Gradiniță - cât ținem copilul acasă după o viroză (când revine la gradiniță)

©

Autor:

Gradiniță - cât ținem copilul acasă după o viroză (când revine la gradiniță)

Poate fi dificil să decizi pentru cât timp ar trebui să îți ții copilul acasă atunci când nu se simte bine. Există însă linii directoare guvernamentale care recomandă când copiii ar trebui să fie stea acasă, sau când ar trebui să revină la grădiniță.

Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă copiilor bolnavi să rămână acasă până când sunt suficient de bine să se întoarcă la școală. Mai exact, de obicei, este vorba despre a rămâne acasă 24 de ore după ce simptomele încep să se îmbunătățească.

În unele cazuri, cu toate acestea, poate fi dificil să se determine dacă copilul este suficient de bine pentru a reveni la școală. Ia în considerare următoarele semne în timp ce încerci să iei o decizie.

Boli obișnuite la copii:

Virușii responsabili pentru răceli sau pentru gripă provoacă cele mai frecvente boli în instituțiile de îngrijire a copilului. Chiar dacă copilul tău a avut imunizări, acesta poate fi în continuare afectat de viruși care cauzează răceli, dureri de gât, tuse, vărsături și diaree. (1)

Semnele unei viroze

 • în viroze, debutul este gradual;
 • febra se situează sub 39°C (în jur de 37,5-38°C) ;
 • tusea are o durată mai scurtă (câteva zile – o săptămână);
 • frecvent, copilul strănută şi face roşu în gât;
 • în cazul virozelor respiratorii, cele mai frecvente sunt formele uşoare sau medii, în timp ce în cazul unei gripe simptomele gravitează de la medii până la unele severe.


Febră

Cel mai bine este să ții copilul acasă dacă are o temperatură de 38°C sau mai mare. O febră arată că organismul se luptă împotriva infecției, ceea ce înseamnă că copilul tău este vulnerabil și probabil contagios.

Așteaptă cel puțin 24 de ore după ce febra a scăzut și s-a stabilizat fără medicație pentru a trimite copilul înapoi la școală. (2)

Nas care curge și tuse fără febră

Majoritatea copiilor, în perioada octombrie - martie, vor avea secreții nazale constante. În plus, în medie, o răceală obișnuită durează între 15 și 25 de zile. Starea de rău resimțită de copil în această perioadă nu va fi una constantă, dar se va îmbunătăți abia după ce vor trece câteva săptămâni.

Aceasta ar înseamna că aceștia ar trebui să lipsească de la grădiniță pentru câteva săptămâni, ceea ce nu este necesar.

Atâta timp cât acesta nu prezintă semne de febră, iar acesta se simte destul de confortabil, acesta se poate întoarce la grădiniță.

Tuse persistentă sau durere în gât

O tuse persistentă este probabil sa fie perturbatoare în clasă. Este, de asemenea, una dintre căile principale de răspândire ale unei infecții virale.

Dacă copilul tău are o durere în gât severă și o tuse de durată, ține-l acasă până când tusea aproape dispare sau este mai ușor de controlat. Copiii pot necesita, de asemenea, testarea de către medic pentru boli cum ar fi infecția cu streptococ, care este foarte contagioase, dar ușor de tratat cu antibiotice.

Vărsături

Poți trimite copilul înapoi la grădiniță după 24 de ore după ce vărsăturile au încetat. Este important de reținut că unii copii pot vomita încă o dată la două sau trei zile după ce păreau că ar fi mai bine. Acest lucru nu înseamnă, de obicei, că sunt încă bolnavi, doar că stomacul lor nu și-a revenit complet. Apetitul copilului tău s-ar putea să fie îmbunătățit, dar stomacul s-ar putea să nu poată procesa alimentele la fel de bine ca de obicei.

Diaree

În ceea ce privește copiii care merg la grădiniță, diareea cauzată de un virus comun poate dura până la două săptămâni, dar atâta timp cât aceștia își spală bine mâinile, diareea nu poate fi un factor care să păstreze un copil acasă mai mult de o zi.

Durere

Durerile de stomac, durerile de cap și durerile musculare indică adesea că copilul tău încă luptă împotriva gripei. Aceasta înseamnă că ei pot răspândi ușor virusul la alți copii, deci este mai bine să-i păstrezi acasă până când dispare durerea sau a disconfortul.

pneumonie și respirație șuierătoare

În acest caz decizia de a trimite copilul înapoi la grădiniță depinde de faptul dacă acesta poate respira confortabil.

În cazul în care copilul suferă de pneumonie, acesta este încă considerat contagios în primele 24 de ore după administrarea antibioticelor. Dar copilul poate să nu fi gata să se întoarcă la grădiniță după o zi dacă este încă obosit, are dureri în piept sau de burtă sau prezintă dificultăți la respirație. (3)

În multe cazuri, copiii ar putea avea nevoie de mai mult timp decât termenele de mai sus pentru a se recupera după o boală. DDacă au trecut mai mult de 24 de ore de când a scăzut febra, dar copilul tău este încă într-o stare de rău și oboseală, atunci ar fi mai bine să îl ții mai mult timp acasă, până se simte mai bine.

Acordarea unui timp suplimentar copiilor pentru recuperare poate ajuta la dispariția bolii mai repede.


Data actualizare: 29-01-2019 | creare: 29-01-2019 | Vizite: 6390
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
 • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
 • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum