Lui nu au aparut complicatii la mine !
0
04-08-2011, ora 07:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cred ca nu aveti nici o sinuzita..
Fiindca o sinuzita inseamna inflamatie + infectie = secretii purulente din sinus.. ca rezultat a activitatii sistemului imunitar de distrugere a acelor germeni din sinus.
Cred ca acele dureri sunt de la problemele dentare.. si odata cu rezolvarea lor.. o sa scapati si de presupusa sinuzita
0
04-08-2011, ora 09:51
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Multumesc mult pentru raspuns. O nelamurire am, atunci pe radiografie, e posibil sa apara ca am sinuzita (pentru ca nu apare ca sinusul ar fi gol, ci se vede complet alb, ca si cum ar fi ceva acolo...) doar din cauza problemei dentare ? La cat timp dupa ce fac rezectia apicala, pot face o noua radiografie ca sa vad cum evolueaza ?? Nu este bine sa fac totusi fibroscopia sa vad exact ce este acolo ?
0
04-08-2011, ora 09:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
fibroscopia.. nazala.. vede bine, numai pana la orificiul de comunicare a sinusului.. nu poate patrunde in sinus decat daca se face unorificiu artificial.. din punctul acesta de vedere.. este mai invaziva decat o punctie !
dar are avantajul ca se poate vede ce este acolo !!!
daca la Radiografie se vede un sinus voalat... pot fi 2 posibilitati
1 ca este o ingrosare a mucoasei sinusale
2 poate fi o formatiune in sinus
TRebuie sa faceti acea fibroscopie.. sa va lamuriti ce este in acel sinus
0
05-08-2011, ora 13:04
gabrielabe
Nu este medic/terapeut
gabrielabe
Buna ziua.
In urma cu 3 luni am avut un vertij care a durat aprox. 1 minut, dupa care am ramas cu o ameteala laterala-dreapta (pe care o resimt undeva deasupra ochiului), insotita cu stare de greata, accentuate mai ales la miscare.
Am facut analize de sange, doppler carotide, RMN cerebral si cervical, CT ureche - stanci temporale, repozitionare otoloiti la Spitalul Hociota Bucuresti, am fos la Clinica Urechii Bucuresti, unde am facut teste de echilibru si teste ale urechii interne (toate fiind normale).
Investigatiile de mai sus au exclus probleme cerebrale, unii medici au spus ca am VPPB, altii, la modul general: sindrom periferic, cert este ca, desi iau Betaserc, Xanax si Tanakan, nu am obtinut niciun rezultat, astfel incat ma simt la fel de rau ca la inceput.
Sunt disperata ca nu pot sa-mi reiau activitatea (sunt in concediu de 3 luni). De teama unor ameteli, nu mai ies singura pe strada.
Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi spuneti si mie ce conduita ar trebui sa adopt in continuare.
Va multumesc.
0
05-08-2011, ora 13:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ma intereseaza examen Fund de ochi.
varsta, inlatimea, Greutatea, tensiunea arteriala
ce boli cronice ( rinichi, ficat, inima) mai aveti
cetratamente ati facut
puteti sa.mi scrieti si pe mail
0
30-08-2011, ora 09:13
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Buna ziua !

Va scriu din nou, pentru ca au aparut noi elemente...
Am facut o endoscopie nazala, iar medicul mi-a zis ca ar trebui sa operez deviatia de sept, a constatat ca la nivelul meatului si zonelor invecinate nu au aparut modificari si nici secretii purulente, doar secretii incolore in limita normala, in spate nu a putut ajunge din cauza deviatiei, iar pe gat nu se scurge nimic. Dupa ce a vazut SAF-ul, mi-a recomandat ca si ceilalti medici, tratament dupa cum urmeaza: Klacid 1/12 ore, Aerius 1/zi seara, Sinupret 2 pastile de 3 ori pe zi, Nasodren seara inainte cu 2 ore de culcare, iar pentru durere am ramas cu aceeasi vesnica pastila de Voltaren, una pe zi seara. In urma tratamentului, nu au aparut modificari si atunci, am fost trimisa la CT. Dupa ce a vazut CT-ul, mi-a zis ca e tare curios ce se intampla la mine in nas pentru ca ostiumul e deschis, nu e blocat de nimic si cu toate acestea sinusul nu a drenat niciodata, ca e un caz de examen si ca ii pare rau ca nu poate face o punctie de control, ceea ce mi-a recomandat sa fac in alta parte sau operatie, in functie de ce va decide medicul urmator.
Rezultat CT:

- colectie cu densitati fluide si parafluide ce ocupa cvasitotal sinusul maxilar
- masa expansiva cu densitati tisulare, contur net de 1, 6/1, 3 cm ce ocupa recesul inferior al sinusului maxilar (polip ?)
- ingrosare de mucoasa la nivelul cornetelor nazale inferioare, mai accentuat de partea dreapta
- hipoplazia compartimentului drept al sinusului frontal

Dupa cum mi-am exprimat parerea si mai sus... inca mai sper sa evit o punctie sau operatia. Am citit in atatia ani despre tratamente naturiste cu castraveciori de mare, tinctura de propolis, hrean, aerosoli, laserterapie sau acupunctura... Una din metodele acestea nu ar functiona si la mine daca as insista cu un tratament intensiv 2, 3 luni impreuna cu inhalatii seara de seara ?
Astept si parerea d-voastra, desi mi-e teama ca o sa-mi recomandati tot punctia. Eu azi fac obturatia si joi rezectia apicala pentru ca medicul a fost in concediu. Am inteles ca e bine sa astept o saptamana sa-mi scoata firele si abia apoi sa consult un alt ORL-ist. Mentionez ca la administrarea spray-ului nazal (care dupa ce ca e scump, ustura infiorator) uneori aparea stranutul, pe langa lacrimare... ceea ce ma face sa cred ca totusi sinuzita s-a format pe baza unei alergii care la mine nu s-a manifestat deranjant vreodata si prin urmare nu am bagat de seama ca m-as confrunta cu asa ceva. Pot sa fac un examen de secretie, acelea incolore pe care le am ? Va fi rezultatul concludent ?
Astept cu mare interes si parerea d-voastra si-mi cer scuze ca am scris atat de mult. Daca n-as vrea un bebe, as continua cu vesnica pastila de Voltaren... dar daca renunt la ea, apare inevitabil durerea insuportabila care radiaza in ochiul stang.
0
30-08-2011, ora 09:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU.. NU iti recomand Punctiea..
NU mai ajuta !!!
( - colectie cu densitati fluide si parafluide ce ocupa cvasitotal sinusul maxilar
- masa expansiva cu densitati tisulare, contur net de 1, 6/1, 3 cm ce ocupa recesul inferior al sinusului maxilar (polip ?)
aceste doua afirmatii te trimit direct in Operatie !!
nu cauta tratamente ca strici stomacul si ficatul degeaba
te internezi la ORL.. sau mai bine la Maxilo- facial.. si faci operatie pe acel sinus maxilar..fiindca e posibil sa fie de la radacina unui dinte de sub sinus !
NU se trateaza altfrel
te internezi.. te operezi cu anestezie totala si ai rezolvat cazul.
0
30-08-2011, ora 09:35
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Multumesc pentru raspuns. Pe partea stanga, nici un dinte nu intra comunica cu sinusul. Doar maseaua la care fac rezectia apicala este in apropiere... adica ma refer la granulom, pe care oricum il scot de acolo. Deci clar nu e de natura odontogena sinuzita mea. De aceea inca speram la o solutie alternativa.
0
30-08-2011, ora 09:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU trebuie sa faci acea operatie pentru granulom.. separat.. in ambulator cu anestezie locala.
o sa te chinui de 2 ori
o faci in acelas timp cu sinusul.. sub anestezie totala.. la maxilo- facial
asta este solutia cea mai corecta in cazul tau
0
30-08-2011, ora 10:10
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Inca o data, va multumesc. Acum sa vedem la cine ma duc... Am fost la un doctor de renume care nu m-a tratat prea bine si chiar nu vreau sa merg in alta parte fara o recomandare. O sa va tin la curent cu ce se mai intampla...
0
19-03-2012, ora 21:58
Lili1982
Nu este medic/terapeut
Lili1982
Buna seara,

In primul rand, vreau sa ii multumesc pentru sfaturi d-nului doctor Flueraru Valeriu. Saptamana trecuta m-am operat, intai am facut rezectia apicala, iar a 2-a zi, am continuat cu operatia endoscopica la nas: deviatia de sept + cornetele, rezectie chist maxilar stang + rezectie formatiune polipoida sinus maxilar drept. Am stat fix 2 zile internata si totul a decurs neasteptat de bine. Acum sunt in perioada de recuperare si pe zi ce trece incep sa simt cum e sa traiesti din nou si ce inseamna sa respiri bine pe nas. La fiecare 2 zile, merg la spital pentru mese si aspiratii.
In al 2-lea rand - vreau sa ii atentionez pe toti utilizatorii care au probleme cu nasul: mergeti pana in panzele albe cu analizele, pentru ca un diagnostic incorect, inseamna bani aruncati aiurea pe medicamente si inrautatirea starii de sanatate. Eu am constatat pe propria piele ce inseamna incompetenta medicilor sau rautatea lor... nu stiu exact, care dintre aceste atribute i-a determinat sa-si bata joc de mine. Aici mentionez urmatorii medici, lipsiti de suflet, care ar fi putut sa-mi spuna clar ca doar operatia imi este de folos, fara sa ma "indoape" cu medicamente inutil:
1. Beuran Maria - medic la Coltea, acorda consultatii si la Mediclass in Cotroceni (unde am fost eu!)
2. Mazilu Georgeta - medic la Lotus Medica...
3. Mincu George - medic la Sfanta Maria, ce s-a ofensat ingrozitor, pentru ca nu am fost de acord cu punctia!!

Pe aceasta cale, le transmit celor mentionati mai sus multa sanatate, sa nu ajunga niciodata pacienti (sau bolnavi) si sa-si aduca aminte uneori ca au depus un JURAMANT!!

Rusine!!!
0
29-07-2015, ora 18:14
Roxana_Dim
Nu este medic/terapeut
Roxana_Dim
Confirm şi eu că Maria Beuran este un doctor extrem de slab pregătit. Am fost la o consultaţie şi m-a şocat lipsa elementară de cunoştinţe medicale. Cred că s-a oprit din citit în momentul în care a terminat facultatea şi nu a mai deschis o carte de atunci.
Este o ruşine faptul că încă profesează un astfel de medic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou vaccin cu rezultate promițătoare împotriva virusurilor herpetice
  • Jumătate din populație va fi afectată de miopie până în 2050
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Simptome diferite în infecţia cu virusul herpetic ar avea legătură cu variaţii în expresia genelor virale
  • Infecția virală cu herpes simplex dublează riscul de demență (studiu)
  •