Recomandari psihologi|psihiatri - depresie

25-04-2011
Lema89
Nu este medic/terapeut
Lema89
Va rog sa-mi recomandati un psiholog/psihiatru doar daca-l stiti din experienta. Am probleme cu o depresie, am gasit cateva pareri pe net care o recomanda pe doamna Nastase Sorina, dar dupa ce am citit mai multe, mi s-a parut ca suna a reclama mascata, facuta de aceeasi persoana. Nu vreau sa ma duc sa dau banii degeaba. As prefera sa aibe cabinet particular in Bucuresti.
16 comentarii
0
26-04-2011, ora 12:17
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Dr.Valentin Matei, Medlife Baneasa, care scrie si pe aici din cand in cand, dar il stiu nu din proprie experienta-desi s-ar putea zice ca mi-a dat niste sfaturi foarte bune pe forum-ci de aici, de pe forum.Cred ca Medlife Baneasa sau Medlife Grivita, cautati si dumneavoastra pe internet.Plus ca exista si alti medici, colegi de-ai dumnealui, de la spitalul Obregia din Berceni.
0
04-07-2011, ora 11:58
nicolaevictorM
Nu este medic/terapeut
nicolaevictorM
La MedLife Baneasa lucreaza dna dr Sorina Nastase,
la MedLife Grivita lucreaza dnul dr Valentin Matei.

Am o parere buna despre amandoi, dpdv profesional.

Eu am primit un medicament de la dnul dr si mi-a recomandat sa fac psihoterapie, iar pt psihoterapie am fost la dna dr.

Nu intentionez sa fac reclama nici unuia dintre ei, nici MedLife-ului.

Cu Spitalul Obregia nu am avut experiente placute. Medicul la care am fost internat 2 saptamani si ceva nu m-a vazut decat la internare, adica nu venea deloc la vizita, prin saloane. Chiar si externarea mi-a inmanat-o o rezidenta.

Si printre medici, ca in orice alta profesie, sunt oameni si oameni.
0
04-07-2011, ora 14:14
nicolaevictorM
Nu este medic/terapeut
nicolaevictorM
Referitor la Spitalul Obregia din Berceni (Spitalul nr. 9), ce parere aveti despre studiile clinice facute pe pacienti?
Eu am refuzat sa particip, din cauza ca cunosc o persoana care s-a imbolnavit mai rau de la un astfel de studiu.

Daca ati participat in studii cu medicamente psihiatrice, cum ati fost "racolati"?

Pe mine m-a intrebat o doamna dr din Spitalul nr.9 (Obregia) daca nu doresc sa incerc un medicament nou, foarte bun. Am intrebat-o cum se numeste, pentru ca am obiceiul sa ma documentez inainte de a baga o substanta noua in mine. Atunci mi-a spus ca nu are inca un nume, pentru ca inca nu a iesit pe piata, dar ca a avut rezultate foarte bune la altii. Dupa care m-a "dat in primire" unei domnisoare mai tinere, tot in halat alb, cred ca era asistenta. Aceasta mi-a explicat ca exista sansa ca eu sa primesc o pastila fara medicament sau o pastila care contine medicament, dar ca nu se cunoaste exact medicamentul, ca tocmai acela se testeaza. Eu ma simteam rau si exista posibilitatea sa primesc "nimic" sau un medicament "despre care nu stim sigur daca functioneaza". Mi-a explicat ca se numeste "studiu clinic" si ca ei sunt "spital universitar". Nu mi-am dat seama exact care o fi fost legatura. In orice caz, eu am refuzat sa particip.

Voi ce parere aveti? Nu cumva Romania este o piata buna de desfacere pentru ca se gasesc multi cobai umani?
Nu vreau sa jignesc pe nimeni prin titulatura de "cobai", dar cam asta e realitatea: sunt niste riscuri, exact ca in experientele care folosesc cobai.
0
04-07-2011, ora 14:51
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
E posibil sa fi nimerit intr-un lot, care sa primeasca placebo, nu stiu exact, comparativ cu un lot care sa primeasca un medicament deja in uz sau un medicament inca neaprobat pe piata romaneasca, in nici un caz nou, ca noi romanii n-am adus nimic nou pe piata medicamentelor psihiatrice, sau mai nimic.Cred ca aveati dreptul de a afla totul despre studiul in cauza, ca sa decideti in consecinta.E adevarat ca fiind spital universitar si desfasurand si munca de cercetare, au tot dreptul sa faca astfel de experimente clinice, cu acordul bolnavului.Nu vi l-ati dat, e ok, dar au datoria sa va informeze.In ceea ce priveste experimentarea de noi medicamente pe subiecti umani este reglementata legal cred, dar mai este ceva, la un bolnav la care vezi ca exista o mare rezistenta terapeutica ii dai ce-i mai nou, chiar daca asta inseamna si ce-i mai scump, in speranta vindecarii.Ar fi trebuit sa intrebati mult mai multe, nu va acuz ca n-ati facut-o, nu cunosc de asemenea detaliile medical;e ale cazului, astfel incat sa-mi dau seama pe ce criterii ati fost ales.
0
04-07-2011, ora 14:54
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Data fiind starea dvs, va inteleg refuzul...Ca pana la urma suntem stapani pe viuata noastra, indiferent de ce se spune despre bolnavul psihic.In locul dvs. as fi facut la fel!!!
0
04-07-2011, ora 14:56
victorita
Nu este medic/terapeut
victorita
riscuri sunt chair si cu medicamentele autorizate - am auzit ( si chiar am vazut) persoane care au cazut / lesinat sau...s-au simtit f rau ; tratamentele psihiatrice sunt cele mai grele --din cat stiu eu; cineva ( un frate crestin care a fost inchis in timpul comunismului din cauza credintei ) a povestit dupa aceea ca i s-au administrat medicamente pt bolile psihice pt a-l chinui, pt a-i tulbura creierul /mintile... daca ai organismul f slabit -- e riscant...
0
04-07-2011, ora 15:03
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cu siguranta, la un om sanatos, acele medicamente sunt periculoase, ca n-au ce regla, asa ca pot deregla, daca tot n-au treaba, insa la bolavul psihic sunt multe de corectat, iar sub tratament, chiar tulburarile organice cerebrale regreseaza, asa cum arata studiile imagistice.Din pacate, lumea comunista s-a folosit de psihiatrie pentru a inchide gura acelora atata de putini care mai aveau un punct de vedere.Asa si cu fratele crestin, daca i s-ar fi dat Abilify, ar fi avut de suferit, dara daca se da Abilify unui bolnav, apoi aceasta il ajuta foarte mult, medicamentul fiind eficient si in fenomenul de neuroplasticitate si ajutand in consecinta.E adevarat, oamenii reactioneaza diferit la un medicament sau altul, unii nu prezinta nici o reactie adversa, altii, ma scuzati, fac si pipi pe ei, de pa prima pastila.Cu stima si consideratie!
0
06-09-2011, ora 18:07
nelia55
Nu este medic/terapeut
nelia55
Pentru Lema 89
Cautai la un moment dat, prin aprilie, un psihiatru bun. L-ai gasit ???? Daca da, poate poti sa-mi spui si mie, sa mi-l recomanzi pe mesaj privat, daca nu vrei sa faci reclama in for. Am mare nevoie de un psihiatru bun in Bucuresti !!! Multumiri !
0
06-09-2011, ora 20:26
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
@ nelia, trimite-mi msj cu adresa de mes, abia azi am gasit mesajul tau.
0
06-09-2011, ora 20:40
Lema89
Nu este medic/terapeut
Lema89
Din pacate nu am gasit decat un psiholog de la un spital de copii care a incercat sa ma ajute (si a si reusit intr-o oarecare masura), pentru ca neavand nicio alta recomandare, n-am vrut sa iau cabinetele la rand.

Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
0
06-09-2011, ora 22:06
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Lema, ti-o pot recomanda cu caldura (am frecventat-o in 2004, timp de 9 luni, de 4 ori pe luna) pe psiholog clinician, expert in terapie cognitiv-comportamentala, prof.dr.Irina Holdevici. O situatie familiala halucinanta, plus problema mea cardiaca pur si simplu ma scosesera din circulatie !
Acum se pare ca e de gasit la Hyperclinica Medlife - Bucuresti.
Daca vei cauta pe Google, vei constata pareri impartite despre ea. In ce ma priveste, o consider un fenomen, ceva exceptional. Din prima secunda in care ne-am vazut s-a simtit o mare simpatie reciproca, ne-am inteles minunat, erau o sarbatoare sedintele de terapie cu ea, om m-a facut. Numai bine iti doresc!
0
07-09-2011, ora 01:11
nelia55
Nu este medic/terapeut
nelia55
Pentru CRIS_LIA
Am incercat sa-ti trimit de 2 ori mail, imi vinew inapoi, nu stiu ce se intimpla. Ai adresa mea de mail pe mesaj privat.Poate ma contactezi tu, multumesc f mult
0
08-09-2011, ora 17:00
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Irina Holdevici?Pai vorbiti despre cea care a ridicat in Romania la nivel de arta terapia cognitiv-comportamentala, este aurtoarea celor mai importante studii si tratate din Roamnia despre terapia amintita mai sus.Nu pot decat sa recomand cu caldura!
0
24-09-2011, ora 21:15
kireinahana
Nu este medic/terapeut
kireinahana
Si eu am avut o depresie, credeam ca viata mea nu are nici un sens si am vrut sa ma sinucid...O prietena mi-a recomandat-o pe d-na Mihaela Sahlean, un foarte bun psiholog si psihoterapeut. Mi-a salvat viata si acum, dupa psihoterapie, sunt un om normal, fericit!
0
04-08-2017, ora 17:28
hornoi
Nu este medic/terapeut
hornoi
Pentru domnul doctor psihiatru Valentin Matei. As avea o rugaminte la dansul. Puteti sa-mi spuneti care sunt simptomele tulburarii bipolare si ale tulburarii compulsive. Multumesc.
0
07-08-2017, ora 20:42
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Dr.Florina Rad.Recomand din suflet!
E asistent universitar.
O gasiti la Spitatul Obregia la sectia de copii.E meic de copii dar puteti sa vorbiti cu ea poate va primeste la cabinetul ei particular sau in alta parte la o clinica.
E doar o recomandare
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •