Rana pe col/Test PAP modificat /Genotipurile HPV negative

18-06-2024
Mayra.
Nu este medic/terapeut
Mayra.
Buna seara! Acum cateva luni poate 3-4 sa zic, am inceput sa am dureri de spate, de ovare atunci cand imi era rece la spate putin si totodata aveam dureri groaznice in unele pozitii in timpul relatiilor sexuale.
Atunci, am decis sa merg la ginecolog. I-am spus simptomele si dupa ce m-a consultat mi-a spus ca am Anexita pe ovarul drept(care ma durea mereu) si in timpul consultului mi-a gasit o rana pe canalul exterior al colului.
Mi-a recoltat proba pentru Papanicolau. Si mi-a dat o lista cu analize ce trebuiesc facute( infectii vaginale).
Analizele au iesit negative, am iesit insa pozitiva la Ureaplasma.
Intre timp a venit si rezultatul de la PAP. Cu modificari : este bifat “ASC-US” si intrun loc mai este bifat “inflamatorii” iar ca recomandare de la laborator si doctor am primit sa fac testul pt genotipurile HPV.
Am primit tratament pentru infectia cu Ureaplasma cu antibiotic Doxiciclina, Ovule Softigyn, Ovule Tergynan si supozitoare de Indometacin … unele probabil sunt pentru rana de pe col, nu stiu exact ca nu prea am inteles medicul, nu mi-a explicat prea multe …dar antibioticul il ia si sotul meu.
Acum mi-a venit intre timp si rezultatul la HPV.. Sunt negative toate tulpinele.
Doctorul mi-a spus ca daca iese negativ HPV ne revedem doar peste 6 luni sa repet PAP.
Intrebarea mea este, sa merg sa cer o a doua parere? La ce ar trebui sa ma astept? De ce am totusi rana aceea daca HPV este negativ si de ce a iesit usor modificat PAP? Sunt foarte speriata… de fel am fobie de cancer deoarece am multe cazuri in familie doar ca la alte organe … Am doar 28 de ani si sunt mamica iar de cand am nascut am teama continua de a nu pati ceva! Multumesc pentru eventualele raspunsuri !!!!
1 comentarii
0
20-06-2024, ora 13:20
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună! E complet normal să vrei să ai cât mai multe informații despre sănătatea ta, mai ales în contextul unui istoric familial încărcat.

Despre rezultatele pe care le-ai primit:
1. ASC-US pe rezultatul Papanicolau: Aceasta înseamnă „Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance”, ceea ce indică prezența unor celule ușor atipice, ale căror semnificație nu este clară. Nu este un rezultat rar și nu înseamnă neapărat prezența unei afecțiuni grave, dar necesită monitorizare.

2. HPV negativ: Este un rezultat bun, întrucât infecția cu tulpinile oncogene HPV este un factor major de risc pentru cancerul de col uterin. Faptul că testul tău este negativ reduce riscul de a dezvolta leziuni precanceroase sau cancer.

3. Infecția cu Ureaplasma și tratamentul prescris: Ureaplasma este o bacterie care poate cauza diverse infecții urogenitale și este tratată de obicei cu antibiotice, cum ar fi Doxiciclina. Partenerul tău trebuie tratat și el pentru a preveni reinfectarea.

Despre rana pe colul uterin:
Aceasta este, de obicei, o eroziune cervicală sau ectropion cervical, și poate apărea din mai multe motive, inclusiv modificările hormonale, folosirea contraceptivelor orale, sau ca urmare a nașterii. Nu este neapărat legată de infecția cu HPV.

Îngrijorările tale legate de cancer:
E normal să te simți anxioasă, mai ales cu un istoric familial de cancer. Totuși, rezultatele actuale sunt în mare parte liniștitoare. Continuarea monitorizării prin Papanicolau regulat este cheia pentru a menține sănătatea cervicală.

În ceea ce privește cererea unei a doua opinii:
Dacă te simți nesigură sau dacă ai simțit că medicul actual nu a fost suficient de comunicativ, nu este o idee rea să cauți o a doua opinie. Un alt medic îți poate oferi mai multe explicații sau poate aborda preocupările tale într-un mod care te face să te simți mai confortabil.

La ce să te aștepți:
- Un alt ginecolog ar putea recomanda o colposcopie - o examinare mai detaliată a colului, care poate oferi mai multe informații despre natura și cauza erodării sau a celulelor atipice.
- De asemenea, ar putea să-ți ofere mai multe informații despre cum să monitorizezi și să gestionezi simptomele, precum și recomandări personalizate bazate pe istoricul tău medical complet.

Este important să ai un dialog deschis cu medicul tău, să pui întrebări și să discuți despre toate îngrijorările tale. Sănătatea ta este prioritară, și e esențial să te simți confortabil și încrezătoare în gestionarea ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Cât de periculoasă este o leziune pe colul uterin?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Răceala la ovare
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Cervicita cronică - rana pe colul uterin
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •