Miros neplacut transpiratie axila dreapta

09-05-2011
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
Ca si titlul...problema mea este mirosul neplacut al transpiratiei la axila dreapta. Lipsa igienei este exclusa...mirosul neplacut poate aparea chiar si imediat dupa dus. Problema a aparut in toamna...am sperat sa treaca..Nu stiu la ce medic sa apelez.Multumesc pentru eventualul ajutor.
21 comentarii
0
09-05-2011, ora 20:43
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

pana iti va recomanda un medic-ceva,

iata un SFAT- dovedit din batrani...fff UTIL:

- DUPA ce te-ai spalat, te stergi si lasi putin sa se usuce la subrat.pune pe 2-3 degete bicarbonat de sodiu (se gaseste in orice alimentara.)si da la subrat...si lasa 1-2 minute...chiar daca, mai cade..tot ramane ceva...si NU te stergi...NU pateaza bluzita sau rochita.

Sanatate si s-auzim de bine.

O seara buna!
0
29-05-2011, ora 23:43
yzk
Nu este medic/terapeut
yzk
eu zic sa mergi la medic. O colega de liceu avea foarte mari probleme cu mirosul neplacut al transpiratiei, consuma o gramada de tuburi de antiperspirant pana sa afle ca suferea de o anume afectiune, dar nu-i mai stiu numele
0
30-05-2011, ora 09:10
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
Ok...vreau sa merg la medic...dar ce medic? endocrinolog, gastroenterolog, dermatolog.nu am medic de familie si nu vreau sa dau o gramada de bani pe consultatii la medici care nu au treaba cu problema mea. Am fost la un medic de familie la CMU mi-a facut analize si mi-a zis sa beau ceai de salvie si sa fac baie cu saruri...ok, am facut...dar problema persista si am dat si multi bani pe aceste recomandari. Nu vreau sa repet...nu ca mi-ar face rau niste analize in plus, dar vreau sa gasesc cauza problemei mele.
0
30-05-2011, ora 23:00
yzk
Nu este medic/terapeut
yzk
probabil la endocrinolog e cel mai indicat cred ca e ceva legat de glande
0
19-08-2011, ora 02:55
anabita2005
Nu este medic/terapeut
anabita2005
pt ca este vorba numai de axila dreapta, ci nu la ambele, eu te-as sfatui sa mergi la dermatolog sa nu cumva sa fie vreun fel de fungi (ciuperca) chiar daca nu se vede pielea afectata
0
25-08-2011, ora 22:56
tema
Nu este medic/terapeut
tema
excalibur, nu spui daca esti fata sau baiat.
Posibil sa fie o problema genitala asa ca, ar trebui sa cauti si sa faci analize in zona asta...chiar daca ti se pate ciudat. Infectiile bacteriene in sfera genitala dau astfel de manifestari.
Fa-ti un examen de secretie - vaginala - daca esti fata, sau uretrala - daca esti baiat, dar neaparat cu antibiograma ca sa stii cu ce antibiotic sa te tratezi.
0
07-09-2011, ora 16:12
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
Sunt baiat si am problema asta doar de cateva luni...din cate am observat, cand creste nivelul de stres. Stresat am mai fost si pana acum(am 35 de ani) dar sa miroasa urat doar o axila nu mi s-a mai intamplat si nici nu am auzit. Nu ca as vrea sa miroasa amandoua urat...dar ma gandesc ca poate fi o afectiune la ceva de pe partea mea dreapta. Probabil ca o sa merg la un dermatolog mai intai.
0
07-09-2011, ora 17:18
tema
Nu este medic/terapeut
tema
E bine ca esti baiat, ai mai putine locuri de verificat :)))
In primul rand m-as gandi la o carie, o masea cu plomba mai veche. Nu glumesc, mi s-a mai reprosat asta.
Posibil ca la axila dreapta sa fie transpiratia mai abundenta, ies mai multe toxine.
Mai poate fi o infectie urinara, la care, eventual nu ai simptome. Daca nu bei destula apa, si urinezi rar, in timp poti sa faci o infectie urinara cu e-coli, streptococ sau stafilococ. Asta in caz ca nu o iei de undeva.
La axila ai observat pe piele pete maro ? Sau ceva descuamari, mancarimi?Ma gandeam ca asta tine de dermatologie.
Dar nu stiam ca apare si miros neplacut.
Bacteriile si fungii dau chiar intr-o infectie la distanta, conform zicalei.."Unde dai si unde crapa."..
Ar fi bine sa iti faci o urocultura, mai ales ca se intensifica mirosul la stres, deci si trandpiratia este mai intensa. ma refer ca procesele biologice sunt mai intense. Se acumuleaza toxine Simti dureri (chiar si mic asa, ca o jenai) in zona rinichilor sau care coboara pe liga sold spre vezica?
Uita-te cu atentie la dinti si masele, sa nu ai ceva infectie pe acolo.
Si daca nu este nici una nici alta, poate sa fie o sinuzita mai veche. Te doare capul, fruntea sau simti nasul infundat?
Pentru asta ar trebui facut un exudat nazal cu antibiograma si antifungigrama, sa nu cumva sa fie infectie fungica.

Eu as zice asa: vezi intai ce ai la urina si fa-ti urocultura cu antibiograma.
Celelalte sunt cam scumpe, iar la dermatologie...
Daca simti ceva la nas, poti sa faci cum am zis un exudat nazal dar cu antibiograma si antifungigrama
Daca nu ai leziuni sau pete, mancarimi...nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca tine dedermato.
Vezi intai ce iti iese la urina- dureaza cam 5 zile daca se gaseste o bacterie, daca nu iti da rezultatul in 2-3 zile.
Apoi controleaza maselele sa nu fie o infectie, lasa la sfarsit exudatul si apoi dermato.
0
17-09-2011, ora 23:57
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
Multumesc mult pentru raspunsul detaliat. Problema mea a aparut chiar in momentul in care avand o dantura foarte slaba nativ si fiindu-mi frica de dentist, o infectie uriasa s-a produs si mi-a provocat o durere insuportabila. Initial, din cauza fobiei de dentist am luat algocalmin, nurofen iar apoi ketonal...plus de cele, mai multe ori acool (tarie). Nu imi ameliora decat partial si temporarl durerea, ceea ce e si normal...dar am descoperit cu stupoare ca eu care nu mirosisem niciodata a transpiratie, mirosem si la 10 min dupa dus. M-am gandit si eu la infectia dentara si am sperat ca dupa ce rezolv probelemele o sa dispara. Problemele dentare au fost rezolvate(eu asa cred, cel putin) dar mirosul tot apare.
Am vazut ca apare mai pregnant in conditii de stres...dar tot ma gandesc...oare am stricat ficatul aglomerandu-l cu alcool si medicamente atunci cand aveam durerile alea atroce, si de acolo sa fie?
Oricum, multumesc pentru raspuns
0
03-10-2011, ora 14:06
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Posibil sa fie ceva de la rinichi, avand in vedere ca ai luat atatea antiinflamatoare. Spui ca se accentueaza mirosul la emotie, asa ca, ar putea sa fie din aceasta zona ceva. Ai facut o urocultura?
Sau o secretie uretrala ? Sa nu fie ceva genital.
Oricum, eu cred da este ceva bacterian pe undeva, iar daca nu mai ai carii, cam astea ar mai fi - genital si urinar - posibil sa fie un streptococ pe acolo sau un e-coli.
Si caria este provocata printre altele de streptococul mutans si asta da sigur acel miros specific transpiratiei, mai ales la o axila. Sau poate mai ai pe undeva o carie ascunsa.
Ar fi bine totusi sa verifici urina si secretia uretrala dar daca faci analizele sa ceri neaparat si antibiograma ca sa stii cu ce antibiotic sa te tratezi in caz ca iese ceva. altfel, risti sa iei un atibiotic la care bacteria sa fie rezistenta si nu trece.
0
04-10-2011, ora 14:16
marianradu
Nu este medic/terapeut
marianradu
Salut,

Îţi voi spune cum am scăpat eu de hiperhidroză, cred că te pot ajuta sfaturile mele. Înainte să-ţi zic cura,
o să-ţi spun că mi-a fost recomandată de un medic dermatolog, deci MERGI la un medic dermatolog.
Apoi, dacă nu ai timp, încearcă o lună de zile să iei zinc, aprox 20mg la interval săptămânal. Uită de orice
tip de antiperspirant sau deodorant, sunt cancerigene (nu exagerez, ţi-o poate confirma orice doctor). Înlocuieşte-le cu pudra evera, e naturală şi nu blochează porii, corpul se comportă normal, însă transpiraţia se evaporă mai repede şi nu miroase.

De asemenea, medicul mi-a recomandat ca la interval de 2 luni să fac o baie caldă în care să torn cam jumătate de ceaşcă ceai de salvie cu 1/4 flacon de pudră evera. Încearcă şi aşa. Sunt sigur că scapi.

Sper să-ţi fi fost de folos
0
04-10-2011, ora 23:24
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
@tema
Multumesc pentru raspunsul detaliat si la obiect. Ultima data cand am facut analizele am dat si proba de urina...dar nu stiu daca pentru "urocultura" si "secretie uretrala". Eventual ma pot uita pe analize. Antibiograma unde si cum se face? Inca nu am medic de familie. Ma pot duce la un medic generalist care sa imi dea trimitere catre un laborator?
@marianradu
Multumesc pentru sfaturi, o sa incerc
0
05-10-2011, ora 12:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Analizele se pot face si cu plata, la cerere direct la un laborator de analize.
Nu stiu din ce oras esti, asa ca, poti cauta in orasul tau o clinica sau un laborator privat.
In bucuresti eu stiu de biochem diagnostics, e pe undeva pe la gara. nu au preturi mari in comparatie cu alte laboratoare. Ar mai fi medicover, babes centrul de diagnostic, sunt mai multe. cauta si tu pe net.
Poti merge la un medic de familie dar o sa platesti o consultatie.
Acesta iti poate da trimiteri dar doar daca o sa considere. Ma indoiesc sa iti dea daca spui ca vrei sa iti faci analizele la urina pe motivul ca simti miros de transpiratie...intelegi ?
Si mi se pare ca pretul unei consultatii este exact cat o analiza.
Deasemenea, cu trimitere este posibil sa nu iti faca si antibiograma, eventual din lipsa de fonduri. Nu toate laboratoarele fac si culturi pentru anibiograma, asa ca, trebuie sa intrebi acolo.
Trebuie sa te gandesti si sa alegi cum sa faci.
Cand mergi sa iti faci analiza de secretie uretrala si urocultura, trebuie sa ceri tu sa iti faca si antibiograma, adica din ce se recolteaza - urina si secretie - se insamanteaza un mediu de cultura si se vede ce bacterie se dezvolta acolo.
Deasemenea se afla si la ce antibiotic este sensibila bacteria patogena (daca se gaseste ceva ) si la ce este rezistenta.
Vezi ca pentru analize nu trebuie sa fi luat antibiotice cu cel putin 10 zile inainte ca altfel iti iese rezultatul fals negativ, desi ai o infectie. Daca ai luat, astepti sa treaca 10-12 zile.
Daca faci doar o analiza simpla, o sa iti spuna si asa daca este o bacterie dar, nefacand antibiograma nu stii cu ce sa te tratezi si risti sa iei un antibiotic la care aceasta este rezistenta si faci tratamentul degeaba. Ba mai rau, se pot dezvolta si bacterii rezistente la antibioticul folosit.
Iar daca iti iese cumva sterptococ, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe. Daca intarzii si ci 15 minute, bacteria poate dezvolta rezistenta la antibioticul folosit. Iti pui si tu mobilul sa sune.
Daca simti ca ar putea fi ceva in zona urinara sau genitala - dureri de rinichi, urinari dese, usturimi, urgenta la urinat sau urinari noaptea, sau altceva care te deranjaza, poti sa mergi la un dr urolog si iti da acesta ce analize sa faci, ca sa nu dai bani degeaba si sa vezi ca nu ai nimic.
Asa ca, vezi cum faci dar la laboratorul de analize - ceri tu urocultura cu antibiograma si examen bacteriologic secretie uretrala cu antibiograma - chiar asa se numesc analizele de la laborator.
Nasul il ai infundat sau iti curge ? Daca ai avut asa probleme cu dantura, ma gandesc sa nu fie ceva si la sinusuri.
Daca respiri bine si nu iti curge nasul nu cred ca ai nimic. Tu decizi ce control sa iti faci, eu doar te-am informat sa stii care sunt posibilitatile - din punctul asta de vedere.
Cand banuiesti o infectie, ai cateva locuri unde sa o cauti : nas, gat, urina si secretie.
Eu m-am gandit la ceva infectii mai intai, deoarece bacteriile emit toxine in corp care inflameaza articulatiile, in general la degete ( nu toate, poate sa doara doar unul), sold si coloana lombara, genunchi. Deasemenea toxinele provoaca si mirosuri neplacute.
Daca nu este nimic infectios, trebuie vazut mai departe ce sa faci. Eu totusi tind sa cred ca este asta.
0
05-10-2011, ora 14:01
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
@tema
Sunt de-a dreptul uimit de raspunsul detaliat si argumentat pe care l-ai postat...Multumesc
Locuiesc in Bucuresti, deci optiuni de laboaratoare sigur am destule, dar orice sugestie argumentata este binevenita, eu nu stiam cum merge treaba si ma gandeam ca fara o hartie de la un medic nu te poti duce sa faci analize...ulterior tot trebuie sa vezi un medic ca sa iti intrepreteze rezultatele.
Probleme urologice sa zic ca parca nu as avea...cu toate ca am senzatia ca nu pot goli complet instalatia cateodata
La sinusuri aparent am o problema depistata de medicul stomatolog, nu mai stiu ce, dar a zis ca si el are si pot trai linistit..adica nu imi curge nasul aiurea. La una din operatii mi-a strapuns sinusul dar s-a rezolvat si oricum mirosul era anterior operatiei
Dar ce m-a frapat cel mai tare si m-a facut extrem de atent este faptul ca ai mentionat dureri articulare. La cateva luni dupa ce a inceput problema cu transpiratia m-am trezit cu o durere neobisnuita la articulatia degetului mic de palma...nu stiu cum sa zic altfel. Initial am crezut ca m-am lovit dar a persistat si apoi s-a imprastiat si la celelate articulatii de mana. Medicul la care am fost (medic de familie/specialist medicina sportiva) a zis ca e ceva reumatic mi-a zis ca e de la acidul uric si sa tin un soi de regim. Ce sa zic...nu a avut nci un efect..ca si ceaiul de salvie impotriva transpiratiei...plus ca din cand in cand am nist edureri ascutite in diverse articulatii...nu e ceva concentrat si nici de durata si nici nu semana cu durerile reumatice surde
Ma gandeam sa merg la un reumatolog sa intreb...
Oricum o sa urmez sfaturile tale vis a vis de analize cu care banuiesc ca trebuie sa ma duc la un urolog apoi nu?
O zi excelenta
0
05-10-2011, ora 14:35
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Durerile pe care le baniiam eu sunt produse de un streptococ, stafilococ sau e-coli, sau toete impreuna :((
Pe astea le poti cauta in nas, gat, secretie si urina, cum spuneam.
faptul ca nu urinezi complet, indica ceva - ori o infectie urinara ori genitala.
Pentru cea urinara faci o urocultura cu antibiograma si astepti rezultatul. Vezi sa faci urocultura, nu sumar de urina.
Pentru urocultura cumperi de la farmacie sau iti da de la laborator un borcanel steril in care recoltezi urina de dimineata.
Faci asa : te speli dimineata si fara sa te stergi ca sa nu contaminezi zona, sau te stergi eventual cu o compresa sterila sa nu curga picaturi de apa in recipient...vezi cum faci..., apoi lasi putina urina sa curga in wc si recoltezi doar urina din mijlocul urinarii - nu de la inceput si nu de la sfarsit. Cred ca o sa te descurci.
Daca nu este nimic, ar trebui sa verifici genital - intrebi si tu la laborator ce analiza este mai eficace pentru depistarea unei infectii genitale : secretia uretrala cu antibiograma sau spermograma cu antibiograma.
Iar pentru nas... nu e bine deloc ca ti-a perforat sinusul.
daca ai posibilitate ai putea sa faci un exudat nazal si faringian cu antibiograma.
Le-am mentionat pe toate pentru ca mai mult ca sigur - este vorba de un streptococ si cam astea ar fi metodele de depistare.
Reumatismul in general este produs de o infectie streptococica, iar daca nu elimini bacteria, degeaba mergi la reumatolog sa-ti dea...bai si proceduri, , , intelegi?
Gaseste cauza, chiar daca este costisitor, oricum nu o sa poti sta asa cu durerile si alte simtome.
Bacteriile astea continua sa emita toxine si sa iti faca rau.
0
23-11-2011, ora 20:04
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
@tema si nu numai
Am revenit dupa ceva timp. Sper sa mai fii prin zona. Am facut urocultura, rezultat negativ, in schimb la exudat nazal rezultatul e acesta, citez:
"Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de Staphylococcus aureus meticilino-sensibil (MSSA) (+).
Acest rezultat indica portajul de Staphylococcus aureus.
Medicul va aprecia oportunitatea tratamentului local in functie de contextul clinico-epidemiologic"
Astept cu nerabdare un sfat. La ce medic ar trebui sa merg?
0
24-11-2011, ora 01:35
tema
Nu este medic/terapeut
tema
La un medic ORL.
Spune ca este portaj, adica esti purtator de stafilococ auriu si in caz ca nu ai simptome care sa te deranjeze, nu se indica tratament...in general.
Parerea mea este ca si in portaj bacteriile emit toxine oin corp si irita articulatiile. Nu se dezvolta infectia, dar bacteria este acolo.
Dar tu ai ceva simptome, iar acum ca este iarna, aproape sigur ca o sa apara si infectia.
Ai scris mai demult ca aveai dureri de articulatii.
Ciudat este ca un doctor ti-a spus ca durerile sunt de la acidul uric...Pai, acidul uric chiar este crescut in infectii!! Trebuia sa caute cauza, asa cum ti-am spus eu.
Medicul ORL sper ca o sa iti dea un tratament.
Tratamentul ar trebui sa dureze 10 zile si sa il iei la ore fixe. Sa nu intarzii nici cu 15 minute ca poate deveni bacteria rezistenta la antibioticul luat si tratamentul nu mai este eficient.
Sa nu consumi lactate acum - lapte, branza, smantana, unt, ca anihileaza efectul antibioticului si mai poti face si candidoza pe undeva.
Doar iaurt sau kefir este chiar indicat, tocmai ca sa nu faci candidoza si sa ajute la refacerea florei intestinale distrusa de antibiotic.
Problema este ca iaurtul trebuie consumat cu 2-3 ore inainte sau dupa antibiotic, pentru a nu anihila efectul acestuia, fiind tot un produs lactat.
Calculezi si tu o ora cand il poti manca, in functie de intervalul la care iei antibioticul.
Deasemenea iaurtul sa fie din cel mai simplu si fara adaosuri, sa fie putin acrisor.
0
24-11-2011, ora 09:09
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
Multumesc mult pentru raspunsul elaborat
0
24-11-2011, ora 20:49
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
@tema
O sugestie vis a vis de un medic ORL dedicat muncii sale poti sa imi oferi? Sau macar o clinica, cabinet, poate imi trimiti pe privat ca nu stiu care sunt regulile forumului si sa nu se considere reclama. Poate e prea mult ce iti cer...
Sincer sa fiu dupa cate mi-ai spus as veni la tine la consult daca s-ar putea :D
O seara buna
0
25-11-2011, ora 13:01
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In afara de doctorul de care ti-am scris, poti merge la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals.
Acolo sunt doctori specializati, care merg la sigur in orice tip de infectii. As zice sa mergi intai acolo.
Cand ai orice fel de infectie saui temperatura, mergi la Institutul Matei Bals (pe str. Doctor Grozovici, mai sus de policlinica Grozovici)
0
13-05-2017, ora 01:40
jeny2
Nu este medic/terapeut
jeny2
tema, ce legatura are maseaua cu mirosul de transpiratie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distorsiunile olfactive apărute la pacienții cu COVID-19: care sunt diferențele dintre parosmie și fantosmie?
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  •