Probleme cu mirosul

23-01-2019
Marian1971
Nu este medic/terapeut
Marian1971
Bună ziua. De ceva timp îmi apare persistent în nas miros puternic de vanilie (știți acel miros de la o țigară electrica sau mai nou țigările care se folosesc în acel aparat micuț, menționez ca nu sunt și nu am fumat vreodata).
Dacă cineva trece pe lângă mine și vin în contact cu un astfel de miros acesta va apărea în nările mele, dacă vin în contact și cu alt gen de miros (exemplu parfum)
Ca ideile ca să înțelegeți cumva acest simptom :am fost în vizita la cineva și ne-a servit cu o cafea, mirosul care îl emana cafeaua era acela de vanilie.
Sau dacă cineva își da cu parfum mai puternic, mirosul pe care îl am este cel de vanilie. Acel miros îmi vine și dacă ma gândesc la ceva anume. Și în ultimul timp cam greu mai disting mirosurile normale. Nu știu ce ar putea fi. Aceasta situație a apărut în Urma cu doi ani. Lucrez în domeniul auto și un coleg a suflat un disc de ambreiaj și acel praf rezultat este atât de fin și de persistent ca este mai dens și ca fumul. Mi-a luat câteva luni sa scap de acel miros puternic.Nu știu ce dereglare este aceasta, dar consider ca este ceva anormal..
1 comentarii
0
23-01-2019, ora 14:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. mergi la ORL sa vada nasul
2 vezi daca nu ai infectii dentare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distorsiunile olfactive apărute la pacienții cu COVID-19: care sunt diferențele dintre parosmie și fantosmie?
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  •