Posesie demonică sau schizofrenie?

626 comentarii 1 23 ..... 20 21 Înainte ›
0
04-05-2011, ora 00:46
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Buda nu a pretins ca e mai mult decat un simplu om, un om iluminat, atat. El ofera un model de a-ti trai viata, nu pretinde ca te va izbavi de pacate sau ca e fiul lui Dumnezeu sau chiar Dumnezeu insusi cum au pretins alti profeti. De ce sa pretinzi ca esti Fiul lui Dumnezeu pentru ca oamenii sa te urmeze?! Fiul lui Dumnezeu ar fi printre noi si in momentul de fata, nu ar avea motiv sa stea ascuns, dar in era asta nu mai are cum sa apara si nu va mai aparea nici un fiu a lui Dumnezeu, ar fi imediat catalogat ca nebun. Eu nu stiu altceva, bun, Isus a fost fiul lui Dumnezeu si a facut o gramada de minuni. De ce ai crede ca preotii ar avea puteri similare reusind exorcizari? O doctorita de pe site-ul asta, a sustinut chiar ca filmul The Rite e bazat chiar pe un fapt real. Cu alte cuvinte ea crede ca poti foarte frumos, daca esti posedat, sa scoti cuie pe gura daca ti se citesc anumite randuri, sau pot aparea sute de broaste ca pe timpul lui Moise din senin. Daca exista atata lume care poate face minuni, de ce nu e nici unul reincarnarea Fiului lui Dumnezeu? Au fost 2 razboaie mondiale si nu a aparut din nou Isus? De ce? Au murit cica 6 000 000 de oameni in al doilea razboi mondial din poporul ales si Isus nu a zis nimic? Stii ce cred eu domnule Nick?! Nici tu nu crezi cu adevarat! Esti mult prea inteligent pentru asta! De aceea sustii ca doresti sa duci o viata monahala abia dupa ce iti termini "datoria lumeasca". Tu esti indragostit oarecum de viata asta dusa la manastire dar nu intr-atat incat sa iti irosesti frumusete de tinerete acolo!
0
08-05-2011, ora 06:12
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
"Atunci au adus la El pe un demonizat, orb şi mut, şi l-a vindecat, încât cel orb şi mut vorbea şi vedea.
Mulţimile toate se mirau zicând: Nu este, oare, Acesta, Fiul lui David?
Fariseii însă, auzind, ziceau: Acesta nu scoate pe demoni decât cu Beelzebul, căpetenia demonilor.
Cunoscând gândurile lor, Iisus le-a zis: Orice împărăţie care se dezbină în sine se pustieşte, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui.
Dacă satana scoate pe satana, s-a dezbinat în sine; dar atunci cum va dăinui împărăţia lui?
Şi dacă Eu scot pe demoni cu Beelzebul, feciorii voştri cu cine îi scot? De aceea ei vă vor fi judecători.
Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăţia lui Dumnezeu.
Cum poate cineva să intre în casa celui tare şi să-i jefuiască lucrurile, dacă nu va lega întâi pe cel tare şi pe urmă să-i prade casa?
Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte.
De aceea vă zic: Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. "

Matei 12, 22-31

"Iată, v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii, şi peste toată puterea vrăjmaşului, şi nimic nu vă va vătăma."

Luca 10, 19

"Daca veti avea credinta in voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta"

Matei 17, 20
0
08-05-2011, ora 14:36
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
"Genealogia lui Isus (ca fiu biologic al lui Iosif, desi Crestinismul sustine ca nu e fiul lui Iosif) nu este pe linia lui Solomon, ci a lui Nathan;...etc. bla-bla " :)

Dr T ! Iisus este nascut pe "linia" si "geneaologia" Tatalui Sau prin Duhul Sfant - "Domnul de VIATA FACATORUL, Care din Tatal purcede.." !
Deci Iisus este Fiul lui Dumnezeu - "Unul-Nascut, Care din Tatal s-a nascut... Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat...Cel de o finta cu Tatal.." !
Ceilalti (Buddha sau Mahomed ) sunt DOAR profeti, nascuti din oameni obisnuiti !! Chiar mai mult, Buddha se alege la varsta de cinci ani si i se da da aceasta menire dupa cum am vazut intr-un documentar ! Este o URIASA diferenta !!!
DE ASTA se cere sa cunoastem si sa rostim cu voce tare in biserica, Juramantul de credinta sau Crezul, pt a nu fi inselati de diverse erezii, teorii sau rataciri !!

"Au murit cica 6 000 000 de oameni in al doilea razboi mondial din poporul ales si Isus nu a zis nimic?.."

Daniel ! Iisus nu putea sa intervina PENTRU CA atat Holocaustul cat si Inchizitia au fost pedepsele lui Dumnezeu pentru necredinta poporului ales in Fiul Sau !! Cel putin asta este intelegerea mea ! Fiindca ei au spus la un moment dat cand L-au dus spre judecare lui Pilat : "Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri " - deci s-au osandit singuri !! Iar iudeii asteapta inca si in ziua de astazi ca Dumnezeu sa le trimita pe Mesia promis, care dupa parerea lor ar trebui sa ii scape probabil de palestinieni, dupa cum pe vremuri se asteptau ca Mesia sa-i scape de ocupatia romana ! Iarasi parere personala !

Deci mare grija cand discutati despre credinta cu Dr T ! Aveti incredere doar in calificarea sa de medic, unde performeaza, la religie este corijent dar cu mari sanse de trecere pe viitor, daca invata (se converteste) ! :D

SANATATE !!
0
08-05-2011, ora 15:34
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Eu sunt de parere ca discutiile despre religie ar trebui interzise pe acest forum, asa cum am vazut pe alte forumuri straine (stiu ei de ce le interzic!). Domnu' administrator, ce ziceti??
0
08-05-2011, ora 15:56
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Stevens, dacă Iisus era atât de puternic şi făcea atâtea minuni (vindeca leproşi, orbi, mergea pe apă) cum de nu s-a sinchisit nici măcar un scrib să scrie despre el? Asta pentru că Israelul acelor vremuri era plin de profeţi născuţi peste noapte care erau trimişi cu un zâmbet ironic mai departe. Nu evreii l-au răstignit pe Iisus, ci romanii. Romanii care făceau lucrul acesta cu oricine avea o atitudine anarhică fără să stea prea mult la discuţii.
Şi totuşi...chiar niciun scrib neutru (pentru că apostolii clar numai obiectivi nu erau) care să mărturisească vreo minune?

The Eye, da, ar trebui interzise.
0
08-05-2011, ora 18:56
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Stevens: asemenea concept pe linie paterna din vreun duh sfant nu eixtsa in Iudaism si in intreaga Tora; e baliverna crestina pentru a-si sustine ideea noniudaica; altfel religia voastra nu ar mai fi existat. Stai linistit ca va cunosc si crezul si am citit mai multe ca tine despre formarea sa istorica.

Apropos: crezul crestin nu e un juramant, ci o declaratie a credintei ! - doua lucruri extrem de distincte (nu prea stii teologie decat dupa ureche - esti analfabet in teologie!).

Inchizitia s-a nascut din ura crestinilor, adica celor ca tine Stevens, impotriva poporuylui lui Dumnezeu, bazat pe citatele lui Shaul din Tars (imah shemo!); lucru pe care Dumnezeu l-a spus Parintilor nostri ca multe vom patimi din pricina Numelui Sau, dar niciodata nu vom pieri. Citeste Cartea Esterei si vezi acolo pe Haman (imah shemo!) care a vrut sa extermine pe Israel, si scris este ca vor veni si alti Hamani (imah shemo!), dar nu vor izbandi. Dumnezeu a spus de uraciunea pustirii in cartea lui Daniel, iar acesta este Crestinismul care a ucis milioane de vieti nevinovate si care a inlocuit jertfele sfinte de pe altarele templului cu uraciunea si spurcaciunea lor numind-o jertfa sfanta. (ma refer aici la primii crestini proveniti din evrei, caci tu si altii sunteti dintre neamuri si nu ai vina)

Faza cu sangele din testamentul grecesc e o ineptie; niciodata un evreu nu se blesteama pentru ca e pacat mare!

Mesia nu ne va scapa de palestinieni, ci va instaura o lume a pacii unde Domnul va locui din nou in Templul sau si vor veni toate neamurile sa se inchine Lui, asa cum El le-a dat voie tuturor sa se inchine in primele doua Temple.
0
08-05-2011, ora 18:58
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Bogd28: sa citesti acele link-uri din mesajele anterioare; si extrem de bine ai atins: nu exista dovezi scrise despre Isus (imah shemo!) de catre istoricii vremii
0
08-05-2011, ora 19:10
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
PS: Stevens, te faci de ras cu citatele tale din crez si alte elucubratii; mai bine ai citi ceva teologie si Biblia si apoi sa vi cu argumente mai grele, bazate pe ceva autentic, nu dupa ureche; eu am studiat Patrologia Greco-Latina (*) in limbile originale (latina si medio-greaca) si chiar e in van sa ma contrazici prea tare.

* - in caz ca nu stii ce e Patrologia, acesta se refera la sfanta traditie a crestinismului din primul mileniu si cuprinde toate scrierile parintilor Bisericii din primul mileni inainte de schisma; printre acestia sunt Atanasie, Chiril de Alexandria, Ambrozie de Milano, Augustin de Hipona, Ciprian de Cartagina, Justin martirul, irineu, Ieronim, Ioan Gura de Aur, Vasile, Grigore de Nisa, Grigore de Nazianz, Maxim Marturisitorul, Grigore cel Mare (Dialogul), Chirile de Ierusalim etc, precum si Tertulian si Origenes - care nu sunt considerati sfinti deoarece au cazut in erezie si Ioan Gura de Aur a hotarat ca scrierile lor bune neconsiderate eretice sa fie pastrate, iar restul arse.
(Chiril de Alexandria a ars temple si biblioteca mare din Alexandria, ucigand-o si pe Hipatia si mii de oameni nevinovati care nu se inchinau crucii)
0
08-05-2011, ora 20:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Bogd 28 si Dr t ! Cu un zambet (de mila ) o sa va trimitem si noi la plimbare !

Sunt cam analfabet in ale teologiei (adica nu am citit suficient ) insa am calitatea ca retin ESENTA din orice citesc ! In schimb cred ca iti trebuie ff multe cunostinte ca sa ratacesti asa grav !

Inchizitia nu apartine crestinismului in intregul sau, ci catolicismului (dupa Marea Schisma), fapt pt care Papa Ioan Paul al II-lea si-a cerut iertare, daca retin eu corect !

Jertfa Sfanta si Adevarata a fost facuta pe dealul Golgota de insusi Mantuitorul si de atunci se aduce la fiecare liturghie in Numele Sau (Sf Impartasanie sau Jertfa fara de sange ), voi continuati cu mieii si iezii ?

Da ! "Domnul va locui din nou in Templul sau.." dupa ce va veti converti si voi la crestinism !

Apropo de faptul ca m-ai facut analfabet si antisemit ! Dr T.." sa sugi o ceapa "! :)

http://www.trilulilu.ro/vladcool00/9ec4afd67fbf06
0
08-05-2011, ora 21:14
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Stevent: iarasi te faci de ras...primele astfel de fapte au aparut in Rasarit si sa nu uitam arderea cartilor de Ioan Gura de Aur si omorarea necrestinilor de catre Chiril. Ioan Paul al II-lea si-a cerut iertare si pentru cruciade si inchizitie, insa faptele sunt consumate; ce-i drept - nu trebuie sa judecam acele timpuri prin prisma gandirii actuale deoarece acele secole erau cum erau.

Asteapta tu pana zboara porcii si ai sa vezi evreii convertiti la crestinism.


PS: profesorul meu de marketing de la ASE avea expresia de "analfabet profesional" si am utilizat-o si eu in cazul tau referitor la teologie pentru ca este real acest lucru si nu am fabulat.
Nu am spus ca esti antisemit ! ! !
0
08-05-2011, ora 23:49
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Dr T. Ce ati consumat domnule de stiti atat de multe? Mai dati si la altii mai saraci cu duhul!
0
09-05-2011, ora 00:28
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Daniel: Mi-a placut intotdeauna studiul, si mai ales istoria si religiile, dar ca sa le cunosc mai bine am fost nevoit sa invat limbile antice...ma fascineaza :).
Probabil unii cred despre mine ca sunt artagos insa nu e asa...m-a deranjat faptul ca Stevens, si Crestinismul in general, sustine prozelitismul printre evrei.
0
09-05-2011, ora 03:03
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Aveti o memorie si o putere de intelegere a ceea ce studiati foarte mare, pe mine ma uluieste. Aveti talent catre studiu, nu merge numai cu pasiune. Si eu citesc, alte chestii, insa uit mai tot la vreo doua luni dupa ce am citit acea carte. Daca raman cu 2 -3 idei, e bine si in general nu reusesc sa fac o asociere intre datele citite, am franturi razlete de idei. O fi si o manifestare a bolii, dar e posibil sa am si o tendinta de a fi mai tocilar decat sa pot aprofunda ceea ce citesc.
0
09-05-2011, ora 13:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
@the_eye
Religia este o forma de terapie psihica, iar subiectul Posesie demonică sau schizofrenie? este interesant de dezbatut.
Atata timp cat nu se exagereaza cu agresivitatile verbale...
0
09-05-2011, ora 14:21
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@romedic: religia este in multe cazuri o forma de psihoterapie pentru ca ii confera credinciosului un stalp puternic; insa partea negativa a religiei cum sunt povestile de posesie demonica pot distruge psihicul fragil al unui bolnav; in plus terenul religios este minat pentru ca poate deschide poarta halucinatiilor si delirului mistic care pot fi extrem de bizare si violente.
0
09-05-2011, ora 16:17
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@romedic O dezbatere calumea se face de niste persoane cat de cat in masura care pot ajunge si la o concluzie, nu de niste bolnavi. Alea 2 -3 persoane care sunt in masura, adica doctorii, sunt si ei in ceata, si nu taie raul din radacina, nefiind de partea medicinei 100%. Topicuri de genul acesta te pot influenta foarte usor sa iti intrerupi tratamentul.
0
10-05-2011, ora 22:51
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Citind in mare de acest forum;practicariile religioase de alungare a demoniilor dintr-o persoana doar se presupune a fi posedat sau posedata(din experienta mea;am ajuns sa iau masa impreuna cu persoane penticostale, cunoscand cazul meu, a inceput discutia de exorcism, injughiarea inimi si eliberarea mea, totul a fost planuit cu mult timp, am scapat avand o forta fizica de invingere).In fiecare religie ritualul e diferit, sunt si rituaruri de crime, eu cred ca sa ajuns la aceasta concluzie;din cauza comportamentului persoanei bolnave, fiind rau, fara suflet(nesimtit), violent, etc..
0
10-05-2011, ora 23:37
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Dr T era de datoria mea sa corectez erorile de informare (de fapt omisiuni grave sau chiar minciuni) pe care le insirati pe tema religiei !
Eu vad ca la voi evreii (autententici, parati sau simpatizanti) porcii zboara inca de pe acum mai ceva decat randunelele !
Pe cele mai importante le-am lamurit ! A mai ramas gogorita cu 600 de porunci fata doar 7 crestinii !
In cele vreo 330 cate sunt de fapt, intra inclusiv regulile de igiena personala de pe vremea exodului cand evreii traiau in corturi, respectiv sa se spele cu apa "neinceputa", adica la rau si nu in balta ! :), iar o alta buna parte se refera la ritualul religios, modul cum se imbraca preotii etc Daca socotim si noi toate acestea referitor la cult, vesminte preotesti, modul cum se posteste in fiecare zi a postului mare, reguli de trai in familie adunam si noi catre o mie de "porunci" ortodoxe ! :)

O seara buna !
0
11-05-2011, ora 19:32
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Fiind curios de acesta tema, am avut curajul de -a scrie avand si eu experiente urate cu anumiti credinciosi x de la biserica x.

O scurta parere, esti sigur de bibiblie cae cartea adevarata?dupa scrisele biblice;posedarea este un act influentat sau o anumita stapanire de diavol.Mi-am adus aminte de un discurs intr-o conferinta crestina;ca din cauza pacatului stramosesc duhuri necurate in trup, diavolul are o anumita stapinirea asupra oamenilor in general, tot la aceasta conferinta, in biserica x;in timpul rugaciuni, tipete si urlete, vorbiri in limbi neintelese, dezvaluiri unor lucruri ascunse(adica prorocii, etc.)
0
11-05-2011, ora 22:02
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Sabrina 85 --

"Citind in mare de acest forum;practicariile religioase de alungare a demoniilor dintr-o persoana doar se presupune a fi posedat sau posedata(din experienta mea;am ajuns sa iau masa impreuna cu persoane penticostale, cunoscand cazul meu, a inceput discutia de exorcism, injughiarea inimi si eliberarea mea, totul a fost planuit cu mult timp, am scapat avand o forta fizica de invingere).In fiecare religie ritualul e diferit, sunt si rituaruri de crime, eu cred ca sa ajuns la aceasta concluzie;din cauza comportamentului persoanei bolnave, fiind rau, fara suflet(nesimtit), violent, etc.." -- VORBITI DE SATANISTI, PROBABIL...

-- Atentie f mare la ceea ce spuneti in numele Crestinismului Apostolic/penticostal !
COMPLET FALS CE AFIRMATI ! IN VREMREA COPILARIEI MELE PE LA TARA AUZEAM LA FEL! CINE V-A SPUS DE INJUNGHIERE INIMII ? -- Credinta penticostala respecta numai si numai Biblia, cu accent pe Noul Testament - cum e corect;

Spuneti numele concret al persoanelor, al bisericilor ! SI AVETI F MARE GRIJA CE AFIRMATI. NU HULITI, NU VA PUNETI IMPOTRIVA unor oameni care cauta pe Dumnezeu simplu si curat ! Cititi Sfanta Scriptura cu inima si dragoste pt Dumnezeu si El va va lumina.
Dumnezeu sa va ajute.

Rugaciunile pt vindecarea bolnavilor sunt rugaciuni facute cu multa dragoste, cu lacrimi si post -- daca mai gasim multi in stare sa se jertfeasca !! daca ati gasit un om de acest fel, multumiti lui Dumnezeu. EL VI L-A SCOS IN CALE SI ESTE O BINECUVANTARE.

DAR, cu parere de rau o spun, observ ca e imprudent/ si complet nepotrivit a vorbi despre ADEVARUL LUI DUMNEZEU, despre ce este bine, in general - intr-un spatiu ca acesta.

Nu va ramane fratilor decat sa va mantuiti singuri, daca veti putea.
0
12-05-2011, ora 08:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stimate doamne si stimati domni,

Daca ar exista posesii demonice, nu ar trece brusc la cateva zile, saptamani, luni de tratament cu antipsihotice.

Doc,

Explicat tu stiintific cum e fenomenele care se petrec in lobul prefrontal sau ce lob stii tu, cum e cu halucinatii in care oamenii cred si de ce, si cum rezulta din analize din tomografiile acelea speciale ca persoana are probleme cu creierul, ca organ, nu cu alte "creaturi".

Inchide odata stiintific subiectul asta ca vad ca lumea e intr-o totala ceata.

Nu de alta dar cine mai intra pe topic si citestw, va crede tot felul de bazaconii si se va speria si mai rau in loc sa faca tratament si sa se linisteasca.
0
12-05-2011, ora 10:26
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Daniel D,

"Eben Ezer - Eu vad credinta ca pe ceva care are menirea sa te linisteasca sufleteste ceea ce este bine atat pentru fizic cat si pentru mental. Deci cred ca poate sa aibe oarecare beneficii in sanatate. Dar daca tu te apuci si iti creezi din aceasta un scop in viata, deja acest lucru este o obsesie..." --


Fiecare cu masura lui de credinta, Daniel. Ceea ce afirm - este pt orice om, in schimb. Tie nu-ti va cere nimeni mai mult decat simti ca poti duce / intelege tu. Totusi, tine cont de urmatorul lucru: vad ca exista o mare opozitie - SI E ATAT DE ABSURD !! - pt un lucru pe care Dumnezeu il face pentru noi, din dragoste si prin dragoste.

Nu e cazul sa amestecam lucrurile. Bolile determinate clinic sunt boli tratabile prin metode medicale / stiintifice - indiferent care organ e afectata, creier, rinichi etc - dar pot fi vindecate si prin rugaciunea slujitorilor Lui Dumnezeu - daca randuieste El, daca bolnavul crede ca poate fi vindecat de Dumnezeu.

Dumnezeu intervine acolo unde este lasat sa o faca. Acolo unde este chemat sa scoata pe om din necaz - El o face, sau nu o face, depinde cum II e voia.

Vreau insa sa fac sublinierea, ca El nu ii lasa fara raspuns niciodata pe cei ce si-au pus nadejdea in El, intr-un mod normal si omenesc. Ca Avraam de ex - cand a fost incercat pe muntele Moria cerandu-i-se sa-si jertfeasca fiul. Si? Cum a procedat Dumnezeu ? I-a dat lui Avram repede un miel pt jertfa - DEci are mare grija de om, si iubindu- l f mult intervine exact la timp in chip miraculos.
Deci, omul ar trebui sa-L considere pe Dumnezeu Adevaratul/ Primyul prieten al sau de nadejde.

Poate voi va suportai suferinta mai usor - poate suntei impacati cu asa ceva, pt mine a fost groaza mortii si aiadului - de aceea m-am vazut obligata sa actionez pe toate planurile, cu toata puterea sa ies din iad.

NICIDECUM nu e o obsesie, indumnezeirea omului E O NEVOIE IMEDIATA !
.Nu e cazul sa exageram cu ceea ce auzim sau vedem pe net - secvente puse de rauvoitori.

Eu sunt practicant - cat pot si cat ma invredniceste Dumnezeu - si va spun ca e o chestie f delicata sa afirmama ce nu cunoastem. NU MAI FACETI ASTA !

Cand Dumnezeu ne intinde o mana, noi sa respingem ajutorul Lui ?

De ex - din ce am exoerimentat - Dumnezeu vindeca sufleteste mai intai. Viata mea nu ar fi fost posibila fara aceste vindecari succesive venite din partea Lui. Ceea ce nimeni dintre oameni nu poate face. El vindeca ranile sufletesti cele mai profunde -- ceea ce eu chiar am avut nevoie -- boala mea survenind pe acest fond. ( oamenii continua sa raneasca, dar El vindeca ).

dar El actioneaza adesea si pt boli incurabile sau atunci cand omul/ medicii nu mai au nici o solutie pt insanatosire. Amintiti-va de orbul din nastere ( Bartimeu ) - Cine ar fi putut sa vindece asa ceva ?

Deci, rezolva lucrurile imposibil de rezolvat omeneste -- tocmai pt a arata oamenilor cat de diferita si adanca e intelepciune Lui. -- ceea ce contrazice total afirmatiile tale Daniel D.


"Dumnezeu nu actioneaza decat prin fenomene explicabile omului din punct de vedere stiintific. Ori progresul nu ar mai avea nici un sens daca acest lucru nu ar fi adevarat. " -- Progresul si tehnologia omeneasca duc la distrugerea Intregii Creatii divine. Poluarea de toate felurile, schimbarea slavei Lui Dumnezeu cu slava desarta a omului incapabil care descopera ceva ce deja e Creat de Cineva cu mult mai inteligent _

Modul tau de gandire e unul pur materialist, draga Daniel - si nu poate duce mai departe de limitele materiale, - Deci se inchide la ceea ce vede ochiul de carne, atat.

Imi pare rau. Credinta trece dincolo de acest domeniu - iar Dumnezeu, e o Persoana cu care ne putem imprieteni, decurgand de aici toate avantajele pt noi.
0
12-05-2011, ora 10:48
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Clara,

"Nu de alta dar cine mai intra pe topic si citestw, va crede tot felul de bazaconii si se va speria si mai rau in loc sa faca tratament si sa se linisteasca."

Schizofrenia e UNA, iar posesia demonica e ALTA.
Draga Clara, sincer suntem de compatimit. Cand vom iesi oare din imperiul fricii care ne-a facut robi, legati la ochi, privati de adevarata libertate ?

Nu are nimeni de ce sa se sperie; bolile sunt boli, posesiile sunt altceva. Un om posedat va fi f fericit sa afle ca exista o solutie si pt el.

Nu stiu daca e cazul la noi. ( Eu nu am avut bani sa-mi fac tomografii sau alte investigatii, m-am tratat in spitalul din localitate ) -- insa mergand periodic si la rugaciune, am fost tomografiata de insasi Duhul Sfant al Lui Dumnezeu - bineinteles ca nu am simtit nimic rau/ dimpotrivca, si nici nu am platit pe cineva.

O credinciaoasa in varsta mi-a spus la sfarsitul rugaciunii noastre: " Aveati corpul negru -...e vorba de un fel de "zgura", care trebuie sa cada treptat..." Si exact asa este, asa s-a intamplat.


Treptat, progresiv scap de acea toxicitate / stres negativ acumulat in timp - Slava Domnului ! Tratament + vointa + credinta
0
12-05-2011, ora 12:40
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Clara:
Este clar ca oamenii "posedati" au grave tulburari psihice care pot varia de la una strict psihica cum e tulburarea multipla de identitate (fosta personalitate multipla) pana la schizofrenie si epilepsie de lob temporal. In toate aceste cazuri persoanele bolnave pe baza informatiilor religioase acumulate in timpul vietii isi creaza niste tiparuri de demoni pe care le manifesta in timpul crizei. Ultimele cercetari spun ca schizofrenia e o boala fizica a creierului unde niste cai dopaminergice sunt defecte astfel ca encefalul acceseaza prea multa informatie acumulata; creierul schizofrenic nu are capacitatea normala de a da uitarii evenimente mai putin importante, ci le stocheaza si apoi cand apare defectul pe caile sus amintite, apare si delirul si halucinatia.
De ce nu toti bolnavii nu manifesta fenomenele din tratatele de demonologie? - pentru ca la fiecare bolnav informatiile acumulate de-alungul vietii sunt diferite, si calea dopaminergica defecta atrage parti total diferite din creier unde sunt stocate amintiri si creaza deliruri si manifestari diferite.

In trecut majoritatea bolnavilor de schizofrenie paranoida spuneau ca sunt urmariti de demoni, acum cand informatia e alta majoritatea sustin ca serviciile secrete i urmaresc.

Epilepsia este o boala fizica a creierului care prezinta microleziuni in lobi diferiti. Cea de lob temporal nu da crize mioclonice, ci apar halucinatii, delir sau acte violente. criza poate fi produsa de un anumit stimul...in cazul unora de ritualul de exorcizare care ii impresioneaza intrucatva sau pentru ca sunt convinsi ca sunt posedati le creste agitatia si anxietatea in timpul ritualului si devin violenti.
0
13-05-2011, ora 08:49
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@Dr T

Demonii serpi se afla în stomacul celor posedati si spun aceasta din participarea la slujbele de exorcizare

Numai Hristos prin preotii Lui ne poate ajuta si mantui de satana si de toate lucrarile lui.

Daca nu credeti in existenta demonilor, atunci nici Dumnezeu nu exista.

Cine crede ca satana si posedarea demonica nu exista sau este o inventie se înseala amarnic

-
0
13-05-2011, ora 13:00
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Danhiel: Ati vazut vreun sarpe in stomacul vreunui om?...i-as face o ecografie sa vad si eu minunatia :)). Asta se numeste delir si halucinatii viscerale; si isus a avut halucinatii cand in pustie l-a vazut pe diavol.
0
13-05-2011, ora 15:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Blueciel si draga Danihel,

Eu nu MAI cred in posesie demonica si alte prostii de acest gen.

Danihel, serpii din stomac la care te referi tu, asa cum a mentionat si domnul doctor, poarta denumirea de halucinatii viscerale (halucinatii care se pot manifesta in fel si chip, inclusiv la unele persoane, prin faptul ca au senzatia ca sunt atacati sau chiar violati la propriu, de forte din exterior). Da si tu un Search pe Google la halucinatii viscerale si vei afla mai multe despre acest subiect.

Din nefericire si eu am crezut in "plasa" neinspiratiei unui reprezentant al bisericii care mi-a spus ca nu exista boli psihice ci doar posesie demonica. Sa ma rog, sa citesc psalmi, sa fac metanii, sa particip la slujbe etc.

Moment in care, ca o mare "desteapta" ce am fost, mi-am intrerupt tratamentul pentru 3 saptamani si am sfarsit cu politia si salvarea la un spital de boli psihice.

DACA ar exista posesie demonica, am scris-o mai sus si permiteti sa ma repet, aceasta nu ar trece la tratamentul cu antipsihotice. Nu cred ca se sperie demonii de antipsihotice.

Ce ziceti Blueciel si Danihel ?

Se sperie demonii de niste pastilute si fug subit ?
0
13-05-2011, ora 21:28
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
"DrT

Nu mai blasfemiati, va rog.
Oare Moise a avut halucinatii cand a auzit glasul lui Dumnezeu, sigur ca nu a avut si nu v-ar placea sa spuna cineva asa ceva.
Asa se numesc demoni serpi si fac parte din ierarhia inferioara. Demonii patimilor de desfranare, lacomie
De vazut nu ai cum sa-i vezi sunt duhuri necurate si fara de materie.
Simteam eu si alti credinciosi mirosul respingator venit de la acesti demoni.
A fost ca sa credem ca poate exista asa ceva. Mirati-va dar asa fost.
Sfintii lui Dumnezeu au extaz mistic si nu delir mistic
Preotul acesta cu certitudine are extaz mistic.asta cred cu tarie.

clara_p

Eu nu merg la manastiri, si nu suport aglomeratia de la sfintele moaste sa te împinga unul sau altul si la noi nu se fac metanii ca în alte parti.
Eu trebuie sa ma duc la acest preot deoarece am nevoie de acesta (energia harica) pentru sanatatea mea trupeasca.
Trebuie sa fiu atent sa nu mai beau de la vecini cafea, suc sau sa mananc prajituri sau altceva.
Cum am patit mai demult. cand mi s-au facut vraji si cred ca se fac asemenea lucruri.
Dar de ce numai fete am întalnit în asemenea cazuri de posedare ?
Cate crize am vazut eu la fetele posedate si numai în timpul ritualului de exorcizare dupa aceea trec crizele.
Nu stiu dar sa te oblige cineva sa iei tratament sau sa te interneze cu forta?
Nu stiu daca treceau crizele la persoanele respective daca luau tratament. Unele erau sub tratament cum este cazul fetei pe care am cunoscut-o
0
14-05-2011, ora 00:31
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Danhiel: La Moshe a fost martor un intreg popor, o natiune si a vazut toate acele lucruri.la nazarinean vreo trei femei spuneau ca au vazut "minunea" si apoi ceilalti unsprezece apostoli ai sai care probabil i-au deplans atat de mult moartea incat l-au deificat, l-au idolatrizat facandu-l idol pentru popoare.

Sa inteleg ca va feriti sa mancati de la vecini pentru ca v-au facut vraji?...ce fel de vraji? si cum s-au manifestat?
0
14-05-2011, ora 10:00
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
Ma feresc sa mananc de la anumiti vecini dar nici nu-mi place mancarea pe care altii o prepara.
Se amesteca o fiertura de vraja cu o substanta lichida sau solida si se da victimei.
Nu stiu ce fel de vraja a fost dar una foarte puternica.
Îmi aduc aminte (eram mult mai tanar) ca mi-a fost foarte rau.
Am avut spasme stomacale, stare de lesin si frisoane.
Adaugă un comentariu / răspuns
626 comentarii 1 23 ..... 20 21 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •