Schizofrenie dezorganizata

23-01-2020
Xbj
Nu este medic/terapeut
Xbj
Are cineva mai multe informatii despre acest tip de schizofrenie? Are cineva vreun apropiat bolnav de schizofrenia dezorganizata?imi puteti oferii mai multe informatii va rog?..care ar fii primele simptome, care ar fii durata minima a unui prim episod?se poate intra in perioada de remisiune fara medicatie?..am avut toate simptomele necesare pt a ma incadra in acest tip de boala dar doar pt 8 zile, dupa care mi am revenit total fara medicatie..pot exista psihoze simple care n au legatura cu schizofrenia, dar sa se manifeste fix ca una de tip dezorganizat?
Sau asa se manifesta schizofrenia dezorganizata?(incepe cu un episod mic dupa care reapar altele cu perioade din ce in ce mai mari pana numai exista remisiune?)va rog mult...orice raspuns m ar ajuta, mai am de asteptat pana ajung la psihiatru si crede ti ma ca sunt disperat..
3 comentarii
1
23-01-2020, ora 15:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Nu se poate, si nici nu este profesionist/responsabil sa punem un diagnostic doar pe baza a cateva randuri scrise pe internet.

Veti merge la un specialist si pe baza unor detalii el va da solutiile potrivite. Autodiagnosticarea si cautarea simptomelor si raspunsurilor pe internet nu fac decat sa creasca "disperare". Iar ceea ce va trebuie dumneavoastra cum este exact opusul: liniste, calm, relaxare, desfasurarea vietii cat se poate de normal, prin activitatile de zi cu zi.
1
25-01-2020, ora 20:48
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Pentru a pune un diagnostic de schizofrenie trebuie sa se manifeste doua din următoarele simptome, iar unul din cele 2 simptome trebuie sa se afle in primele 3 de mai jos:
– idei delirante
– halucinaţii
– limbaj dezorganizat (ex. deraieri frecvente sau incoerenţă)
– comportament catatonic sau flagrant dezorganizat
– simptome negative, cu aplatizare afectivă, alogie, avoliţie
Aceste simptome trebuie să aibă o durata de cel puțin 6 luni, dintre care minim 1 luna sa fie prezente cele 2 simptome de mai sus.
De asemenea, este importanta excluderea consumului unei substanţe sau a unei condiţii medicale generale.
In cazul schizofreniei dezorganizate sunt prezente criteriile generale ale schizofreniei. Emoțiile sunt instabile, superficiale sau necorespunzătoare. Comportamentul este lipsit de scop și fără legătură, iar limbajul este incoerent și dezintegrat.
Halucinațiile și delirările nu sunt sau sunt doar puțin prezente. Fara un un motiv aparent, pacientii brusc încep să râdă sau să plângă, se comportă necorespunzător, imprevizibil și iresponsabil. Pacientii cu acest tip de schizofrenie au ganduri haotice si se fac cu greu intelesi. Grimasele, farsele, chicotelile si alte gesturi copilaresti sunt specifice acestora.
Durata unui prim episod trebuie să fie de minim o lună pentru a fi diagnosticat cu orice tip de schizofrenie. Cu o durata de 8 zile este posibil sa fi avut o psihoză scurta. Puteti avea un episod psihotic fara simptome schizofrenice. De asemenea, doar la 10-30% din pacienti, psihoza evolueaza catre schizofrenie, restul pacienților având doar episoade psihotice unice sau multiple.
Aveti răbdare până la consultația psihiatrica. Un diagnostic cert se pune doar in cabinet in urma evaluării psihiatrice si psihologice.
2
27-01-2020, ora 19:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum v-au spus și colegii mei, un diagnostic sigur poate fi pus numai în cabinet. Nu mai căutați explicații pe internet până nu ajungeți în cabinet, pentru că nu faceți decât să vă induceți că aveți un anumit tip de tulburare. Teama că aveți ceva vă ține într-o stare permanentă de stres care vă face mult rău. Și la mine în cabinet vin diverse persoane speriate că au o anumită tulburare, chiar au unele simptome, dar nu suficiente pentru a avea diagnosticul respectiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •