Raceli repetate

01-03-2023
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
Bună ziua.Am un băiat de 3 luni și jumătate care a făcut prima bronsiolita la 5 saptamani.A urmat apoi o alta raceala la 10 saptamani și la 3 luni a facut o alta bronsiolita.De fiecare data a primit și antibiotic.La ultima bronsiolita am terminat antibioticul cu 3 zile în urma iar el astăzi prezintă semne de răceală.Cum este posibil ca la nici 10 zile de la diagnosticarea bronsiolitei, el sa răcească iarăși. Ce sa fac să îi întăresc sistemul imunitar?Afara din cauza ca este mai mereu bolnav, nu l scot aproape deloc. Are 6, 200 kg și este hrănit cu formula.Multumesc pt eventualele răspunsuri.
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 08:32
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

Este important să consultați medicul pediatru pentru a evalua starea generală de sănătate a băiețelului tău și pentru a decide dacă este necesar să efectuați investigații suplimentare pentru a determina cauza acestor afecțiuni.

În ceea ce privește întărirea sistemului imunitar al copilului, există câteva măsuri generale pe care le puteți lua pentru a ajuta la susținerea sănătății sistemului imunitar:

Alimentație sănătoasă: asigurați-vă că bebelușul primește o alimentație adecvată și echilibrată. Dacă este hrănit cu formule, verificați cu medicul pediatru pentru a asigura că primește nutrienții de care are nevoie.

Evitați expunerea la fumul de țigară: fumul de țigară poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar al copilului tău și poate crește riscul de a dezvolta infecții respiratorii.

Igiena corespunzătoare: asigurați-vă că mâinile dumneavoastră și ale celor din jur sunt curate și spălați regulat jucăriile și obiectele cu care bebelușul intră în contact.

Vaccinurile: asigurați-vă că bebelușul dvs. primește toate vaccinurile recomandate de medicul pediatru. Acestea pot ajuta la prevenirea unor boli grave și pot ajuta la protejarea sistemului imunitar al copilului dvs.

Activitate fizică moderată: asigurați-vă că bebelușul dvs. are suficientă activitate fizică, de exemplu prin intermediul jocurilor în aer liber, deși în cazul unui copil atât de mic este important să evitați supra-oboseala și expunerea la temperaturi extreme.

În cazul în care băiatul continuă să aibă infecții respiratorii frecvente sau dacă aveți alte preocupări cu privire la sănătatea lui, este important să discutați cu medicul pediatru pentru a obține sfaturi și recomandări suplimentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele coronavirusului, al virusului respirator sincițial și al rinovirusului asupra copiilor
  • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •