otomicoza! sotul meu sufera de cati va ani de "raceala" sau infectie la urechi

02-12-2006
nykk
Nu este medic/terapeut
nykk
sotul meu sufera de cati va ani de "raceala" sau infectie la urechi, acum cateva luni, iar a facut o infectie, din cauza ca a tras curent, sau asa a crezut el, iar doctora la diacnosticat cu otita nu mai stiu cum, si ia spus ca nu va scapa de infectiile astea niciodata, ca va ramane toata viata cu sensibilitate. Acum 2 saptamani, iarasi a facut infectie si sa dus la doctor, iar, si reper, IAR. de data aceasta a fost diagnosticat cu OTOMICOZA BILATERALA, si dupa ce a facut tratamen sa i se duca infectia, doctorul i-a recomandat alcool boricat 2%, cate 2 picaturi de 4 ori pe zi.timp de 2 saptamani, si ia mai zis ca SUPRIZA, va scapa de sensibilitate. Ce vreau eu sa stiu este daca e ok tratamentul si unde am putea gasi acest alcool voricat de 2 %, deoarece in farmacii gasim doar cu 4 %, iar doctorul a subliniat sa fie 2%, de unde am putea sa achizitionam acest tratament, o adresa, un nume, orice.. Va rog din suflet salvatima, deoarece, de fiecare data doctorii spun lucruri diferite, nu mai stiu ce sa cred, va scapa sau nu de aceasta bacterie, de aceasta sensibilitate. Ma doare cand il vad la un interval de timp iarasi "nimicit" de urechii. Va multumesc din suflet. Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.
6 comentarii
0
19-12-2006, ora 00:00
Greta
Nu este medic/terapeut
Greta
Si eu am problema asta de cativa ani..Tocmai vin de la Urgente, unde nici macar nu a vrut doctorul sa se uite la mine, la spitalul Coltea, doctorul de garda se numea Visan.
Este adevarat, nu am buletin de Bucuresti, dar exist..si m-am nimerit aici, ca doar nu o sa iau avionul ca sa ma duc acasa la Urgente..
Ce pot sa va spun eu de la o farmacie din zona Obor, mie mi-au cerut reteta si au spus ca imi prepara ei ce am nevoie..incercati la o farmacie cu laborator, de exemplu Batistei.
Nu stiu daca ati auzit de bitterul suedez, poate fi utilizat pentru urechi, pe putina vata, ca o minuscula compresa.Tocmai am cumparat o sticluta si sper sa ma ajute.Si eu am incercat toate solutiile, am fost la medic in Elvetia..masuratori peste masuratori, milioane aruncate pe fereastra degeaba. In fond, ar trebui doar sa va dilueze alcoolul boricat 4% ca sa obtina 2%.Sanatate
0
21-12-2006, ora 00:00
Greta
Nu este medic/terapeut
Greta
Vesti bune pentru dumneavoastra!! Am pus cel mai ieftin Bitter suedez, de la Plafar, 80 000lei sticla pe vata si am lasat ca o compresa in ambele urechi.In 24 de ore, eram alt om...Fie ca bunul Dumnezeu sa va trimita sa cititi mesajul si ac sotul dumneavoastra sa gaseasca leacul, cum mi s-a intamplat mie zilele acestea.Multa sanatate!!
0
18-04-2008, ora 00:00
enczi
Nu este medic/terapeut
enczi
buna. eu practic inot, si nu de mult, am aflat ca am otomicoza bilaterala. (probabil ca de la bazin am luat aceasta boala) am fost la un specialist, si mi-a zis, sa-mi pun in fiecare seara si dimineata pe vata clotrimazol, si sa las in ureche aprox 5 minute. in 7 zile mi-a trecut.
0
22-11-2009, ora 16:37
Alinutza79
Nu este medic/terapeut
Alinutza79
Salutare tuturor !
de ceva timp aveam o mancarime in urechea dreapta care cu timpul s-a agravat; ajunsesem sa ma scarpin pana la sange apoi imi supura urechea! Durere de nedescris!
Am fost la camera de garda a spitalului ORL Panduri - Bucuresti unde un medic stagiar mi-a dat Ciplox + Cuminol 500 mg - antibiotic!
Dupa 2 zile nu puteam sa misc capul de durere.Aveam ameteala si imi venea sa vomit!
Am fost la un medic ORL de la policlinica Elias. Cand s-a uitat in urechea mea s-a speriat; nu stia pur si simplul ce am! Zicea sa ma internez ca e caz de operatie!
I-am zis ca nu vreau sa ma operez, sa-mi dea analiza, radiografie - "ma operati ca sa ce?!"
Am plecat plangand, semnand pe propria raspundere ca nu ma internez! Eram disperata!
M-am dus la un cabinet particular al unei Doamne Dr. de la Panduri (nu dau nume) - si ea s-a speriat si cica ia cuminol si pune alcool boricat 4% si ne mai vedem peste 1 saptamana.M-ai mult, aceasta dr mi-a zis ca am timpanul perforat lucru care da complicatii daca nu este operat!
Doamne ce fac?! CE AM????
O cunostinta mi l-a recomandat pe Dl. Prof. Ciuchi Vasile care in prezent lucraza la o clinica particulara!
M-am dus la el ca la Dumnezeu!
Dl Profesor mi-a ascultat "povestea", apoi zice -FARA SA MA CONSULTE "cred ca este vorba de o micoza" !
Ma controleaza si-mi spune ca "nebunia" din ureche este de fapt o ciuperca in "floare" din cauza antibioticului pe care il luasem eu regulat la ore fixe la recomandarea unor medici ORL!
Mi-a zis ca se trateaza local, la inceput zilnic apoi la cateva zile!
Este al 4-lea medic care pune diagnosticul de otomicoza!
Oare cum este posibil asa ceva?! Cum sa internezi un pacient, sa-l trimiti la taiere, sa-i zici ca are gaura in timpan sa-l indopi cu antibiotic (fara macar o analiza) ?!
Sa zicem ca tanarul stagiar de la urgenta n-a stiut, nu a mai intanlit cazuri-este tanar! Dar cele
doua doctore? Ele ce scuza au?
Ca sofer daca faci greseli ti se dau puncte penalizare apoi ti se ia permisul! Ca medic daca faci greseli ce patesti? Sunt foarte suparata pentru ce mi s-a intamplat!
Sotul imi zice ca dupa vindecare sa merg la cele 2 doctore sa le spun ce am avut de fapt; asta pentru binele viitorilor pacienti! N-as face asa ceva, mi-e rusine!
multa sanatate tuturor!
0
31-01-2013, ora 18:57
amc2010
Nu este medic/terapeut
amc2010
Eu am avut noroc sa merg la un specialist orl care stia meserie (cred ca are 60 ani). Totusi nu inteleg cum am capatat aceasta ciuperca numai in urechea dreapta. Care sunt imprejurarile sau/si cauzele aparitiei acestei ciuperci numai intr-un singur loc.
0
31-01-2013, ora 19:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ciuperca, micoza..se dezvolta numai in mediul umed.
undeca ramas apa neuscata dupa baie...acolo sa dezvoltat...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: